تاریخ انتشار :شنبه ۳ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
محمد رضا نصیری از اجرای هشت هزار عملیات موفق از مهر 98 خبر داد و گفت: در سیستان و بلوچستان نه تنها از ورود مواد مخدر به کشور جلوگیری می شود، بلکه با تقدیم جانبازان و خون شهدا، با قاچاقچیان مقابله بین‌المللی می‌کنیم.
اقدام‌های فراملی برای مبارزه با ترانزیت مواد مخدر در جنوب شرق/ جلوگیری از ورود 170 تن مواد افیونی به عمق کشور
به گزارش عصرهامون، امروز آخرین روز هفته نیروی انتظامی است، هفته ای به نام سنگرداران همیشه بیدار، همان هایی که آرامش شهر و کشورمان نشان از سبزی وجودشان است، همان سبزپوشان سپید دلی که درست در زمانی که سکوت تنها همهمه معابر شهر در شبانگاه است و همه پلک هایشان را بسته و با آسودگی خیال به خوابی سنگین فرو می روند، در کوچه پس کوچه های شهر، محکم و استوار گام بر می دارند و با نگاه تیزبین و جست و گورانه شان امنیت را به همنوعانشان هدیه می دهند.
 
همان مردان خستگی ناپذیری که کیلومترها راه را می پیمایند و دور از خانه و کاشانه، در نقطه ای از ایران اسلامی جانانه، با اقتدار و عزت نفس، جان فشانی می کنند تا امنیت و آسایش را برای مردمان سرزمینشان به ارمغان بیاورند، بزرگ مردانی که چه شجاعانه در برابر متجاوزان و دشمنان سپر می شوند تا مبادا آب در دل هموطنانشان تکان بخورد.
 
دلاورمردانی که امنیت، سلامت، پویایی و نشاط جامعه مرهون رشادت های دلیرانه آن هاست، همان هایی که استرس میهمان همیشگی خانواده هایشان است، همسران، مادران، پدران و فرزندانی که دعای خیرشان را بدرقه راهشان می کنند، اما در واقع روزی هزار بار قلبشان از شدت استرس در سینه مچاله می شود که مبادا برای تنها پناه زندگی یا جگرگوشه شان اتفاقی بیفتد.
 
همان مردان حماسه سازی که با وجود سختی کار، استرس و ترس در زندگی شان جایی ندارد، اما به جای آن صبر و استقامت را پیشه راهشان قرار داده اند، آری صفت غیرت و مردانگی به درستی در وجود آن ها نهادینه شده است، ایثارگرانی که جان شان بـه معنای واقعی در کف دستانشان پیداست.
 
این را من نمی گویم، بلکه می توان آن را در آمار شهدای وطن جست، دلیرانی که نامشان همیشه جاودان خواهد ماند، شهیدانی که آن ها هم خانه و خانواده داشتند و روزی آرام جان عزیزانشان بودند، اما در مسیر دفاع از وطن، سر از پا نشناختند و دلیرانه گام برداشتند و در نهایت جان را به جان آفرین تسلیم کردند، غیورمردانی که از آن ها تنها خاطراتی در گوشه خانه و ذهن و قلب خانواده شان بر جای مانده است.
 
مبارزه با مواد مخدر در 2 محور
 
به همین مناسبت، با محمد رضا نصیری، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان گفت و گویی انجام شده است که با تبریک هفته نیروی انتظامی به خبرنگار ما گفت: پلیس مبارزه با مواد مخدر در راستای وظایفی که بر عهده دارد در 2 محور مقابله و پیشگیری انجام وظیفه می کند.
 
وی با اشاره به محور مقابله به عنوان یکی از وظایف اصلی پلیس مبارزه با مواد مخدر، ادامه داد: در راستای برخورد با سوداگران مرگ، باندهای مافیایی و قاچاقچیان عمده که قصد دارند مواد مخدری را که در افغانستان تولید می‌شود، از طریق پاکستان وارد ایران کنند، در یک سال گذشته بیش از 170 تن انواع مواد افیونی کشف شد، اکثر این عملیات ها توأم با درگیری مسلحانه بوده است.
 
8 هزار عملیات موفق طی یکسال
 
وی ادامه داد: نیروی انتظامی و پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشراف اطلاعاتی و با پشتیبانی یگان‌های تکاوری در حوزه گسترده سیستان و بلوچستان توانسته اند عملیات‌های بسیار خوبی انجام دهند و ضربات بسیار سنگینی به قاچاقچیان و باندهای مافیای مواد مخدر وارد کنند، به طوری که در یک سال گذشته بیش از هشت هزار عملیات انجام دادیم که بالغ بر 200 عملیات توأم با درگیری مسلحانه بوده است.
 
این مقام ارشد انتظامی با بیان این که در این عملیات ها 28 نفر از قاچاقچیان عمده مواد مخدر به هلاکت رسیدند و 67 باند مسلحانه مواد افیونی منهدم شد، اضافه کرد: یکی از برنامه‌های اصلی پلیس، برخورد با سر شبکه ها و سرباندهای مواد مخدر است که در این راستا هفت نفر از سر شبکه‌های اصلی و افراد زیادی را که به عنوان چریک و  در حمل و جابجایی این مواد نقش داشتند، دستگیر کنیم و تحویل مراجع قضایی دهیم.
 
17 هزار مجرم در چنگال پلیس
 

وی گفت: در این راستا بیش از 125 قبضه سلاح سبک و نیمه سنگین کشف و بیش از 800 دستگاه خودروی سبک و سنگین که برای حمل و جابجایی مواد مخدر از آن استفاده شده بود، در سراسر استان توقیف شد، بیش از 17 هزار نفر از افرادی که در جرایم مواد مخدر شامل حمل و جابجایی و توزیع آن نقش داشتند، در این مدت دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند.
 
نصیری افزود: یکی دیگر از ماموریت‌های پلیس، شهری و شامل برخورد با خرده فروشان و معتادان متجاهر است که با هماهنگی و حمایت دستگاه قضایی بیش از 40 اماکن شامل مغازه‌ها و حتی عطاری هایی که اقدام به توزیع مواد مخدر به صورت خرده می کردند، پلمپ کنیم و با هماهنگی دستگاه قضا یکسری امتیازات از آنها گرفته و تذکر داده شد چنانچه به این کار ادامه دهند تا مصادره این مکان ها هم اقدام می‌شود.
 
وی با بیان این که به منظور برخورد با قاچاقچیان و سوداگران مرگ، خرده‌فروشان و حتی معتادان متجاهر، طرح های جداگانه ای در دست اجراست، اذعان کرد: یکی از این طرح های اصلی پاکسازی نقاط آلوده و به خصوص اطراف مراکز آموزشی و مسئله بعدی جمع آوری معتادان متجاهر است که با اعلام دستگاه‌های متولی برای جمع‌آوری آنها از سطح شهر اقدام می شود.
 
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان ادامه داد: قاچاقچیان مواد مخدر برای اینکه سود بیشتری عایدشان شود، یکی از برنامه‌هایشان این است که مواد مخدر را بعد از این که در افغانستان که متاسفانه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این مواد است، تولید می شود، به نوعی آن را به ایران انتقال دهند و سپس به کشورهای اروپایی ترانزیت کنند.
 
ترانزیت مواد مخدر؛ هدف اصلی قاچاقچیان
 
وی تصریح کرد: یکی از اهداف آنها این است که این مواد را از مرزهای خشکی و دریایی استان وارد کنند و به عمق کشور انتقال دهند که نیروی انتظامی و مرزبانی و سایر دستگاه های مقابله‌ای از جمله اطلاعات سپاه، هدفشان جلوگیری از ورود و ترانزیت مواد مخدر و بر هم زدن نقشه های قاچاقچیان است.
 
نصیری با تاکید بر این که هدف قاچاقچیان انتقال مواد مخدر از طریق ایران است، گفت: اگر در مرزها و مناطق مختلف این استان با سوداگران مرگ مقابله کنیم، به یکی از اهداف شان که انتقال مواد به عمق کشور و حتی کشورهای اروپایی و عربی است، ضربه سنگینی وارد می شود.
 
وی اذعان کرد: در حقیقت در این استان نه تنها از ورود مواد مخدر به کشور جلوگیری می شود، بلکه با تقدیم خون شهدا و جانبازان با قاچاقچیان مبارزه و مقابله بین‌المللی می‌کنیم، اگر چه جامعه جهانی این زحمات نیروهای انتظامی و نظامی ایران را نادیده می گیرند و نمی توانند ببینند که چه اقدام هایی در این راستا انجام می شود، اما هدف ما والاست و همانطور که مقام معظم رهبری فرموده اند که این موضوع اجتماعی است، باید با قاچاقچیان مقابله ملی داشته باشیم.
 
 این مقام ارشد انتظامی با بیان این که هدف ما برخورد با قاچاقچیان و جلوگیری از توزیع و انتقال مواد به هر نقطه جهان است، افزود: در راستای مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر خیلی از نیروهای بسیار شجاعمان را از دست دادیم، آن ها به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و تعداد بسیار زیادی از این عزیزان جانباز شدند که البته طی 2 سال اخیر با اشراف اطلاعاتی، طرح‌ریزی و برنامه‌ریزی و پشتیبانی، تلفات نیروی انسانی کاهش داشته، در حالی که درگیری‌ها شدت پیدا کرده است.
 
وی با تاکید بر این که سعی داریم با اقدام های در دست اجرا در عملیات ها نیروی انسانی را که بزرگترین سرمایه نیروی انتظامی و دستگاه امنیتی است از دست ندهیم، گفت: اعتیاد و مواد مخدر یکی از بزرگترین معضلات و آسیب‌های اجتماعی است، به همین خاطر همه دستگاه‌های سازمانی و برون سازمانی باید به این قضیه ورود کنند.

لزوم همکاری همه دستگاه ها
 
نصیری تاکید کرد: وقتی می‌بینیم که ریشه بسیاری از جرایم در زمینه اعتیاد و مواد مخدر است، می‌طلبد که تمام دستگاه‌ها و نهادها پای کار بیایند و ورود کنند و وظایف و تکالیف خود را انجام دهند، چراکه پلیس و دستگاه‌های نظامی و امنیتی به تنهایی نمی‌توانند با این موضوع برخورد کنند، بلکه همه دستگاه‌های متولی باید تکالیفی را که برعهده شان گذاشته اند، انجام دهند تا بتوانیم با معضل اعتیاد و مواد مخدر مقابله کنند.
 
وی گفت: در گذشته در افغانستان جابجایی مواد مخدر صنعتی بسیار کاهش داشت، اما در یکی دو سال گذشته با لابراتوارهایی که در این کشور و حاشیه مرز ایران راه اندازی کرده اند، جوانان ما را هدف قرار داده اند و هدفشان این است که این مواد صنعتی را وارد کشور کنند که می‌طلبد همه افراد از خانواده گرفته تا جامعه و سازمان ها دست به دست هم دهند تا بتوانیم در زمینه مقابله و پیشگیری اقدام هایی انجام دهیم تا معضل مواد مخدر و اعتیاد ریشه‌کن شود.
 
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان اذعان کرد: اقدام های بسیار خوبی که طی چند سال گذشته در استان انجام دادیم، باعث شد که ضرباتی به باندهایی که قصد انتقال مواد مخدر از افغانستان و پاکستان داشتند، وارد کنیم، اما قاچاقچیان هدفشان این است که به هر طریق مواد را وارد کشور کنند، مدت هاست تغییر رویه داده و به سمت دریا سوق پیدا کرده اند، دلیل آن این است که ضربات سنگینی در مرزهای خاکی به آن ها زده ایم.

 آگاه سازی جامعه با هدف پیشگیری

وی خاطرنشان کرد: همانطور که یکی از وظایف اصلی ما مقابله با قاچاقچیان و برخورد سخت‌افزاری است، یکی دیگر از برنامه های پلیس مبارزه با مواد مخدر به پیشگیری اختصاص دارد که این هدف با برگزاری کلاس های آموزشی توسط کارشناسان، راه اندازی مراکز مشاوره و آگاه سازی هایی که از طریق فضای مجازی و تلویزیون‌های شهری انجام می‌دهیم، اجرایی می شود.
 
نصیری تاکید کرد: یکی از برنامه‌های ما این است که آگاه‌سازی را برای خانواده‌ها و جامعه هدف بیشتر کنیم تا ضمن اینکه از ورود مواد مخدر جلوگیری شود، در بحث اقدام های پیشگیرانه بتوانیم سهمی داشته باشیم و با سایر دستگاه های متولی همکاری کنیم.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcaa6n6o49ne61.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها