تاریخ انتشار :شنبه ۳ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۳۵
ورود چالش مومو به یکی از شبکه های اجتماعی خارجی و ایجاد واهمه، استرس و نگرانی در میان والدین و فرزندان آن ها، ناایمنی این شبکه ها را نشان داد و ضرورت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و صیانت از داده های مردم و امنیت روانی را دوباره یادآور شد.
وقتی تاکیدات رهبر انقلاب نادیده گرفته می شود/ "مومو" ارمغان شوم شبکه های اجتماعی خارجی برای دانش آموزان ایرانی
به گزارش عصرهامون، با باز شدن پای چالش مومو به واتس اپ، آسیب های شبکه های اجتماعی خارجی هر روز بیشتر از قبل نمودار می شود.

آسیب هایی که پیش از این به رواج تجمل گرایی، کاهش حجاب و عفاف، بی پروایی، دوستی های آزاد و هنجارشکنی های شرعی و عرفی ختم می شد، اما این روزها دامنه اش فراتر از گذشته شده و ترس، اضطراب و رفتارهای پرخطر را به دانش آموزان آموزش می دهد.

حالا که دانش آموزان به دلیل شیوع کرونا مجبور به استفاده از فضای مجازی شده اند و ناچار ساعت های زیادی را به بهانه کلاس های آنلاین در فضای مجازی به سر می برند، چالش مومو وارد میدان شده است.

چالشی که با القای ترس و ناامیدی می تواند روح و روان کودک و نوجوان را به هم بریزد و در این روزهای کرونایی استرسی فراتر و گسترده تر از کووید 19 را وارد خانواده ها کند.

ورود این چالش به واتس اپ نشان می دهد شبکه های اجتماعی تا حد زیادی ناایمن هستند و می توانند مشکلات زیادی را به وجود آورند و بار دیگر ضرورت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را یادآور می شود.

این در حالی است که بارها و بارها رهبر معظم انقلاب در خصوص راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و فضای مجازی تاکیده کرده اند، شبکه‌ای که سال‌ها به حال خود رها شده و با وجود تاکیدات فراوان معظم له عزمی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای انجام این کار دیده نمی شود.
 

 
دخالت بیگانگان در امور کشور از طریق دسترسی های اینترنت

محمد سرگزی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی پیش از این در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: قدرتمندتر شدن کشور یکی از مزیت های مهم استفاده از شبکه ملی اطلاعات است، امروز جمهوری اسلامی ایران به واسطه نداشتن شبکه ملی اطلاعات دسترسی های خود را در فضایی تعریف کرده است که بیگانگان در اختیار آن قرار می دهند و آن ها می توانند در هر لحظه محدودیت ایجاد کنند و دسترسی ها را کاهش دهند.

به گفته این مقام مسئول، امنیت اطلاعات کاربران یکی از فواید مهم و ضروری شبکه ملی اطلاعات است، امروز به واسطه شبکه اینترنت جهانی، کسانی که موتورها و سرورها را در اختیار دارند می توانند به راحتی به اطلاعات کاربران ما دسترسی داشته باشند لذا با ایجاد این شبکه و رمز گذاری آن می توان جلوی حملات سایبری را گرفت و این حوزه را کنترل کرد.

سرگزی تصریح کرد: با توجه به اینکه مداخلات زیادی در زمینه حمله سایبری، هک و ... داشتیم یکی از لوازم ما در جهت دسترسی بهتر، موثرتر و پویاتر در فضای مجازی ایجاد شبکه ملی داده است.

سخنگوی فراکسیون رسانه، ارتباطات و فضای مجازی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شبکه ملی اطلاعات هیچگونه محدودیتی برای استفاده از اینترنت جهانی ایجاد نمی کند، امروزه هم پیام رسان های داخلی وجود دارد که افراد می توانند از آن ها استفاده کنند و از پیام رسان های خارجی استفاده نکنند وجود دارد و بالعکس.


 
انتقال اطلاعات درست و کاهش اضطراب راهکار مدیریت چالش مومو

عادله صفت گل، روانشناس بالینی در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: "مومو" چالش جدیدی که این روزها به واسطه فضای مجازی در میان مردم به وجود آمده و استرس زیادی را به والدین و البته فرزندان آن ها تزریق می کند.

وی ادامه داد: در درجه اول آگاهی دادن بدون استرس و ترساندن فرزندانمان بیشترین تاثیر را در کنترل این وضعیت دارد و کمک بزرگی به والدین می کند، اما نکته مهم این است که خود والدین باید در ابتدا اطلاعات درست و دقیقی را به دست بیاورند.

این روانشناس بالینی تصریح کرد: همچنین اتفاقات پیرامون این موضوع را دائم در منزل و در حضور فرزندان خود بازگو نکنند، زیرا این کار مشکلی را حل نمی کند و فقط اضطراب را در ذهن و روان کودک افزایش می دهد و مانع تصمیم گیری درست در وی می شود.

وی بیان کرد: بنابراین در حضور فرزندان خود این موضوع را در فضای مجازی جستجو نکنید و اجازه دهید این مساله کمرنگ شود، فقط یک بار آن هم به صورت منطقی و نه دلهره آور با فرزندتان در این باره صحبت کنید و اطلاعات لازم را به او بدهید تا دچار مشکل نشوند.

صفت گل گفت: اگر بچه ها در این باره کنجکاوی داشتند و سوالاتی پرسیدند با طمانینه و آرامش بدون اینکه اضطراب را در وجود شما احساس کنند توضیحات لازم را بدهید.

وی خاطرنشان کرد: سعی کنید در خانه جوی حاکی از آرامش و صمیمیت حاکم شود و اگر در محیط بیرون در این باره صحبتی می شود اشاره کنید که جلوی فرزندان شما درباره این موضوع چیزی نگویند و شرایط را مدیریت کنید.

ورود پلیس به موضوع تشویش اذهان عمومی

حسن کیخا، سرپرست پلیس فتا استان سیستان و بلوچستان نیز در این باره به خبرنگار ما بیان کرد: هر چه موضوع مومو جدی تر و والدین در مورد آن دقت بیشتری داشته باشند استرس زیادتری به فرزندان وارد خواهد شد، در صورتی که مهمترین اقدام والدین در این زمینه افزایش آگاهی و آموزش به کودکان و نوجوانان است زیرا آنها بیشترین استفاده از اینترنت و تلفن همراه را دارند.

این مقام مسئول ادامه داد: والدین باید به فرزندان خود این موضوع را بفهمانند که اگر پیامی برای آنها ارسال شد به هیچ وجه آن را باز نکنند زیرا افرادی هستند که با اهداف و برنامه ریزی های از پیش تعیین شده قصد آزار و اذیت آنها را دارند تا از این طریق تنش ایجاد کرده و اعتقادات آنها را تغییر دهند.

سرپرست پلیس فتا استان خاطر نشان کرد: جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد، پلیس فتا به دنبال شناسایی این افراد است و اگر شخص یا اشخاصی اقدام به تشویش اذهان عمومی و ایجاد تنش کنند آنها را شناسایی و دستگیر می کند.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcao6n6a49ne61.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما