ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> وام 6 میلیونی دولت توهین به تولیدکنندگان است بی‌عدالتی مالیاتی در شرایط تحریم و کرونا بزرگترین ضربه به صنوف | عصر هامون
تاریخ انتشار :جمعه ۲ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۵۳
منزلی رئیس اتحادیه توزیع پوشاک کرمان گفت: متاسفانه تا به امروز انتظاراتی که از دولت به واسطه حمایت داشتیم محقق نشده و این در حالی است که قول جبران دادند اما تنها با در اختیار گذاردن 6 میلیون تومان تسهیلات بانکی که اهانت به تولید کنندگان است.
وام 6 میلیونی دولت توهین به تولیدکنندگان است/ بی‌عدالتی مالیاتی در شرایط تحریم و کرونا بزرگترین ضربه به صنوف
به گزارش عصرهامون به نقل از راه آرمان، علیرغم اینکه صنعت پوشاک کشور یکی از صنایع اشتغال زا به شمار می رود اما همواره فعالان این بخش صنعتی با مشکلاتی مواجه اند و این مشکلات ادامه حیات اقتصادی را برای آن ها با مشکل مواجه می کند.
به عنوان مثال تا دو سال پیش صنعت پوشاک کشور متاثر از واردات پوشاک قاچاق در حال نابودی بود؛ در آن زمان با اقداماتی از سوی وزارت صمت، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و اتحادیه بخشی از مشکلات ناشی از این مساله حل شد و با فرهنگ سازی برای مصرف تولیدات داخلی این صنعت در حال توسعه و رونق بود.
اما هنوز مدت زیادی از این اوضاع رو به رشد نگذشته بود که در اواخر سال ۹۸ با شیوع بیماری کرونا دوباره فعالیت اقتصادی فعالان این صنف دستخوش مشکلاتی شد و متعاقب آن مشکلات ناشی از افزایش قیمت ارز و کمبود مواد اولیه مشکلات جدیدی را برای این صنعت رقم زد.
کمبود مواد اولیه به دلیل نوسانات بازار ارز
تکلوی مدیرعامل کارخانه کت و شلوار و پوشاک که 10 سال در زمینه تولید فعالیت می کند، در این رابطه به خبرنگار ما گفت: به دلیل نوسانات بازار ارز، متاسفانه با کمبود مواد اولیه روبرو هستیم.

وی بازار فروش را یکی دیگر از مشکلات بیان کرد و افزود: با مشتریان خرد و مشتریان کلانی همچون ادارات سر و کار داریم و  در حال حاضر ادارات به دلیل کسری بودجه قدرت خرید برای آنان وجود ندارد و مشتریان خرد نیز به دلیل شیوع ویروس کرونا، کمبود نقدینگی و حاضر نشدن در جامعه و بازار با کمبود مشتری روبرو شده ا یم.

مدیرعامل کارخانه کت و شلوار و پوشاک با تاکید بر اینکه این مسئله باعث شده تا روند تولید کند شود، خاطرنشان کرد: ویروس کرونا روی نیروها نیز تاثیرگذار بوده است در هفته جاری به دلیل ابتلای چند نفر از نیروها به کرونا مجبور به تعطیلی تعدادی از واحدها شدیم.
تکلوی به تعداد نیروهای اشتغال به کار اشاره و عنوان کرد: 25 نیرو به صورت مستقیم و 60 نفر به طور غیر مستقیم در این کارخانه مشغول به کار هستند.
وی به معضلات تولید نیز اشاره کرد و  افزود: تولید کت و شلوار با سایر پوشاک متفاوت است به طور مثال تولید پوشاک های خرد بالاتر است زیرا کت و شلوار یک تولید سنگین است.
هیچ سبد حمایتی برای تولیدکنندگان در دوران کرونا درنظر گرفته نشده است
مدیرعامل کارخانه تولید کت و شلوار و پوشاک اذعان کرد: در سال 98 روزانه به طور متوسط 10 دست کت و شلوار تولید می شد اما امسال به دلیل کرونا این تولید روزانه به 5 دست رسیده و نصف شده است.
تکلوی خاطرنشان کرد: متاسفانه در این شرایط هیچگونه سبد حمایتی در نظر گرفته نشده است در حین اینکه با این موانع و مشکلات روبرو هستیم اداره مالیات نیز در سال گذشته بدون هیچگونه بخشودگی اقدام به دریافت مالیات کرده و اتحادیه نیز هیچ نقش موثری در این که بتواند این روند را کُند کند ایفا نکرده است.
افزایش ناگهانی قیمت پارچه سود تولیدکننده ها را به صفر رساند
فرحناز تاج الدینی متولد 46 یکی از معلولان ضایع نخاعی و مدیر یک مجموعه تولیدی پوشاک که نیروهای تحت پوشش وی نیز 4 نفر معلول ضایع نخاعی کمری و دو نفر ضایع نخاعی گردنی هستند، نوسانات بازار و  قیمت بالای پارچه و مواد اولیه را از عوامل تاثیرگذار تورم تولید بر شمرد و گفت: تلاش کردیم که بتوانیم بازار را در دست بگیریم اما تورم و اوضاع نابسامان اقتصادی که پیش آمد مجبور شدیم در قبال قراردادی که با مشتری بسته بودیم اقدام به خرید پارچه گران کنیم و این امر باعث شد تا سود  به صفر برسد.
وی در پاسخ به این سوال که معلولان ضایع نخاعی چگونه می توانند با داشتن معلولیت حاد در تولیدی کار کنند، عنوان کرد: اتو کردن و بسته بندی پوشاک به عهده آنان است و البته دوخت و دوز بر عهده زنان بدسرپرست و سرپرست خانوار می باشد.
فرحناز تاج الدینی بیان کرد: ما بیشتر با ادارات دولتی همکاری می کنیم، اما اخیرا به دلیل کرونا سفارشات کمتر شده است.
وی در پاسخ به این سوال که مواد اولیه و پارچه خود را از کجا تهیه می کنید؟ عنوان کرد: پارچه و مواد اولیه را از عمده فروشان در کرمان تهیه می کنیم و به ما می گویند با قیمت درب کارخانه، البته چقدر این مسئله صحت داشته باشد خدا می داند.
تحت پوشش قرار دادن خیاطان بیشتر با دورکاری در دوران کرونا
رشید فرخی یکی دیگر از تولید کنندگان پوشاک در کرمان اذعان کرد: ما در یک زیرزمین با 30 چرخ خیاطی کار تولید را انجام می دهیم.

وی عنوان کرد: در حال حاضر هم به دلیل کرونا مجبور شدیم که تعدادی چرخ در اختیار چرخکاران قرار دهیم تا در منزل مشغول به کار شوند.
رشید فرخی بیان کرد: کرونا فرصتی برای ما ایجاد کرد تا به دلیل دورکاری خیاطان زیادی را تحت پوشش قرار دهیم.
این تولید کننده پوشاک تصریح کرد: در رابطه با تهیه مواد اولیه مشکلی نداریم و همچنین توانستیم بازار را از سال 92 که این تولیدی راه اندازی شد در دست بگیریم.
وی موفقیت کار خود را، تهیه جنس خوب و ارائه پوشاک با  کیفیت، قیمت مناسب و خدمات پس از فروش دانست و گفت:  پوشاک تولید شده  تا 6 ماه گارانتی دارد و قابل تعویض است، بدین صورت که اگر مشتری طرف قرارداد از نوع دوخت راضی نبودند آن را تعویض کنند.
رشید فرخی، فضای کوچک را یکی از بزرگترین مشکلات این تولیدی برشمرد و خاطرنشان کرد: ما با داشتن بازار خوب و تولید بالا متاسفانه محیطی که در اختیار داریم کوچک است و نیاز داریم که آن را توسعه دهیم.
تاسیس هنرستان آموزش هنر خیاطی منوط به تخصیص وام زیرساخت دولتی
وی افزود: اگر دولت در این رابطه وام زیرساخت در اختیار بگذارد قصد دارم که یک ساختمان هم برای ایجاد یک هنرستان آموزش هنر خیاطی برای دانش  آموزان احداث کنم، بدین صورت که دانش آموزان در کنار مهارت آموزی می توانند در قسمت تولیدی هنرستان مشغول به کار شوند.
این تولید کننده پوشاک گفت: تا به حال چندین بار به اتحادیه و اداره صمت جهت دریافت وام زیر ساخت مراجعه کرده ام  اما آنان می گویند فقط می توانیم وام تجهیزات در اختیار شما قرار دهیم.
رشید فرخی با بیان اینکه خوشبختانه تمامی تجهیزات را در اختیار دارم، افزود: اگر دولت در این زمینه کمک کند  در آینده جوانان زیادی مشغول به کار می شوند.
در گذشته اکثر تولیدی های کرمان به شکل دلالی کار می کردند
حکیمه بهرامی متولد 41 بازنشسته آموزش و پرورش نیز یکی دیگر از تولید کنندگان پوشاک که از سال 88 کار خود را شروع کرده است می گوید: در سال 90 اکثر تولیدی های پوشاک در کرمان به شکل دلالی و ظاهری بود به این شکل که یک تولیدی با مدارس یا ادارات قراردادی منعقد می کرد و سپس این سفارش را به تولیدی تهران یا مشهد می داد.
وی در ادامه بیان کرد:  در گذشته تمام کارهای تولیدی در استان های دیگر از جمله تهران و مشهد انجام می شد، با پیگیری های انجام شده خوشبختانه موفق شدم که این تولیدی ها را در کرمان ایجاد کنم.

درخواست خرید کارخانه پارچه بافی متروکه شهید رجایی جهت راه اندازی مجدد
بهرامی تصریح کرد: از سال 96 کلیه کارهای تولید در  کارگاه های کرمان انجام می شود.
وی عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که ما تولیدی ها با آن دست و پنجه نرم می کنیم نبود تولید پارچه در خود کرمان است به همین دلیل بنیاد نیکوکاری ابوالفضل (ع) با مدیریت عطا احمدی از استاندار درخواست کرد تا کارخانه پارچه بافی شهید رجایی که مدتی است که تعطیل و متروکه شده را خریداری کرده و آن را راه اندازی کند اما متاسفانه هیچگونه همکاری در این زمینه صورت نگرفت.
این تولید کننده پوشاک خاطرنشان کرد: اگر پارچه در خود کرمان تولید می شد به صرفه تر بود زیرا با قیمت ارزانتری در اختیار تولیدکنندگان قرار می گرفت و از آن طرف هم پوشاک با قیمت تمام شده ارزان وارد بازار فروش می شد.
اکثر چرخ کاران کارگاه های تولیدی پوشاک زنان بدسرپرست و سرپرست خانوار هستند
وی تصریح کرد: چرخ کارانی که در کارگاه کار می کردند اکثر زنان بدسرپرست و سرپرست خانوار بودند که متاسفانه با این شرایط کرونایی اکثر آنها بیکار شده اند.
بهرامی اذعان کرد: متاسفانه دولت هم در این زمینه هیچگونه حمایتی نکرده است و تنها گفته شده که مبلغ 6 میلیون تومان در اختیار کارگاه هایی قرار می دهد که دچار آسیب شده اند؛ که در این اوضاع نابسامان اقتصادی دردی را درمان نمی کند.
اشباع بازار توسط تهرانی ها و مشهدی ها، بازار تولید کنندگان کرمانی را کم رنگ کرده است
خسروی معاون بازرگانی اداره صمت کرمان با  اشاره به اینکه در این برهه اقتصادی تولیدکنندگان و توزیع کنندگان پوشاک انتظار حمایت دارند، اظهار کرد: تولید در دو بخش صنعتی و صنفی وجود دارد و اتقاقی که در تولید پوشاک رخ داده و شاخص های تورمی را تحت تاثیر قرار داده به دلیل بالا بودن نسبی قیمت پوشاک بوده است.
وی همچنین مهارت کارگر در دوخت و کیفیت جنس  را یکی دیگر از عوامل موثر در تولید پوشاک دانست که این می تواند باعث رقابت در بازار شود.
معاون بازرگانی اداره صمت تصریح کرد: تولید کنندگان مشهدی و تهرانی سالیان سال است که بازار را اشباع کرده اند و این امر باعث شده تا تولید کنندگان پوشاک کرمانی کم رنگ جلوه کنند.
خسروی خاطرنشان کرد: استان کرمان در شهریور ماه از لحاظ نرخ تورم  رتبه 6 را در سطح کشور داشت  و این به دلیل قیمت نرخ پوشاک است و اینکه ما تولید کننده پوشاک نیستیم زیرا ما نمی توانیم با مشهد و تهران در این زمینه رقابت داشته باشیم.
لزوم حمایت بانک ها و ادارات از تولیدکنندگان
وی گفت: از بانک ها و ادارات درخواست می کنیم تا از تولید کنندگان پوشاک در بازار رقابت حمایت کنند.
معاون بازرگانی اداره صمت کرمان افزود: در کرمان چندین واحد تولیدی وجود دارد که از تکنولوژی خوبی برخودار هستند که در سطح کشور حرف برای گفتن دارند اما به دلیل اینکه نتوانستند بازار را در دست بگیرند گاهی اوقات به تعطیلی کشیده شده اند.
خسروی تاکید کرد: در اولین گام برای موفقیت به عقیده من باید تولید کنندگان از آموزش و مهارت برخوردار شوند.
بی عدالتی مالیاتی در شرایط تحریم و کرونا بزرگترین ضربه به صنوف است
جعفری رییس اتاق اصناف کرمان نیز  بزرگترین گلایه صنوف مختلف به ویژه پوشاک را بی‌عدالتی مالیاتی در شرایط دشوار تحریم  و کرونا عنوان کرد.
وی گفت: با وضعیت فعلی نظام مالیاتی، تمام سفره‌های پهن جمع می‌شوند و نه تنها درآمدزایی برای دولت از محل دریافت مالیات ایجاد نمی‌شود، بلکه تعطیلی صنوف و افزایش بیکاری را درپی دارد.
عرضه پوشاک در بازار نسبت به تقاضا افزایش دارد
منزلی رئیس اتحادیه توزیع پوشاک کرمان نیز در این رابطه به خبرنگار ما گفت: عرضه پوشاک در بازار نسبت به تقاضا افزایش دارد و این یک حقیقت است.
رئیس اتحادیه توزیع پوشاک کرمان به افزایش قیمت پوشاک در بازار اشاره کرد و گفت: هیچگاه تولید کننده نمی تواند قیمت را تعیین کند زیرا خود قیمت عوامل متعددی از جمله  پارچه و مواد اولیه ای که تهیه می شود دارد و این ها همگی خود به خود در افزایش قیمت تمام شده موثر هستند.
منزلی همچنین به تورم اشاره کرد و افزود: تورم در تولید پوشاک معضل آفرین است که همان عرضه زیاد و تقاضای کم باعث می شود تا بازار از پوشاک اشباع شود و فروشنده برای اینکه بتواند آن را زودتر به فروش برساند با قیمت پایین این کار را انجام می دهد.
در اختیار گذاردن وام 6 میلیونی دولت اهانت به تولید کنندگان است
وی با تاکید بر اینکه امروز به دلیل وجود کرونا باعث شده تا بسیاری از واحدهای تولیدی دچار آسیب شوند،اذعان کرد: متاسفانه تا به امروز انتظاراتی که از دولت به واسطه حمایت داشتیم محقق نشده و این در حالی است که قول جبران دادند اما تنها با در اختیار گذاردن 6 میلیون تومان تسهیلات بانکی به تولیدکنندگان اهانت کردند.
 
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcg7q9qnak9wq4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما