کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رئیس گروه تبلیغات اداره کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان مطرح کرد؛

آبشارهای سیستان و بلوچستان، جاذبه هایی از جنس نور و روشنایی/ جاده ترانزیتی چابهار – میلک گردشگری جنوب شرق کشور را رونق می بخشد

19 آبان 1399 ساعت 11:26

محمدعلی ابراهیمی گفت: سیستان و بلوچستان، به ویژه شهرستان نیکشهر آن را می توان به سرزمین آبشارها تعبیر کرد، زیرا این جادبه های طبیعی از شمال تا جنوب استان دیده می شود و در نیکشهر به حد اعلای خود می رسد.


محمدعلی ابراهیمی، رئیس گروه تبلیغات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: سیستان و بلوچستان جاذبه های طبیعی زیادی دارد که از جمله می توان به کویر، دریا، تالاب هامون و... اشاره کرد که می توان در توسعه گردشگری جنوب شرق کشور موثر باشد.
 
وی ادامه داد: در این میان آبشارها هم یکی از جاذبه های گردشگری این استان است که می تواند در رونق گردشگری و جذب گردشگر به این منطقه موثر باشد.
 
کارشناس مردم شناسی بیان کرد: در پهناورترین استان ایران از شمال تا جنوب چشمه ها و آبشارهای زیادی دیده می شود که می تواند حس طراوت و شادابی را در این استان کویری زنده کند.
 
بزرگترین آبشار استان در نیکشهر
 
این مقام مسئول تصریح کرد: آبشار "اوگینک" با نام محلی "گرپشت" دارای 80 متر ارتفاع است که در فاصله سه کیلومتری غرب روستای اوگینک از توابع بخش لاشار شهرستان نیکشهر قرار دارد و بزرگترین آبشار سیستان و بلوچستان است.
 
وی خاطرنشان کرد: ساخت جاده ترانزیتی چابهار- ایرانشهر- زاهدان- میلک و عبور آن از حوزه شهرستان نیکشهر فرصت بسیار خوبی برای گردشگران فراهم کرده تا از مناظر طبیعی و روستاهای سرسبز بخش لاشار دیدن کنند.
 
کارشناس مردم شناسی اظهار کرد: آبشارها و چشمه های آبگرم شیرآباد (پوتاپ) با مناظر زیبا و دیدنی رودخانه آن واقع در فاصله ۱۵ کیلومتری محور ترانزیتی نیکشهر به ایرانشهر در محل دو راهی شرق روستای هریدوک، روستای کوپچ با طبیعت پر جلوه و سوزن دوزی منحصربه فرد و آبادی کشیگان با طبیعت و رودخانه زیبا که در جنوب روستای کوبچ قرار دارد، از جلوه های زیبای این استان به شمار می روند.
 
 
وی عنوان کرد: آبشار لادیز یکی دیگر از جاذبه های روستای لادیز، در فاصله کمی از غار لادیز واقع شده است، این لادیز از توابع شهرستان میرجاوه و در 25 کیلومتری جنوب غربی آن واقع شده است و همه ساله به ویژه در فصل تابستان گردشگران زیادی را به طرف خود جذب می کند.
 
به گفته این مقام مسئول، رودخانه لادیز نیز از شمال روستا عبور می کند، این روستا قدمت چندانی ندارد و از مناطق ییلاقی عشایر بلوچ بوده که سال ها پیش به سکونتگاه دائمی تبدیل شده است.
 
ابراهیمی بیان کرد: آبشار لادیز در دامنه های شرقی کوه زیبای تفتان واقع شده که طبیعتی ییلاقی و زیبا دارد، در ادامه مسیر لادیز، چهره متفاوت تفتان در سیمای روستای انجیره، تمین و سنگان دیده خواهد شد.
 
 
وی اظهار کرد: آبشار "آبندساربوک" در روستای ساربوگ در ۴۵ کیلومتری مسیر نیکشهر به قصر قند قرار دارد و در پنج  کیلومتری شمال غرب ساربوک کوه آبند واقع شده که دارای مناظر و آبشارهای زیبا و دل انگیز است و به دلیل کمی بارش در منطقه فصلی بوده و بیشتر در فصول بارش جریان دارد.
 
رئیس گروه تبلیغات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان بیان کرد: فاصله این آبشار تا جاده اصلی در حدود ۱۰کیلومتر است، نیکشهر هم دارای طبیعتی زیباست که رودخانه های کشیک، شگیم، کاجو، فنوج و تنگ سرحد و همچنین ارتفاعات آهوران و فنوج سفیدکوه از آن جمله اند.
 
ابراهیمی بیان کرد: از جاذبه های گردشگری ساربوک نیز که از اهمیت خاصی برخوردارند می توان به آبشار طبیعی آبند، گزدان، سهاکی، گرکور، نابئین، تنک، ندانی شیپ، جنگل های طبیعی چات سر، لد، مچ جنگل و کمر پشت اشاره کرد.
  

وی خاطرنشان کرد: یكی از مكان های تفریحی وگردشگری شهرستان نیكشهر آبشار گلیك در بخش لاشار حوزه دهستان لاشار جنوبی در روستای جاكس است.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: آبشار گلیک كه یكی از زیباترین آبشارهای منطقه است 6 متر ارتفاع دارد و به صورت پلكانی با حوضچه های زیبا و صخره ای نظر هر بیننده ای را به خود جلب می كند.
 
وی اظهار کرد: وجود پوشش گیاهی نادر و گیاهان دارویی در مسیر آبشار از دیگر جاذبه های دیدنی این آبشار است که در فاصله 69 كیلومتری نیكشهر و 1.5 كیلومتری جاده ترانزیتی چابهار به ایرانشهر قرار دارد.
 
 
نیکشهر سرزمین آبشارهای سیستان و بلوچستان
 
رئیس گروه تبلیغات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان عنوان کرد: آبشار شالمال در منطقه ای با همین نام در ۱۳ كیلومتری نیكشهر و در شرق روستای جلائی كلگ از توابع بخش مركزی و در حاشیه جاده ترانزیتی نیكشهر چابهار، منطقه ای زیبا و دیدنی اما ناشناخته است.
 
وی تصریح کرد: وجود آبشار بسیار زیبا از مزیت های منطقه شالمال است كه آب آن سراسر منطقه را فراگرفته و طبیعتی بسیار سرسبز و دلنشین را در دو سوی رودخانه و پایین دست آن بوجود آورده است.
 
ابراهیمی ادامه داد: آب این آبشار علاوه بر رویش گیاهان مختلف در مسیر رودخانه و ایجاد سرسبزی، برای آبیاری مزارع كشاورزی پایین دست نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

وی عنوان کرد: چشمه های آب گرم و آبشارهای طبیعی این شهرستان به سبب داشتن املاح معدنی، خواص طبی و شفابخش برخی بیماری ها همواره پذیرای گردشگران بسیاری است.
 
به گفته این مقام مسئول، علاوه بر آبشار شالمال مناطق دیدنی و تفریحی و آبشارهای گرگان، بلپیر، تنگه سرحه، شگیم از جمله مناطق مهم گردشگری شهرستان نیكشهر به شمار می روند.
 
محور ترانزیتی چابهارر – میلک فرصتی برای جذب گردشگران و تماشای آبشار

وی خاطرنشان کرد: آبشار "پیپ" با نام محلی "گواتامیچ" در شرق روستای پیپ از توابع بخش لاشار شهرستان نیک شهر واقع شده که در فاصله 2 کیلومتری محور ترانزیتی چابهار- میلک قرار دارد.
 
رئیس گروه تبلیغات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: این آبشار در ارتفاع هزار و 300 متری از سطح دریا واقع شده و از کوه های مرتفع پیپ سرچشمه می گیرد.
 
کارشناس مردم شناسی اظهار کرد: این آبشار مانند سایر آبشارهای شهرستان نیک شهر به صورت پلکانی است و جریان آب آن حوضچه های طبیعی را به وجود آورده که آب آشامیدنی اهالی روستای پیپ را تأمین می کند.
 
ابراهیمی بیان کرد: روستای تنگ سرحه و پیپ با طبیعت بکر و چشم اندازهای طبیعی و انواع پوشش گیاهی، وجود گیاهان دارویی، انواع پرندگان وحشی، نخلستانها، چشمه های آب در دامنه کوه، رودخانه تنگ سرحه با داشتن صخره ها و استخرهای طبیعی و سرسبزی طبیعت آن، گوشه ای از جذابیت های بخش لاشار نیکشهر است.
 
وی ادامه داد: آبشار گواتامیچ در شرق روستای پیپ به فاصله دو کیلومتری جاده ترانزیت نیکشهر به ایرانشهر و روستای گردشگری بغدان با طبیعت زیبا و دل انگیز و وجود رودخانه پرآب و مناظر دیدنی، باغات میوه های گرمسیری و سردسیری در حاشیه رودخانه با چشم اندازهای طبیعی از مناطق بسیار دیدنی برای دوستداران ورزش کوهنوردی و طبیعت گردان است.
 
آبشار تمین جلوه گاه سر سبزی و طراوت
 
ابراهیمی تصریح کرد: در 65 کیلومتری جنوب غربی شهر میرجاوه روستای تمین قرار گرفته است که آبشار و چشمه حضرت موسی در این روستا هم به جان ها صفا می  دهد.
 
رئیس گروه تبلیغات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان بیان کرد: این آبشار در کنار درختان بید سر به فلک کشیده، شاخه های پر میوه، سر سبزی و طراوت روح گردشگران را جلا می دهد.  

انتهای پیام/
 
 


کد مطلب: 131802

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/131802/آبشارهای-سیستان-بلوچستان-جاذبه-هایی-جنس-نور-روشنایی-جاده-ترانزیتی-چابهار-میلک-گردشگری-جنوب-شرق-کشور-رونق-می-بخشد

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir