تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۱۶
قالیباف با بیان اینکه اولویت انقلاب و نظام اسلامی حمایت از محرومان است، گفت: تلاش می‌کنیم که بودجه 1400 را با این شاخص‌ها ببندیم تا این عقب ماندگی ها جبران شود.
گلایه نمایندگان از کم‌کاری‌ها در سیستان و بلوچستان/ قالیباف: ضعف ما در نظارت است نه کمبود امکانات
به گزارش عصرهامون، جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رئیس مجلس شورای اسلامی سیستان و بلوچستان با حضور جمعی از فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولان و نمایندگان مجلس یازدهم دقایقی پیش در تالار امام رضا (ع) زاهدان آغاز شد.

محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست با تسلیت رحلت پیامبر اکرم (ص)، امام حسن (ع) و امام رضا (ع) و تقدیر از میزبانی گرم مردم، مسئولان و نیروهای نظامی و انتظامی این خطه گفت: در مجلس یازدهم رویکردهایی را مدنظر دادیم و تلاش همه نمایندگان این است که با تحقق این رویکردها بتوانیم در راستای منویان مقام‌ معظم رهبری و ادای دین به مردم انجام‌ وظیفه کنیم. یکی از این اهداف این است که نهاد مجلس را به حمایت تک تک نمایندگان که متعلق به بخشی از این سرزمین هستند، پای کار بیاوریم. اگر همه ظرفیت های مجلس مدنظر قرار بگیرد بسیار مثمر است.

 اولویت دادن نظارت میدانی بر قانون گذاری

وی ادامه داد: هدف بعدی اولویت دادن نظارت میدانی بر قانون گذاری است، چراکه در قانون گذاری مشکلی نداریم اگر هم باشد همچون مسئله ای برای بورس پیش آمد اقدام می کنیم، در بخش قانون متورم هستید، قانون هایی که زمینه اجرایی نداشته یا این که زمینه داشته ولی دستگاه ها آن را در معطلی قرار داده اند.

قالیباف افزود: حرف مااین است که این استان نسبت به شاخص هایی که بقیه نقاط کشور دارد، در برخی شاخص ها بسیار عقب مانده و توجهی به آن نشده است، مجلس به عنوان جایی که برنامه تنظیم و بودجه تصویب می کند حتما باید نظارت میدانی را در دستور کار خود قرار دهد. سیستان و بلوچستان گنج پنهان است  نه تنها که ظرفیت های این استان خود این خطه را متحول می کند بلکه پیشران توسعه کشور است.
 
وی  با اشاره به کم نظیر بودن سیستان و بلوچستان و خوزستان از نظر ظرفیت ها گفت: می بینیم همین دو استان در حوزه های مختلف از جمله بهداشت و اب با مشکل مواجه است، در حالی که منابع موجود است اما به درستی بهره گیری نشده که ضعف در نظارت است که پذیرفته نیست.

رئیس مجلس بیان کرد: اولویت انقلاب و نظام اسلامی حمایت از محرومان است، این مهم را در روزهای کرونایی شاهد بودیم، لذا در مجلس یازدهم، سال اینده پیش روی ماست و در بودجه تلاش می کنیم که بودجه را با این شاخص ها ببندیم و مصمم هستیم که اصلاح ساختار بودجه اتفاق بیفتد که البته یکساله قابل انجام نیست، اما به دستور مقام‌معظم رهبری مجلس یازدهم مصمم است در بودجه ۱۴۰۰ این اقدام را که باید در سال ۹۸انجام می شد، انجام دهد تا این عقب ماندگی ها جبران شود.

وی افزود: اساس مشکلات ما به ساختار بودجه ریزی بر می گردد، برنامه ها را با رویکرد متفاوتی دنبال خواهیم کرد تا ثبات اقتصادی را در کشور شاهد باشیم، اگر نتوانیم ظرفیت ها را وارد مدار کنیم از ضعف ما در نظارت است نه به دلیل نبود امکانات.
 

قالیباف گفت: نیاز است که برخی احکام بر اساس شرایط هر خطه و به صورت استانی نوشته شود، یکی از ثمرات میدانی این است که از مجلس بین مردم برویم و اثرات آنچه را تدوین و تصویب کردیم ببینیم، پروژه های زیادی می توان نام برد که پولش تمام شده یا روی کاغذ به بهره برداری رسیده اما در عمل تکمیل نیست.

وی گفت: عادت کردیم هر پروژه ای را می خواهیم انجام دهیم دنبال بودجه دولتی هستیم و از ظرفیت های نهادهای عمومی و بنگاه های اقتصادی غافل هستیم، آن هم در شرایطی که شاهد تحریم‌های ظالمانه هستیم، البته ریشه همه مشکلات ما تحریم نیست.

کارهای انجام شده در شأن مردم و نظام نیست

احمد علی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان در این نشست گفت: در شمال و جنوب استان کارهایی در حال انجام است که البته در شان نظام و مردم نیست که یکی از دلایل آن جنگ تحریمی است، همانطور که در زمان جنگ خصلت هایی در همه بروز کرد، در این شرایط نیز چنین ویژگی هایی بروز می کند.

وی ادامه داد: امیدوارم مباحث استان به گونه ای مطرح شود که هم در بودجه ۹۹ و هم در برنامه هفتم توسعه توجه ویژه ای به سیستان و بلوچستان شود تا در پایان این برنامه به میانگین کشوری دست یابد.

نیازمند عزم ملی و حمایت مجلس و دولت هستیم

آیت الله مصطفی محامی، نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان نیز در این نشست با اشاره به روایتی از امام محمد باقر (ع) گفت:  شاهد محرومیت ها و کمبودهای فراوانی علی الرغم خدمات فراوانی که در دوران انقلاب در این مرزو بوم شده است، اما فاصله معناداری با دیگر نقاط کشور دارد.

وی ادامه داد: با وجود همه تحریم ها کار نشدنی نیست، می توان با توکل به خدا، تلاش و کار رشد سیستان و بلوچستان و رفع محرومیت ها را شاهد باشیم که تحقق آن نیازمند عزم ملی و حمایت مجلس و دولت را است.

به گفته وی، تلاش مضاعف و جهادی مسئولان و قانون گذاران در استان و پشتیبان هایی که در مرکز انجام می شود و همدلی و وحدت همه مذاهب و اقوام در راستای آبادانی استان نیز در تحقق این مهم مثمر است که البته می طلبد به مردم فرصت داده شود،

محامی با بیان این که با سفر رئیس مجلس به سیستان و بلوچستان نقطه امید در مردم ایجاد شده است، ابرار امیدواری کرد: این امید و نظارت ها به نتیجه برسد و شاهد تحولی در بودجه های سال آینده و توسعه این استان باشیم.
 

مردم سیستان و بلوچستان نیازمند اشتغال فوری هستند

ملک فاضلی، رئیس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان هم اذعان کرد: آنچه اهمیت دارد، وارد شدن به فاز عمل است، شاخص های استان به دلیل بی توجهی به توانمندی های آن عقب است.

وی ادامه داد: آب و راه ۲ موضوع مهم این استان است، می طلبد که در سال آینده ۵۰۰ میلیون یورو برای راه و ۴۰۰ میلیون یورو به آب تخصیص یابد که در صورت تحقق علاوه بر رفع مشکلات این ۲ حوزه در تغییر سایر شاخص ها هم تاثیرگذار است‌.

فاضلی اضافه کرد: مردم سیستان و بلوچستان نیازمند اشتغال فوری هستند، بسیاری از اتفاق های ناگوار ناشی از معیشت ضعیف مردم است، در این راستا می توان از فرصت مرز بهره برد، چراکه به ویژه مرز خاکی می تواند در عمق کشور هم تاثیرگذاری داشته باشد و توسعه و تحول اقتصادی ایجاد کند‌.

نماینده مردم سراوان در مجلس با اشاره به نبود راه آهن و فاصله استان در سایر شاخص ها با میانگین کشوری، افزود: این استان سرشار از نیروهای متعهد و توانمند است که باید از ظرفیت آن ها استفاده کرد.
 

سیستان وبلوچستان عقب ماندگی تاریخی دارد

حبیب الله دهمرده، نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی هم بیان کرد: سیستان و بلوچستان در  بخش های مختلف سرشار از استعداد است، اما عقب ماندگی تاریخی دارد، وسعت آن به اندازه چند استان است و بودجه ای که به آن اختصاص می یابد اندک است.

وی ادامه داد: انتقال آب از دریای عمان و چاه های ژرف در رفع مشکل کم آبی این استان مثمر است، ضرورت دارد که مشکلات طرح ۴۶ هزار هکتاری انتقال آب به اراضی سیستان رفع و این پروژه تکمیل شود.

دهمرده اضافه کرد: می طلبد به ایجاد و تکمیل کارخانه های کوچک و بزرگ، پیگیری حق آبه، بهره مندی از انرژی های نو، تصویب منطقه آزاد سیستان، ایجاد سازمان عمران سیستان و رفع مشکلات راه ها توجه ویژه ای شود.
 

نرخ بیکاری سیستان و بلوچستان بیش از ۷۰ درصد است

سرگزی، دیگر نماینده مردم سیستان هم با اشاره به نظارت میدانی به عنوان یک راهبرد مهم مجلس شورای اسلامی و تحقق آن در تنگه احد و گنج پنهان خطاب به رییس مجلس گفت: شاخص های توسعه استان در قیاس با دیگر استان های همجوار را شنیدید، محرومیت ها و مظلومیت های آن را دیدید، نظاره گر ظرفیت های سرشار بود.

وی ادامه داد: نرخ بیکاری سیستان و بلوچستان بیش از ۷۰ درصد است، در بخش و آب و راه و دیگر شاخص ها فاصله معنا داری با استان های طراز متوسط دارد، با نظارت میدانی و توجه ویژه دولت باید به این مشکلات پایان داد.

به گفته سرگزی، شاهد مهاجرت مردم از این خطه هستیم و از سویی دلیل بسیاری از مشکلات عدم بهره مندی از دانشمندان و نیروهای مستعد این استان در کرسی های ملی و استانی است‌.
 

پرچم محرومیت بیش از ۴۰ سال بر دوش ما سنگینی می کند

فداحسین مالکی، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: پرچم محرومیت بیش از ۴۰ سال بر دوش ما سنگینی می کند، سیستان و بلوچستان محروم نیست و سرشاز از ظرفیت های خدادادی و انسانی است.

وی ادامه داد: کشور ما کشور رابطه است، حتی یک کارشناس هم در یک نهاد کشوری می تواند کارهای بزرگی برای استانش انجام دهد.

مالکی با اشاره به سال پایانی دولت بیان کرد: مجلس به دنبال این است که بازوی توانمندی باشد که باید در این دوره مدیریت کند، مجلس قانون گذار است که مدیریت بعد مهم آن محسوب می شود و می توانند برای رفع مشکلات پشتوانه ای موثر برای استان باشند.

وی گفت: شاخص های سیستان و بلوچستان با دیگر استان ها فاصله دارد، تحریم امریکا سخت است اما بدتر از آن خودتحریمی خودمان است در حالی که ۱۶ استان ایران با ۱۵ کشور همسایه هستند.‌

وی گفت: دیپلماسی اقتصادی نقش اساسی در کشور دارد گه در دستور کار است، مرزها همیشه فرصت است، اما از این فرصت در کشور و استان نتوانستیم استفاده کنیم، با توجه به برنامه توسعه تجارت از سیستان و بلوچستان نگاه امنیتی به این خطه باید تغییر کند و به سمتی برود که به اقتصاد کشور هم کمک کند.

جاده های استان محل مرگ است

حسین زهی، نماینده خاش هم گفت: خاش ۲ رودخانه دارد ولی وزارا نیرو برای رفع مشکل ان اقدامی انجام نداده است، میرجاوه روی گنج اب خوابیده اما از بی ابی رنج می برد و تفتان هم با این مشکل دست و پنجه نر می کند.

وی با اشاره به آمار بالای بی سوادی در استان ادامه داد: در زمینه بهداشت مردم ما برای کوچکترین مورد به دیگر استان ها مراجعه می کنند که علاوه بر رنج سفر باید هزینه های اضافه را متحمل شوند.

حسین زهی با بیان این که ۵۱ درصد جمعیت استان روستایی هستند اما مشکلات زیادی دارند، افزود: انتظار می رود تاثیر گذاری اقدام هایی را که در زمینه اقتصاد و تجارت در هر شهرستان انجام می شود در همان منطقه نیز شاهد باشیم.

وی گفت:جاده های استان محل مرگ است، چهار تن از کارشناسان خبره را اخیرا در همین جاده ها از دست دادیم، قرار است صادرات و واردات رونق یابد، اما باید زیرساختی باشد که بتوان کالا جابه جا کرد.
 

جوانان این استان ارزوی پوشیدن لباس خدمت در مسیر انقلاب دارند‌

عبدالناصر درخشان، نماینده ایرانشهر هم گفت: راه رسیدن به اهداف مدنظر برای ارتقای شاخص های توسعه ای مدنظر رفع تبعیض و توجه به عدالت است.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان سرشار از ظرفیت است، اما به همان اندازه راه نرفته برای انجام خدمات در این خطه وجود دارد، از فرصت های بی نطیر این از جمله مرز استفاده نمی شود.

درخشان گفت: برای توسعه هر خطه باید از نیروهای توانمند آن استفاده کرد که در این خطه مورد توجهی قرار گرفته، جوانان این استان همیشه ارزوی پوشیدن لباس خدمت در مسیر انقلاب دارند‌.

وی اضافه کرد: مرز پیشین که همیشه فعال بوده به فراموشی سپرده می شود، چراکه طرف مقابل پای میز مذاکره نمی نشیند و انتظار می رود که وزارت کشور و وزارت امور خارجه در این زمینه اقدام کنند.

به صیادان مجوز بهره برداری و  برای اراضی کشاورزی مجوز داده نمی شود

معین الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار هم گفت: شاخص دسترسی مردم چابهار به آب سالم فقط ۱۹ درصد است و ۸۱ درصد مردم سقایی آبرسانی می شوند، حتی یک کیلومتر لوله کشی گاز در جنوب استان انجام نشده است.

وی ادامه داد: مردم از جاسک تا راسک به یک بیمارستان مراجعه می کنند که بحران بهداشت نیست، بلکه فاجعه است، فاضلاب برای مردم حوزه انتخابیه ام رویاست، مردمی که چنان دل در گروه نظام دارند که برای سربلندی این خطه همیشه آماده هستند‌.

وی با بیان این که به صیادان مجوز بهره برداری و  برای اراضی کشاورزی مجوز داده نمی شود،  اضافه کرد: مردم به رئیس مجلس و اقدام هایی که قرار است در راستای توسعه انجام شود امید دارند و اطمینان داریم که این امید نا امید نمی شود.
 

سهم این خطه از آزادراه صفر و از بزرگراه فقیر است

رییس کمیسیون عمران در مجلس هم گفت: در بخش عمران در همه شاخص ها متفاوت با میانگین کشوری است، با بودجه موجود نمی توان اقدام خاصی برای توسعه انجام داد که در بودجه سال آینده توجه ویژه می شود.

وی ادامه داد: سهم این خطه از آزادراه صفر و از نظر بزرگراه فقیر است، بیشتر شهرستان ها با مشکل حاشیه نشینی مواجه هستند که در این راستا اقدام‌هایی در زابل، زاهدان و چابهار در حال انجام است و شاهد تحول خواهیم بود.

وی گفت: پروژه راه آهن چابهار زاهدان تسریع می شود، در خصوص پروژه انتقال اب از دریای عمان شاهد همکاری خوبی از سوی دولت نبودیم که برای رفع مشکلات و آغاز به کار این طرح حیاتی اقدام می شود.

طرح۴۶ هزار هکتاری انتقال اب به اراضی کشاورزی سیستان مشکل دارد

رئیس کمیسیون کشاورزی هم بیان کرد: در ۲ روز گذشته ۹ منطقه مورد بازدید تیم این کمیسیون قرار گفت و مسائلی که از قبل مورد عنایت بود و بررسی شد.

وی ادامه داد: نظارت میدانی تاثیرگذاری بیشتری دارد  که در نتیجه آن شاهد تحرک ویژه ای در شاخص های مختلف استان خواهیم بود.

وی گفت: در خصوص آبزی پروری و صادرات آن نیاز به اقدام هایی مثمر است، سد در این خطه ایجاد شده، آب موجود است اما در پایین دست لوله گذاری نشده و برخی پروژه ها دهه هاست که در انتظار تکمیل قرارد دار‌د.

رئیس کمیسیون کشاورزی خاطر نشان کرد: طرح۴۶ هزار هکتاری انتقال اب به اراضی کشاورزی سیستان به عنوان  هدیه رهبری به این خطه با مشکلاتی چون حق ابه، اشکال در نظام بهره برداری و ایرادات فنی مواجه بود که به صورت ویژه برای رفع آن اقدام‌می شود.‌

وی بیان کرد: تولید روستا در سیستان و بلوچستان فراموش شده است که باید این مشکل حل شود، موضوع آب به عنوان یکی دیگر از مسائل این خطه خیلی استراتژیک است که باید طرح های آب به موازی هم مورد پیگیری قرار بگیرد.

وی ادامه داد: وجود دانشگاه های استان یک ظرفیت مهم برای تحقیقات در حوزه کشاورزی است که باید توسعه یابد و با بهره مندی از ظرفیت پارک علم و فناوری در سراسر استان شاید این تحقیقات و تاثیر گذاری آن در این خطه باشیم.
 

تعطیلی بخش زیادی از مجموعه های صنعتی

طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن هم بیان کرد: در اکثر شهرک های صنعتی و واحدها بازدید داشتیم که سه مشکل مشاهده شد و برخی در استان قابل حل است، بخش زیادی از مجموعه های صنعتی غیر فعال بود که با هماهنگی دستگاه ها می توان برای رفع موانع آن اقدام کرد.

وی با اشاره به پتانسیل های معدنی گفت: در این راستا جلسه ای با استاندار برگزار شد که با مصوبات خوبی در زمینه مس و طلا و دیگر ذخایر همراه بود، در خصوص پروژه بافت بلوچ هم پیگیری هایی شد که مشکل بافندگی و چاپ داشتند که قول دادند که به مناقصه گذاشته شود و اعلام شد که اشکالی در تحقق این مهم وجود ندارد.

وی گفت: در خصوص فولاد مکران و پیله وران هم پیگیری هایی انجام شد‌ که در نشست های بعدی آن در تهران برگزار می شود، بر اساس این گزارش، قالیباف صبح روز دوشنبه ۲۱ مهر از طریق فرودگاه کنارک وارد سیستان و بلوچستان شد و نظارت میدانی اش را در این استان با بازدید از شهر فرودگاهی چابهار آغاز شد، وی در جنوب سیستان و بلوچستان در مناطق حاشیه شهر نظارت و بی واسطه با مردم گفت و گو کرد.

بر اساس این گزارش، قالیباف صبح روز دوشنبه ۲۱ مهر از طریق فرودگاه کنارک وارد سیستان و بلوچستان شد و نظارت میدانی اش را در این استان با بازدید از شهر فرودگاهی چابهار آغاز کرد، وی در جنوب سیستان و بلوچستان از مناطق حاشیه شهر نظارت و بی واسطه با مردم گفت و گو کرد.

بازدید از بیمارستان ایرانمهر، مرز کوهک و مدرسه شهید مطهری سراوان، بیت مقام معظم رهبری و کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر از دیگر برنامه های روز اول نظارت میدانی قالیباف در سیستان و بلوچستان بود.

رئیس مجلس در روز دوم نظارت میدانی در سیستان و بلوچستان از پروژه ۴۶ هزار هکتاری انتقال آب به سیستان، مرز میلک، چاه نیمه زابل و دشت رباط خاش بازید و بی واسطه با مردم گفت و گو و مشکلاتشان را از نزدیک رصد کرد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcb9gb8frhbfwp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما