> عصر هامون - دستهایی که به جیب مردم دخیل بسته اند/ضرورت اشتغالزایی و مهارت آموزی به متکدیان معتاد بهبود یافته - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تشدید بحران تکدی گری در زاهدان ؛

دستهایی که به جیب مردم دخیل بسته اند/ضرورت اشتغالزایی و مهارت آموزی به متکدیان معتاد بهبود یافته

10 آبان 1399 ساعت 7:10

ولی محمد بامری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری زاهدان گفت: بیش از 300 نفر از متکدیان در مرکز نگهداری درمان و کاهش آسیب معتادان تله سیاه، مرکز جامع کاهش آسیب معتادان زاهدان و دیگر نقاط نگهداری و به آنان مهارت های فنی و حرفه ای ارائه می شود.


به گزارش عصرهامون، به نقل از زاهدنیوز، مسئله تکدی گری یکی از مسائل و آسیب های اجتماعی است و ریشه در معضلاتی مانند فقر و اعتیاد دارد و روزانه شاهد عده ای هستیم که برای رفع نیازهای روزمره خود و گاهی نیز برای کسب درآمد آسان، تن به تکدی گری می زنند.

معضل تکدی گری در کلانشهرها بسیار رواج یافته و مشکلات فرهنگی و اجتماعی زیادی را برای شهر به وجود می آورد، این درآمد راحت سبب شده تا حتی گدایان از شهرها و کشورهای همسایه نیز به سوی زاهدان کشانده شوند به گونه ای که در اماکنی مانند بازار، چهارراه سولی و یا در پشت چراغ قرمز خیابان ها متکدیانی غیرایرانی را می بینید که به گدایی می پردازند.

به متکدیان معتاد کمک نمی کنم

سهرابی یکی از شهروندان زاهدانی دراین زمینه می گوید: روزی نیست که حداقل با پنج یا 6 متکدی در شهر مواجه نشوم افرادی که اغلب معتاد هستند و با نگاهی به وضعیت آنها به راحتی این موضوع قابل رویت است.

وی افزود: به خاطر وضعیت اقتصادی و تورم و فقر سعی می کنم به افراد متکدی کمک کنم و دلم برای این افراد می سوزد بنابراین کمکی هرچند اندک به آنها می کنم اما سعی می کنم این کمک را به افراد معتاد ندهم.

 

 
 متکدیان معتاد هستند

مظلومی یکی از رانندگان زاهدانی نیز در این زمینه بیان کرد: این روزها آن قدر تعداد متکدیان زیاد شده که به هر کدام کمک می کنی شخص دیگری از راه می رسد، بنابراین به افرادی که فکر می کنم به راستی مستحق هستند کمک می کنم.

وی ادامه داد: خیلی از افراد نسبت به این متکدیان بی اهمیت بوده و حتی به آن ها نگاه هم نمی کنند، چراکه خیلی از این متکدیان معتاد هستند و یا حتی برخی تظاهر به معلولیت می کنند اما مسئولین باید فکری برای جمع آوری این متکدیان داشته باشند تا چهره شهر بیش از این مخدوش نشود.

وی خاطرنشان کرد: به خاطر شغلم روزانه با تعدادزیادی از این متکدیان روبرو می شوم اما همه این افراد فقیر نیستند عده ای به دلیل راحت طلبی مشغول این کار شده و دستشان در جیب مردم است و بدون هیچ گونه تلاشی درآمد خوبی دارند.

ضرورت اشتغالزایی برای بازگشت متکدیان معتاد بهبود یافته به جامعه

ولی محمد بامری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری زاهدان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: جمع آوری و ساماندهی متکدیان متجاهر در زاهدان در دستور کار قرار دارد و تلاش و همدلی مسئولان برای چاره اندیشی اساسی در این خصوص ضروری است.

وی افزود: تاکنون 295 نفر در مرکز نگهداری درمان و کاهش آسیب معتادان تله سیاه، 40 نفر در مرکز بانوان، 28 نفر در مرکز کودکان و 35 نفر در مرکز جامع کاهش آسیب معتادان زاهدان در حال نگه داری هستند که 30 نفر به مشاغل مختلف مانند خیاطی و نجاری و غیره می پردازند.

وی با بیان اینکه ایجاد زمینه‌های لازم جهت اشتغال‌زایی نقش مهمی در بازگشت متکدیان معتاد به جامعه دارد، خاطرنشان کرد: مرکز آموزشی معتادان در تله سیاه، آموزش های مختلف از جمله کشاورزی، تعمیر آبگرمکن و غیره براساس ارزیابی از بیماران برگزار می کند.

بامری تاکید کرد: آموزش هایی مانند سوزن دوزی، خیاطی و حرفه های مربوط به بانوان نیز در مرکز شیرآباد انجام می شود و بانوان براساس علاقمندی آموزش های لازم را می بینند و پس از بهبودی در مراکز اجتماع درمان مدار و مراکز جامع اعتیاد، موضوع برگشت به خانواده و شغل این افراد پس از بهبودی، برنامه ریزی می شود.

وی اذعان کرد: این آموزش های برای متکدیان معتاد متجاهر با همکاری فنی و حرفه ای در حین درمان و پس از آن برگزار می شود تا برای ورود به اجتماع و زندگی سالم آماده شوند، همچنین اقدامات زیادی در راستای شناسایی و جمع اوری متکدیان خیابانی انجام شده و افرادی که مشکل جسمی دارند به بهزیستی ارجاع داده می شوند و کمیته امداد نیز انان را تحت حمایت قرار می دهد.

انتهای پیام/


کد مطلب: 131427

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/131427/دستهایی-جیب-مردم-دخیل-بسته-اند-ضرورت-اشتغالزایی-مهارت-آموزی-متکدیان-معتاد-بهبود-یافته

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir