تاریخ انتشار :يکشنبه ۴ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه گفت: امام حسن عسکری (ع) الگوی بی نظیر و تمام نمای وحدت اسلامی برای جامعه کنونی و مظهر عطوفت و از خودگذشتگی هستند.
امام حسن عسکری (ع)؛ الگوی تمام نمای وحدت و اخوت/عدالت، وعده الهی ظهور مهدی موعود (عج) است
حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه، کارشناس مسائل مذهبی با تسلیت شهادت امام حسن عسکری علیه السلام در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: امام حسن عسکری (ع)، هشتم ربیع الثانی سال ۲۳۲ هجری به دنیا آمدند و هشتم ربیع الاول ۲۶۰ بر اثر زهری که دشمنان اهل بیت (ع) به ایشان خوراندند، به شهادت رسیدند.
 
به گفته وی، امام حسن عسکری (ع) یکی از جوان‌ترین ائمه شیعه بودند که در سن ۲۸ سالگی به شهادت رسیدند، عمر آن حضرت کوتاه بود، اما برکتی که از وجود ایشان بر عالم شیعه، اسلام و خلقت تابید ماندگار و فراتر از بسیاری از افراد است.
 
اصغری حسامیه اضافه کرد: امام حسن (ع) را به این جهت عسکری می گویند که ایشان در پادگان نظامی مورد کنترل حکومت وقت و محل زندگیشان پادگان نظامی بودند.
 
وی با اشاره به علت نگهداری امام حسن عسکری (ع) در پادگان نظامی، تصریح کرد: دشمنان طبق روایاتی که از پیامبر اسلام (ص) وارد شده و تا سال ۲۳۲ که امام حسن (ع) به دنیا آمد، یعنی در طول بیش از ۲ قرن صحت روایات رسول اکرم (ص) را دیده بودند و می دانستند که امام حسن عسکری (ع) یازدهمین جانشین ایشان و پدر دوازدهمین جانشین خاتم پیامبران است.

کسی که دنیا را پر از عدل و داد می کند
 
این کارشناس با بیان این که عدالت، وعده الهی ظهور مهدی موعود (عج) است، ادامه داد: آن ها می دانستند که دوازدهمین جانشین پیامبر (ص) کسی است که دنیا را پر از عدل و داد می کند و حاکمان ستمگر را از بین می برد، لذا امام حسن عسکری (ع) را در پادگانی نگه داشتند تا فرزندش که دوازدهمین جانشین رسول اکرم (ص) است به دنیا بیاید و پدر و پسر را با هم بکشند.
 
وی اذعان کرد: دشمنان اسلام برای به دنیا آمدن دوازدهمین جانشین پیامبر (ص) خیلی از امام حسن (ع) مراقبت می‌کردند، جاسوس داشتند و رفت و آمدها را کنترل می کردند، اما خداوند تبارک و تعالی مقدر فرمودند که دوره حاملگی مادر امام زمان (عج)، وضع حمل ایشان و بعد از ولادت از چشم دشمنان دور بماند.
 
اصغری حسامیه افزود: با توجه به این مهم دشمنان به این نتیجه رسیدند که اگر امام حسن عسکری (ع) را شهید کنند، دوازدهمین جانشین پیامبر (ص) که پسر امام یازدهم است، هیچ وقت به دنیا نمی آید، لذا وقتی که تصمیم به شهادت رساندن آن حضرت گرفتند، غافل بودند که جانشین دوازدهم پنج سال قبل شهادت ایشان به دنیا آمده بود.
 
شهادت متفاوت امام حسن عسکری (ع)
 
وی با بیان این که شهادت امام یازدهم در بین شیعیان نسبت به دیگر اهل بیت عصمت و طهارت (ع) متفاوت بود، گفت: شهادت هر امامی آغاز امامت امام بعدی است، ائمه ای که آن ها نیز شهید شدند، اما شهادت امام حسن عسکری (ع) آغاز امامت امامی است که هنوز در بین ما زنده است.
 
این کارشناس اضافه کرد: شهادت امام حسن عسکری (ع) از یک جهت حزن و غم برای ما دارد، ولی فردای شهادت آن حضرت، آغاز امامت امامی است که در عصر ما زنده و امام زمان ماست.
 
وی با بیان این که تشییع پیکر مطهر امام حسن عسکری (ع) و اقامه نماز بر پیکر آن حضرت در بین اهل بیت (ع) یکی از باشکوه‌ترین هاست، گفت: تشییع برخی از ائمه (ع) که به شهادت رسیدند، غریبانه و به دور از جمعیت بود، دلیل باشکوهی تشییع پیکر امام رضا (ع) ولی عهد بودن آن حضرت و علت برگزاری باشکوه تشییع پیکر امام صادق (ع) این بود که استاد فقهی زمان خودشان بودند، اما دشمنان وقتی امام حسن عسکری (ع) را شهید کردند، خبر دادند که همه شیعیان بیایند و ببینند که حسن بن علی (ع) به شهادت رسیده و بدانند که منتظر فرزندی از آن حضرت نباشند.
 
آن روز شهادت ...

اصغری حسامیه با اشاره به این که امام حسن عسکری (ع) همیشه فرموده بودند کسی که بر جنازه من نماز میت اقامه کند، جانشین من است، گفت: آن روز خلیفه وقت می‌خواست به همه بگوید که امام حسن شهید شده و اطلاع نداشت که از او فرزندی آمده است، لذا گفت که جنازه مطهر امام (ع) را بگذارید تا همه بیایند و ببینند.

 وی افزود: آن روز جمعیت انبوهی جمع شد، خیلی‌ها منتظر بودند تا ببینند چه کسی بر بدن شریف ایشان اقامه نماز می کند، جعفر کذاب آماده نماز شد که عقید خادم امام حسن عسکری (ع) در را باز کرد و امام زمان (عج) وارد شدند، در حالی که سنشان کم بود، اما ابهت و عظمت فراوانی داشتند و بر پیکر پدر نماز خواندند و همه به این نکته واقف شدند که امام‌ یازدهم فرموده بودند کسی که بر بدن من نماز میت بخواند جانشینم است.

مظهر عطوفت و از خودگذشتگی
 
این خطیب شهیر با اشاره به خصوصیات اخلاقی امام یازدهم گفت: معصومین اهل بیت عصمت و طهارت (ع) مظهر فضایل اخلاقی و کمالات انسانی بودند، طبق آنچه که از زندگی کوتاه امام حسن عسکری (ع) نقل شده، آن حضرت مظهر فضایل اخلاقی چون ایثار، عطوفت، ازخودگذشتگی و مهربانی بودند.
 
وی افزود: از جمله مواردی که از اندک کسانی که با امام حسن عسکری (ع) نشست و برخاست داشتند، نقل می شود، عبادت های فراوانی است که به خصوص در شب هنگام به جای می آوردند.
 
اصغری حسامیه اذعان کرد: یکی از ویژگی های رفتاری و شخصیتی ایشان که در زمانه کنونی و به خصوص در استان ما به شدت مورد نیاز است، به تعامل بسیار بالای امام حسن عسکری (ع) با غیر شیعیان اختصاص دارد، این یکی از نکاتی است که هم در وصیت آن حضرت آمده و هم در سیره رفتاری ایشان نقل شده که تعامل بسیار بالایی با غیر شیعیان چه مسلمان و چه غیر مسلمان داشتند، امروز جامعه نیاز بسیار بالایی به وحدت به خصوص در بین فرق اسلامی دارد.
 
وی درباره اهمیت درس وحدت در سیره امام حسن عسکری (ع) افزود: موضوع توجه پیروان اهل بیت (ع) به دیگر مسلمانان آن قدر مهم بود که امام یازدهم علاوه بر سیره و توصیه هایشان، در وصیت به فرزندشان امام زمان عجل الله نیز تاکید بر این موضوع و طبق روایات به شیعیان هم سفارش اکیدی بر تعامل با عزیزان اهل سنت دارند، از حضور در تشییع جنازه و عیادت بیماران تا دعا برای آنها و دیگر سفارش هایی که همه بیانگر توجه امام حسن عسکری (ع) به وحدت در جامعه اسلامی است.
 
این کارشناس خاطرنشان کرد: سیره رفتاری امام حسن عسکری (ع) نیز با اهل خانه یکی از مصادیقی است که درباره زندگی ایشان نقل است، با توجه به اینکه امام یازدهم و خانواده آن حضرت در پادگان نظامی در حصر بودند، امام بیشتر در منزل بودند و اهل منزل فراوان از برخورد نیک و تعامل و محبت در خانه از امام حسن عسکری (ع) نکته فرمودند.

امام حسن عسکرى ‌علیه السلام در آخرین وصیت خود بر دو بینش بسیار مهم شامل تأکید بر شناخت غیبت و گرفتن بیعت براى ولى اللَّه اعظم ‌امام منتظر (عج) و تحکیم شالوده‌ هاى مرجعیت دینى تأکید کردن، آن حضرت را در همان اقامتگاه شریفش در شهر سامراء، در کنار مزار پدر بزرگوارش، به خاک سپردند که تا امروز نیز زیارتگاه مسلمانان‌ است .

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcj8vevtuqet8z.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما