تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
مسعود فیروزکوهی گفت: پاییز فصلی است که بیماری های ویروسی بیشتر خودش را نشان می دهد، بنابراین تغذیه مناسب و سالم در این فصل برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مقاومت در برابر این امراض به ویژه کرونا از اهمیت خاصی برخوردار است.
توصیه های طلایی برای روزهای نارنجی/ تغذیه سالم؛ سپر دفاعی قوی در جدال با کرونا
به گزارش عصرهامون؛ فصل رنگارنگ پاییز، فصل گذر از گرمای تابستان به سرمای زمستان است و نشانه هایی از سرما را با خود به همراه دارد، در این فصل شاهد عود برخی بیماری ها از جمله سرماخوردگی، آنفلوانزا، حساسیت های فصلی، افسردگی و تشدید دردهای ناشی از بیماری های کهنه و مزمن هستیم.

از سویی امسال با شیوع بیماری منحوسی به نام کرونا مواجه هستیم که برای حفظ سلامتی و مقاومت بدن، فصل پاییز باید همراه با تغییراتی در رفتار و برنامه غذایی خانوار باشد.
 
در همین راستا، مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: پاییز فصلی است که بیماری های ویروسی بیشتر خودش را نشان می دهد، بنابراین لازم است که سیستم ایمنی بدن در برابر این بیماری ها تقویت شود، سرماخوردگی و آنفلوانزا به طور معمول در پاییز شیوع بیشتری پیدا می کند و از سویی امسال درگیر کرونا نیز هستیم.
 
وی ادامه داد: در صورتی به این بیماری های ویروسی مبتلا می شویم که ویروس در هوا و محیط اطرافمان وجود داشته باشد که به طور معمول در فصل پاییز و زمستان به دلیل این که هوا ساکن و سرد و در و پنجره ها بسته است، احتمال ابتلا بیشتر می شود.

تاثیرات قصور در خود مراقبتی
 
این کارشناس افزود: قصور در خود مراقبتی در ارتباط با افراد بیمار نیز در این رابطه تاثیرگذار است، بنابراین اگر بهداشت فردی و عمومی را کمتر رعایت کنیم، احتمال ابتلا به بیماری بیشتر می شود.
 
وی با بیان این که عامل تاثیرگذار دیگر در مبتلا شدن به این بیماری ها ضعف سیستم ایمنی بدن است، گفت: رعایت بهداشت فردی و عمومی، فاصله داشتن از فرد بیمار و استفاده از ماسک باعث می شود که به میزان خیلی زیادی از ورود ویروس به بدن جلوگیری شود و سیستم تنفسی درگیر نشود، اما تقویت سیستم ایمنی بدن در حفظ سلامتی اهمیت زیادی دارد.
 
فیروزکوهی اضافه کرد: اگر به هر دلیل سرما بخوریم، دچار آنفلوانزا یا به کرونا مبتلا شویم، در صورتی که ایمنی بدنمان بالا باشد، درگیری با این بیماری خفیف تر و بهبودی زودتر حاصل می شود که تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه ارتباط کاملا مستقیمی دارد، اما این گونه نیست که بگوییم امروز غذایی را بخوریم بدنمان تقویت می شود، بلکه این مهم به گذشته تغذیه ای ما خیلی ارتباط دارد، بنابراین همیشه باید اصول تغذیه را راعایت کنیم و در این فصول دقتمان افزایش یابد.

استفاده از غذاهای حاوی پروتئین و کربوهیدرات
 
وی با بیان این که سرمای هوا علاقه انسان را به مصرف غذاها و نوشیدنی های گرم سوق می دهد، تصریح کرد: غذای ما باید تامین کننده پروتئین و کربوهیدرات کافی باشد، چربی ها محدود و ویتامین ها، املاح، آنتی اکسیدان و آب برای بدن تامین شود، برنامه غذایی هفتگی متنوع باشد و به اندازه مصرف شود، چراکه چاقی و لاغری احتمال ابتلا به بیماری را بالا می برد.
 
به گفته این کارشناس تغذیه، مصرف پروتئین ها مانند گوشت مرغ، ماهی، تخم مرغ، لبنیات، حبوبات در طی روز لازم بوده و بهتر است که گوشت گاو کمتر مصرف شود، از غلات و حبوبات مانند برنج، نان سبوس دار و ماکارونی به اندازه استفاده کنید تا انرژی مورد نیاز بدن تامین شود.
 
وی افزود: ماست و دوغ از مواد غذایی حاوی پروبیوتیک است که می طلبد در وعده های غذایی استفاده شود، چراکه مقاومت بدن را بالا می برد، مصرف سبزی و سالاد هم همراه غذا یا غذاهای حاوی سبزیجات توصیه می شود، چراکه حافظان اصلی ایمنی بدن است.
 
فیروزکوهی گفت: مصرف میوه های فصلی نیز اهمیت دارد، اما اگر نمی توانیم به اندازه میوه بخوریم مصرف سبزیجات را افزایش دهیم، مرکبات و انار هم در این فصل برای افزایش مقاومت بدن بسیار مفید است.
 
وی ادامه داد: برای این فصل، مصرف مواد غذایی شامل مربا های انجیر، سیب و بالنگ، عسل، عسل و فلفل سیاه مخلوط شده با آن، فرنی، شیربرنج، شیره انگور،بادام، کشمش، مویز، خرما، توت خشک، انجیر و انجیر خشک در صبحانه و میان وعده ها زیر مفید است.

توصیه های مفید برای وعده نهار
 
این کارشناس اذعان کرد: نهار هم بهتر است گوشت گوسفندی، خورش قیمه، آبگوشت جوجه محلی، آبگوشت گوسفندی، کشک زرد سیستانی، آش های ساده، سوپ جو همراه با هویج و کدو، شوربای جوجه مرغ، خورش کدو، خورش بامیه، قدومه نخود میل شود.
 
به گفته وی، شیره بادام، آب هویج طبیعی همراه با پوره آن، آب سیب طبیعی، برگه هلو، برگه زردآلو، انگور رسیده، آب لیموترش، مصرف زیتون در وعده های غذایی، سبزی ها با وعده اصلی غذایی یا در میان وعده ها از جمله سبزی های جعفری، ریحان، نعناع هم برای میان وعده ها مفید است.
 
فیروزکوهی افزود: نوشیدن آب ولرم در طی روز، استفاده از شلغم، ترب سیاه، کدو حلوایی، کدو آشی، انار شیرین، عناب، به، سیب، مرکبات، خرمالو، گلابی، برگ‌چغندر و خاکشیر نیز در این فصل توصیه می شود.
 
وی تصریح کرد: بخور اسفند، بخور عرق نعنا، بخور اکالیپتوس، استشمام عطر هایی مثل عطر گل نرگس و عطر گل محمدی بسیار مفید بوده و شست و شوی مرتب دست ها، استفاده از لباس مناسب و متناسب با دمای هوا، مراقبت در ورود به هوای سرد از محیط گرم خانه و رعایت فاصله از افراد بیمار هم ضروری است.
 
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: مصرف برخی مواد غذایی شامل ترشیجات، شوریجات، عدس، گوشت گاو، سرخ کردنی ها، هندوانه، خیار و میوه‌های ترش، دوغ ترش، آب سرد، چای پررنگ، ماکارونی، فست‌فودها، نوشابه های شیرین، سوسیس و کالباس و غذاهای مانده برای پاییز مناسب نیست و بهتر است در این فصل کمتر در برنامه غذایی استفاده شود، چراکه باعث ایجاد التهاب و کاهش ایمنی بدن می شود.

تاثیر شگرف ادویه ها بر مقاومت بدن در برابر ویروس ها

وی تاکید کرد: ادویه جات شامل زردچوبه، فلفل، دارچین و زنجبیل برای مقاومت در برابر بیماری های ویروسی مفید است، از مغزها و تخمه ها استفاده کنید، چراکه امگا 3 بدن را تامین می کند و این رویه را تا پایان فصل سرما ادامه دهید، اگر نمی تواند مغز بادم و پسته استفاده کنید، تخمه بخورید.

فیروزکوهی با اشاره به این که تحرک و ورزش از عوامل بسیار مهم در تقویت ایمنی بدن است، ادامه داد: جوانه گندم، جو و ماش به خصوص برای کودکان بسیار کمک کننده است، از دمنوش های مختلف به ویژه آویشن و چای سبز در کنار چای استفاده کنید.

وی گفت: وجود به اندازه ویتامین دی برای بدن ضروری است و کمبود سطح آن می تواند بدن را در برابر بیماری ها ضعیف کند، بنابراین هر ماه مصرف قرص 50 هزار واحدی یا روزانه یک قرص هزار واحدی ویتامین دی توصیه می شود.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcfyydyjw6dmca.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما