کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

المپیک 2020 توکیو قطعاً برگزار خواهد شد؛

صالحی‌امیری: اساس‌نامه کمیته ملی المپیک به تایید شورای نگهبان نیازی ندارد/ کار ما برای کسب کرسی در IOC مشکل است

21 مهر 1399 ساعت 13:41

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: حقیقت این است که فضای فعلی و مشکلاتی که طی ماه‌های اخیر به‌وجود آمد، کار را برای کسب سهمیه در IOC سخت کرده اما این مسئله غیرممکن نیست.


به گزارش عصرهامون به نقل از خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیدرضا صالحی‌امیری رئیس کمیته ملی المپیک، صبح امروز با برگزاری یک نشست خبری آنلاین و وبیناری به سوالات خبرنگاران و اهالی رسانه پاسخ‌گو بود.

وی در ابتدای این گفت‌وگو با تاکید بر قطعیت برگزاری المپیک 2020 توکیو اظهار داشت: در جلسه‌ای که توماس باخ با وزیر ورزش کشور ژاپن و روئسای کمیته‌های ملی المپیک در لوزان داشت، مقرر شد رویداد المپیک قطعا برگزار شود و در این راه دو پیش‌بینی به‌وجود آمد؛ یکی این‌که با تزریق واکسن به ورزشکاران و دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد، المپیک برگزار شود که من فکر می‌کنم تا پایان سال 2020 این واکسن به شکل محدود برای افراد ورزشکار وجود خواهد داشت. ما هم با اطمینان از برگزاری رویداد توکیو با جدیت بیشتری به‌دنبال افزایش سهمیه برای المپیک خواهیم بود.
وی در ادامه بیان کرد: برنامه‌های اجلاس و رویدادها برای سال آینده همگی برگزار می‌شوند که 5 رویداد هم در سال 2021 خواهیم داشت. دنیا مطمئن است در سال 1400 شرایط عادی می‌شود و برخی فدراسیون‌ها اردوها و لیگ‌ای خود را نیز آغاز کرده‌اند. بعضی رشته‌ها در حال فعالیت هستند و ما هم از این فرصت طلایی استفاده کردیم و تقویت و بهبود زیرساخت‌های آکادمی را آغاز کردیم.

رئیس کمیته ملی المپیک درباره اقدامات این نهاد طی روزهای کرونایی عنوان کرد: ۳ دسته اقدام تا امروز انجام شده است. دسته اول رویکرد آموزش مجازی بود که ما در آکادمی کمپی را احداث کرده بودیم تا قهرمانان آمادگی بدنی خود را حفظ کنند و نتیجه هم مثبت بود. کار دوم تهیه تجهیزات و امکانات بود و این تجهیزات را به قهرمانان دادیم و طی کار سوم هم از ستاد مقابله با کرونا مجوز آغاز برخی رشته‌ها را گرفتیم. ارزیابی سجادی و سایر همکارانم زمان رسیدن به اوج آمادگی زمان مناسبی است و نگرانی در این خصوص نداریم.

صالحی‌امیری در این باره افزود: زمان برای رسیدن به اوج آمادگی تا مردادماه 1400 مناسب است و دغدغه‌ای برای آماده‌سازی تیم‌ها و افراد وجود ندارد. کرونا متوجه همه افراد بوده و همه فدراسیون‌ها و کشورها با آن دست و پنجه نرم کرده‌اند. کرونا به ما آسیب زد و مانند شوکی به ورزش کشور وارد شد که خساراتی را نیز در پی داشت اما کرونا در همه دنیا اتفاق افتاد و اگر خسارتی وارد شد یک مسئله جهانی است. فدراسیون‌های سایر کشور‌ها هم دچار مشکل و افت شدند و نوع نگاه ما عقلانی است؛ کرونا باعث افت قهرمانان شد و شوکی در میانه آمادگی بود. ۵۲ سهمیه گرفته بودیم و در حال رسیدن به ۷۲ سهمیه بودیم، اما دچار توقف شد.

وی درباره نحوه تبیین برنامه کمیته و آکادمی ملی المپیک هم تاکید داشت: عده‌ای دوست دارند شیطنت کنند اما آقای قراخانلو مدت زیادی‌ست که با خبرگان ورزشی وقت گذاشته و طرحی را با نام برنامه راهبردی 10 ساله آکادمی پیشنهاد و تهیه کرده. این طرح را من در 3 سطر به قضاوت صاحب‌نظران خواهم گذاشت و روئسای فدراسیون‌ها، هیئت‌های اجرایی و نهایتاً اعضای مجمع دی ماه آن‌را بررسی و تصویب خواهند کرد. از نظر کارشناسی من باید 50 درصد ظرفیت آکادمی در اختیار فدراسیون‌های المپیکی باشد و مابقی در اختیار مباحث علمی و پژوهشی و آموزشی.
 
برنامه‌ای برای تغییرات در آکادمی نداریم

سیدرضا صالحی‌امیری درباره وجود برخی از روئسای قدیم فدراسیون‌ها در هیئت‌ اجرایی کمیته ملی المپیک و لزوم تعویض این مناصب با افراد جدیدتر نیز گفت: امکان تغییر در ساختار هیئت را تا پایان دوره نداریم و همه عزیزان باید تا پایان دوره در هیئت اجرایی باقی بمانند. خارج از چهارچوب اساسنامه نمی‌توان کاری انجام داد، مگر این‌که کسی استعفا دهد تا ما در مجمع دی ماه انتخابات بگذاریم و نفر جدیدی به اعضای هیئت اجرایی اضافه کنیم.

رئیس کمیته ملی المپیک در پاسخ به پرسش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا در خصوص برنامه‌های ایران برای کسب کرسی در IOC عنوان کرد: موقعی می‌شود عزم را برای کسب کرسی در نهادهای بین‌المللی جدی و واقعی دانست که مجموعه ورزش ایران به کلی اراده‌ای واحد برای این موضوع داشته باشد، تمام ظرفیت‌های ملی اعم از وزارت امور خارجه و دولت پشتیبان و همراه کمیته ملی المپیک باشند و میزان تعاملات ما هم با IOC و شورای المپیک آسیا قابل قبول باشد. حقیقت این است که فضای فعلی و مشکلاتی که طی ماه‌های اخیر به‌وجود آمد، کار را سخت کرده اما این مسئله غیرممکن نیست.

صالحی‌امیری درباره اتفاقات و حاشیه‌های تیراندازی و ترک اردو توسط ورزشکاران المپیکی خاطرنشان کرد: بین نگاه رئیس فدراسیون و سرمربی اختلاف وجود دارد. من در 3 جلسه‌ای که با آقای دادگر داشتم ملاحظاتی را مطرح کرده که قابل توجه است. از طرفی برخی از ورزشکاران و مربی هم صحبت‌هایی دارند که باید شنیده شود. باید در چند جلسه حضور ابعاد مسئله را بررسی و حل و فصل کنیم. باید در فدراسیون‌ها آرامش و ثبات باشد. اختلاف باعث خسارت به فدراسیون‌ها می‌شود. قرار است با همکاری وزارت این مسئله را حل کنیم. قرار است امروز خانم فرهادی‌زاد با الهام هاشمی جلسه‌ای داشته باشد. من هم تصمیم دارم همه عزیزان را به کمیته دعوت کنم و مشکل را بررسی کنیم تا فدراسیون به آرامش برسد.
 
برخی‌ها تقاضایی غیرقابل تامین دارند
وی افزود: بخشی از اقداماتی که در فدراسیون انجام شده قابل تایید من نیست. اطلاعات و مستنداتی دارم که بعضی از عزیزان تقاضای غیرقابل تامین دارند. مثلا در خصوص ساچمه 3 فدراسیون کمک کنیم. تا سال 1400 ساچمه تهیه و دپو شده اما در خصوص تهیه فشنگ از عهده فدراسیون خارج است. باید سفر به آلمان تهیه و فشنگ‌ها فراهم شود. ما برای تامین منابع ریالی فشنگ و تجهیزات فشنگ مشکلی نداریم اما امکان‌پذیری آن مطرح است. وقتی عزیزی می‌گوید تا فشنگ آلمانی نباشد کار نمی‌کنم باید این مسیر باز شود تا در قالب اعزام به آلمان حجمی از فشنگ را تهیه کنیم.
رئیس کمیته ملی المپیک ادامه داد: موضوع بعدی تپانچه، تفنگ و نیازهای قهرمانان است. ما به آقای دادگر گفتیم تا سقف 200 میلیون تومان کمک می‌کنیم تجهیزات تهیه شود اما برای تهیه آن شرایط تحریم مطرح است. سفری صورت نمی‌گیرد اما اگر بتوانند این کار را انجام دهند می‌توانند.
صالحی‌امیری همچنین یادآور شد: من برای نجمه خدمتی احترام قائل هستم و با او صحبت کردم. او گفت مشکل اصلی سلاح است، به او 5 هزار دلار دادیم تا صلاح تهیه کند. من از نزدیک همه فدراسیون‌ها را رصد می‌کنم و برخی از مشکلات در اختیارات رئیس فدراسیون تیراندازی نیست. اینگونه نیست که دادگر نخواهد. اگر اعزامی داشته باشیم حمایت ارزی می‌کنیم تا عزیزان فشنگ تهیه کنند. باید با این واقعیت‌ها زندگی کنیم و دوستان هم ما را همراهی کنند. رئیس فدراسیون هم باید شنونده نقطه نظرات قهرمانان و مربیان باشد و اعمال نظر کند.

احسان حدادی باید در آرامش باشد

رئیس کمیته ملی المپیک در پاسخ به سوالی مبنی بر اعزام حدادی به آلمان برای جراحی و اینکه آیا او قول مدال داده و آیا خون او رنگین‌تر از سایر ورزشکاران است، تصریح کرد: نقدها را به جای احسان حدادی به من کنید. او یکی از امیدهای ما در المپیک است و ترجیح می‌دهم او در آرامش باشد. اگر به من حمله کنید احساس بهتری دارم. شما حق دارید از من و وزارت ورزش سوال کنید و ما وظیفه داریم پاسخگو باشیم اما درباره احسان اعتقاد دارم قهرمانان ما که الان سهمیه گرفته‌اند و یا برای سهمیه تلاش می‌کنند در فضای آرامش باشند.

صالحی‌امیری ادامه داد: من تخصص پزشکی ندارم که دخالت کنم. مسئله احسان مالی نیست مسئله تشخیص است که برعهده فدراسیون پزشکی است. ما هم از سهراب حمایت کردیم که به آلمان برود. جمع‌بندی ما این بود که سهراب به آلمان برود اما فدراسیون پزشکی گفت مشکل مالی دارد اما ما گفتیم اعزام می‌کنیم. حمیده عباسعلی که یکی از امیدهای ما در المپیک است با غیرت مثال زدنی در اتریش مقاومت کرد و سهمیه گرفت. ما حمایت کردیم او جراحی کند. جلساتی داشتیم و گفتیم عباسعلی باید در شرایط ویژه برای ریکاوری باشد. جمع‌بندی این بود او مجددا اعزام شود. فدراسیون پزشکی گفت چون مرحله اول جراحی در آلمان بوده باید به آنجا برود که ما این کار را کردیم. این نه تبعیض است نه قهرمان‌سالاری بلکه ضرورت ورزش قهرمانی است. درباره حسن یزدانی ببینید چه کارهایی انجام دادیم. اگر تشخیص اعزام بود حتما این کار را می‌کردیم. 5، 10 و حتی 100 هزار یورو چالش ما برای المپیک نیست. در خصوص رفتار فردی نمی‌توانم چیزی بگویم چون همه باید احترام بگذاریم و رفتار خارج از نزاکت درست نیست.

برای سوریان لابی می‌کنیم

رئیس کمیته ملی المپیک درباره کسب کرسی‌های مهم بین‌المللی و همین طور وزنه‌برداری و اینکه کمیته چقدر ورود می‌کند، عنوان کرد: برای سوریان لابی‌هایی داشتیم و مذاکراتی صورت گرفت. با نناد لالوویچ صحبت کردیم، ظرفیت‌ها بسیج شد تا یک کرسی جهانی برای فدراسیون کشتی داشته باشیم. ما 3 مسیر را دنبال می‌کنیم؛ اول رایزنی‌های رسمی یعنی مکاتباتی که من با کمیته‌های المپیک کشورها داشتم. دوم لابی‌هاست، رابطه من با لالوویچ خوب است و با او چند دیدار داشتم که مثبت بود. در وزنه‌برداری علی مرادی به دلیل سابقه و تجربه مدیریتی‌اش چهره شناخته شده‌ای در جهان است. نقش ما حمایتی است اما فدراسیون هم باید رایزنی کند. ما امیدوار هستیم برای سوریان هم بتوانیم این جایگاه را کسب کنیم.

وی درباره لباس کاروان ایران در المپیک توکیو گفت: هفته گذشته جلسه‌ای را در این خصوص داشتیم. با دوستان ستاد مد و لباس صحبت کردیم. قرار شد ظرف یک یا 2 هفته آینده نمونه‌هایی را که در فراخوان قبلی انتخاب شدند یک بار دیگر در سالن آکادمی به نمایش گذاشته شود تا داوران از میان تعدادی که هست انتخاب انجام شود. این برنامه برای المپیک، بازی‌های آسیایی و ساحلی است. بعد هم برای فراخوانی برای اسپانسر خواهیم داشت تا لباس‌ها را تولید کنند. تاخیری که داشتیم به خاطر کرونا بود. با هماهنگی‌های صورت گرفته قرار شد طراحانی که در فراخوان‌های قبلی انتخاب شده‌اند در یک جلسه نهایی با حضور وزیر، معاونان، هیات اجرایی و داوران مدل لباس انتخاب صورت بگیرد.

صالحی‌امیری در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر پرداخت پاداش سال 97 و گلایه قهرمانان مثل حسن یزدانی، یادآور شد: در خصوص بحث پاداش‌ها تقسیم کاری صورت گرفته که هزینه پاداش‌های ریالی برای عهده وزارت و پاداش پای سکو برعهده کمیته است. ما تا امروز 100 درصد تعهدات را انجام دادیم و برنامه ما این است که در صحنه کار را انجام می‌دهیم. برای المپیک حداقل یک میلیون دلار هزینه پیش‌بینی ماست. وزارت ورزش هم برای کارش دلایلی دارد که آنها باید به این سوال پاسخ دهند.

ارسال اساسنامه کمیته به شورای نگهبان ضرورت ندارد

رئیس کمیته ملی المپیک درباره اساسنامه و ایرادات شورای نگهبان، عنوان کرد: ما ایرادات را در قالب 24 محور و در 7 صفحه نوشته و رسما به شورای نگهبان پاسخ دادیم. نکته‌ای وجود دارد و اینکه معاون حقوقی رئیس‌جمهور معتقد است ارسال اساسنامه‌های فدراسیون‌های ورزشی آماتوری و کمیته ملی المپیک به دلیل اصل 85 به شورای نگهبان ضرورت ندارد. اصل 85 می‌گوید دولت موظف است اساسنامه‌های دولتی را به شورای نگهبان ارسال کند اما اشاره‌ای به نهادهای عمومی ندارد. بنابراین کمیته و فدراسیون‌ها مشمول اصل 85 نیستند. نکته دیگر اینکه مجلس می‌گوید اصلاحات اساسنامه باید به تصویب دولت برسد.

وی افزود: اساسنامه ما مشمول اصل 85 قانون اساسی نیست. علاوه براین اساسنامه ما به تصویب هیات اجرایی، مجمع، IOC، کمیسیون اجتماعی و دولت رسانده‌ایم. البته ما قائل به تفاهم با شورای نگهبان برای حل مشکلات هستیم. از نظر ما اساسنامه الان قانونی و لازم‌الاجراست. وارد مجادله بین معاون حقوقی رئیس‌جمهور و شورای نگهبان نخواهیم شد و آنها باید تفاهم کنیم.

صالحی‌امیری درباره دیدار با نوبخت و دستاوردهای آن گفت: ما از نوبخت خواهش کردیم جلسه مشترکی داشته باشیم. از تندیس 6 قهرمان رونمایی شد. در ادامه جلسه 3 ساعته با روسای فدراسیون‌ها داشتیم که آنها دغدغه خود را مطرح کردند. نوبخت این موضوع را مطرح که صحبت‌ها بحق است و جبران خواهد کرد. روسای فدراسیون‌ها 3 مسئله را مطرح کردند؛ موضوع اول ساختار فدراسیون‌ها بود. فدراسیون‌ها یک نهاد عمومی هستند و نباید در چارچوب ساختارهای رسمی تحت فشار قرار بگیرند. در واقع تقاضای اصلاح ساختاری در اساسنامه داشتند.

رئیس کمیته ملی المپیک در خاتمه صحبت‌هایش از کمک‌های دولت تشکر کرد و گفت: موضوع دیگر سخت‌افزار و تجهیزات برای ورزش قهرمانی بود. افزایش هزینه‌ها به ویژه ارزی از دغدغه‌هایی بود که مطرح شد. 6 رئیس فدراسیون صحبت کرد و وزیر و معاونان نیز مسائل مختلفی را مطرح کردند. از نظر هدف‌گذاری بهترین زمان مناسب برای بودجه مهر است به خاطر همین این جلسه را برگزار کردیم. فدراسیون‌ها به رویکرد آقای نوبخت امیدوار شدند. او اهل عمل است و به وعده‌هایی که داده عمل کرده است. سازمان برنامه و بودجه برای ورزش قهرمانی فراتر از انتظار عمل کرده است. در نیمسال اول آنها 50 درصد از اعتبارات ما را تخصیص داده‌اند که این جای تقدیر دارد.

انتهای پیام/


کد مطلب: 130806

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/130806/صالحی-امیری-اساس-نامه-کمیته-ملی-المپیک-تایید-شورای-نگهبان-نیازی-ندارد-کار-کسب-کرسی-ioc-مشکل

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir