تاریخ انتشار :سه شنبه ۸ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۳۴
چند وقتی است که موبایل‌قاپی در مرکز شهر و نقاط پرتردد تهران افزایش یافته و این در حالی است که پلیس کمتر اقدام موثری در این زمینه انجام می‌دهد.
وقتی موبایل‌ها جلوی چشمان پلیس قاپیده می‌شود!/ سرگردانی مالباختگان در کلانتری‌ها
به گزارش عصرهامون به نقل از آنا، با ترس و دلهره وارد کلانتری شده و به مامور کشیک اعلام می‌کند گوشی موبایلش به سرقت رفته و از او در خواست کمک می‌کند. در این بین مامور کشیک کلانتری با خونسردی به او می‌گوید که کاری از دستش برنمی‌آید و هرگونه طرح شکایت وقتش را تلف می‌کند؛ البته پیشنهاد دیگری هم می‌دهد و می‌گوید بهتر است به جای طرح شکایت در سامانه همیاب اطلاعات گوشی سرقت‌شده‌اش را وارد کند تا در صورت روشن شدن گوشی بشود آن را ردیابی کرد.
این ماجرای یکی از صدها مال باخته‌ای است که بعد ازسرقت شدن گوشی‌اش هاج و واج مانده که چه کار کند و وقتی هم که برای شکایتش به پلیس مراجعه می‌کند با پاسخ‌های فوق و البته بعضا سربالا مواجه می‌شود؛ توجیه پلیس هم این است که سرمان شلوغ بوده و بهتر است در سامانه ثبت نام کند که شاید زودتر نتیجه بگیرد. البته بماند که بسیاری از سرقت‌های گوشی در تهران گزارش نمی‌شود، گوشی‌های همراهی که به سرقت می‌رود فقط باید دعا کرد که برای پیدا شدنش شانسی باشد، به سرقت رفتن اين كالا به غير از اينكه باعث مي‌شود صاحب گوشي به جمع مال‌باختگان بپيوندد، اين نگراني را نيز ايجاد مي‌كند كه اطلاعات و فايل‌هاي تصويري گوشي به دست افراد ديگري بيافتد و معلوم نيست چه اتفاقاتي براي اين اطلاعات خواهد افتاد.
پلیس: باموبایل قاپی برخورد می‌کنیم
به تازگی پلیس پایتخت طرح‌ مقابله با موبایل‌قاپی را اجرا کرد که البته هنوز با کارایی بسیار، فاصله زیادی دارد. سرهنگ جلیل موقوفه‌ای در تشریح این  طرح اظهار کرده بود که در طرح مقابله با کیف‌قاپی و موبایل‌قاپی در پایتخت ۳۷ موبایل‌قاپ دستگیر شدند و ۴۷ دستگاه گوشی همراه مسروقه، ۱۸ دستگاه موتورسیکلت مسروقه و ۷ قبضه سلاح سرد در این طرح کشف شد.
به گفته سرهنگ جلیل موقوفه‌ای، جانشین پلیس پیشگیری تهران، این طرح در راستای پاسخ به در خواست‌های مردمی و تأمین و ایجاد امنیت و آسایش برای شهروندان عزیز در میادین و خیابان‌های اصلی انجام شد.
چند درصد موبایل‌ها به دست صاحبانش می‌رسد؟
سردار حسین رحیمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چند درصد از موبایل‌های سرقتی اعلام شده به پلیس پایتخت کشف و تحویل صاحبانش داده می‌شود، اظهار کرد: اگر بخواهیم در بدبینانه ترین حالت به این موضوع نگاه کنیم باید بگویم که حدود ۵۰ درصد موبایل‌های سرقتی کشف می‌شوند و اکثراً تحویل صاحبانشان داده می‌شود البته این عدد بیشتر از ۵۰ درصد است ولی من حداقلی‌ها را گفتم.
وی افزود: البته این را هم بگویم که گوشی‌های گران قیمت بعد از سرقت فوراً به خارج از کشور برده می‌شوند و تاکنون چند باند سرقت را در این زمینه دستگیر کردیم که موبایل‌های گران قیمت را بلافاصله بعد از سرقت به افغانستان منتقل می‌کردند.
به گفته رئیس پلیس پایتخت برخی دیگر از گوشی‌هایی که از سارقان کشف می‌شود به صورت اوراقی است و قابل شناسایی نیست و یا اینکه قطعات موبایل مانند ال سی دی از گوشی جدا شده است.
سردار رحیمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از افراد می‌گویند بعد از سرقت موبایلشان هنگامی که با ۱۱۰ تماس می‌گیریم آنها کار را به کلانتری‌ها واگذار می‌کنند و اقدام به ردزنی در لحظه برای تلفن همراهی که روشن است نمی‌کنند، آیا این روال کار است یا راه دیگری برای پیگیری لحظه‌ای موبایل به سرقت رفته وجود دارد، گفت: گوشی استثنا است و بلافاصله باید کار برای ردزنی آن شروع شود، اگر روند کار ۱۱۰ به این صورت است که به فرد اعلام می‌کنند در وهله اول به کلانتری مراجعه و پرونده تشکیل دهد، این روند اشتباه است و قطعاً بعد از بررسی‌های لازم دستور اصلاح روند را می‌دهم.
پلیس امنیت را بالا ببرد
به نظر می‌رسد پلیس تهران باید در مناطق مرکزی شهر تعداد مامورهای گشت خود را بیشتر کند زیرا آمار‌ها نشان می‌دهد در میادین مرکزی شهر و مخصوصا در قسمت‌های پر رفت و آمد همچنان موبایل قاپی افزایش داشته و با توجه به شرایط موجود بدتر نیز می‌شود؛ همچنین وعده سردار رحیمی مبنی بر ردزنی گوشی‌های سرفتی در همان لحظه سرقت هم باید به پلیس و کلانتری‌ها تاکید شود تا شاید از این منظر آمار کشفیات پلیس در حوزه موبایل‌های سرقتی افزایش یابد.
انتهای پیام/
  https://www.asrehamoon.ir/vdcfyxdyxw6dmma.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما