تاریخ انتشار :جمعه ۹ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
سروش کیانی گفت: ایجاد اشتغال جدید به همراه تثبیت و توسعه اشتغال موجود در چارچوب برنامه های تعیین شده مهم ترین هدفی طرح تکاپو یا طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار است.
طرح ملی توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار در سیستان و بلوچستان کلید خورد/ معرفی مهم ترین شاخص های امسال تکاپو در جنوب شرق کشور
سروش کیانی، کارگزار طرح تکاپو سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: طرح تکاپو یا طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار به عنوان یک طرح ملی با رویکردی نوین به مبحث اشتغال در حوزه معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به فعالیت می پردازد.
 
وی بیان کرد: این طرح با انجام مطالعات دقیق و حرفه ای در همه استان های کشور با نام مطالعات دینامیک اشتغال به شناسایی رسته های اولویت دار شغلی، تناسب عرضه و تقاضای نیروی کار، تناسب آموزش های رسمی دانشگاهی و فنی و حرفه ای با نیازهای بازار کار و منطبق بر این مطالعات مدون به جهت دهی به دستگاه های متولی اشتغال و همچنین بخش خصوصی می پردازد.
 
لزوم اجرای طرح های اشتغال زا منطبق با نیازها و اولویت های مناطق مختلف
 
کارگزار طرح تکاپو سیستان و بلوچستان درباره تاثیر این طرح بر ایجاد اشتغال و بهبود فضای کسب و کار اظهار کرد: یکی از دلایل عدم موفقیت بسیاری از طرح های اشتغال زا عدم انطباق این طرح ها با نیازها و اولویت های مناطق مختلف و همچنین عدم توجه به حلقه های مختلف زنجیره ارزش آن بخش است.
 
کیانی ادامه داد: حال آنکه این طرح ضمن حرکت در مسیر رسته های اولویت دار شغلی در ایجاد اشتغال یا توسعه یک کسب و کار با دیدی جامع نگر تمامی حلقه ها را در نظر گرفته و برای آن برنامه ریزی می کند.
 
وی تصریح کرد: این مساله باعث شده است تا در گفتمان های اشتغالی همه فعالان حوزه اشتغال به مسائلی چون انجام مطالعات قبل از اجرای طرح، حرکت در مسیر رسته های اولویت دار و توجه به حلقه های زنجیره ارزش توجه و به چارچوب فکری و رفتاری تمامی بازیگران جدید حوزه اشتغال بپردازند.
 
کارگزار طرح تکاپو سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: از این رو طرح تکاپو علاوه بر مطالعات منسجم و پروژه های شاخصی که در تمام کشور اجرا کرده یا در دست اجرا دارد، در نهادینه شدن این رویکرد نوین به مساله اشتغال بسیار اثرگذار بوده است.
 
شناسایی مهم ترین رسته های شغلی سیستان و بلوچستان
 
این مقام مسئول درباره مهم ترین اولویت هایی که در این طرح برای ایجاد اشتغال مدنظر است بیان کرد: طبق مطالعات صورت گرفته مهم ترین رسته های شغلی در استان سیستان و بلوچستان شامل رسته های خدمات بازرگانی، توزیع و پخش کالا و انبارداری، حمل و نقل و ترانزیت و خدمات مرتبط، بسته بندی، شیلات و تولید و فرآوری آبزیان، تولید خرما و میوه های گرمسیری است.
 
کیانی بیان کرد: همچنین رسته های تولید صنایع دستی، پوشاک، صنایع دریایی و فراساحل، رسته های مرتبط با صنعت گاز (لوله کشی دورن شهری، جایگاه های CNG و...) نیز از دیگر رسته های شغلی مهم در استان است.
 
وی گفت: بر این اساس اعتقاد داریم مسیر توسعه اشتغال استان باید مبتنی بر حلقه های زنجیره ارزش هر یک از رسته های فوق باشد و بر این اساس برنامه ریزی شود.
 
کارگزار طرح تکاپو سیستان و بلوچستان اظهار کرد: ایجاد اشتغال جدید به همراه تثبیت و توسعه اشتغال موجود در چارچوب برنامه های تعیین شده مهم ترین هدفی است که در این طرح پیگیری می شود.
 
 
احیای فرش سیستان و تولید روفرشی از طرح های شاخص تکاپو در استان
 
کیانی افزود: در این باره در سال جدید چندین طرح به عنوان طرح های شاخص سیستان و بلوچستان از معاونت اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان معرفی شده است.
 
وی بیان کرد: در منطقه سیستان طرح احیای فرش سیستان و تولید روفرشی در دستور کار قرار دارد.
 
این مقام مسئول ادامه داد: این طرح با عنوان واحد متمرکز تامین مواد اولیه، رنگرزی، تولید، احیا و صادرات فرش سیستان و روفرشی در بخش تیمورآباد شهرستان هامون در حال انجام امور اجرایی خود قرار دارد.
 
کارگزار طرح تکاپو سیستان و بلوچستان عنوان کرد: احیای فرش سیستان و همچنین تولید روفرشی در استان با بازار هدف اولیه افغانستان و پاکستان از اهداف این طرح است.
 
کیانی تصریح کرد: همچنین باتوجه به رسالت تکاپو در زمینه نهادسازی، مقدمات ایجاد خانه فرش سیستان به عنوان مرکز آموزشی تخصصی این فرش با کمک فنی و اعتباری معاونت اشتغال این وزارت خانه انجام و بزودی اجرایی می شود.
 
وی تصریح کرد: در زاهدان و در راستای نهادسازی توافق نامه فی مابین تکاپو، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و پارک علم و فناوری استان منعقد شده که مطابق با آن مرکز خدمات توسعه کسب و کار با هدف انجام مشاوره و آموزش رسته های اولویت دار استان ایجاد خواهد شد.

 
پیگیری ایجاد کارخانه های فرآوری و بسته بندی حنا و چای ترش در دلگان
 
این مقام مسئول بیان کرد: در شهرستان دلگان کارخانه فرآوری و بسته بندی حنا و چای ترش در حال پیگیری است.
 
کارگزار طرح تکاپو سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: بر اساس آن هزار کشاورز می توانند محصولات خود را به صورت تضمینی و با رویکرد کشاورزی قراردادی به فروش برسانند، همچنین بازار هدف 100 درصادراتی برای این طرح دیده شده است.
 
وی ادامه داد: در چابهار نیز طرح نصب فیش فایندر یا ماهی یاب بر لنج های ماهی گیری مصوب شده و برای نخستین بار این طرح در استان اجرا خواهد شد.
 
این مقام مسئول درباره همراهی و همکاری دستگاه های اجرایی استانی در زمینه اجرایی شدن طرح های شاخص سیستان و بلوچستان گفت: ضمن توجه بسیار خوبی که جناب دکتر منصوری معاون اشتغال وزیر و همچنین دکتر تازیکی مدیر ملی طرح تکاپو به استان ما دارند، در استان نیز هماهنگی و هم افزایی بسیار خوبی میان دستگاه های متولی وجود دارد.
 
کارگزار طرح تکاپو سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در این میان نقش آفرینی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان بسیار حائز اهمیت بوده و در پیشبرد اهداف تکاپو بسیار اثر گذار است.
 
وی عنوان کرد: همچنین مجموعه استانداری، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق بازرگانی سیستان و بلوچستان در این مسیر همراه و همگام بوده اند.
 
کیانی گفت: بانک های عامل نیز به ویژه صندوق کارآفرینی امید و بانک توسعه تعاون نیز در این مسیر همراهی مطلوبی داشته اند.
 
کارگزار طرح تکاپو سیستان و بلوچستان بیان کرد: قطعا با این رویکرد کم نظیر همکاری در سیستان و بلوچستان و با همراهی وزارت خانه تا پایان سال همه طرح های شاخص استان به بهره برداری خواهند رسید.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcevz8zzjh8xxi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما