کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

واکنش آبفا به یک گزارش؛

قهر آسمان؛ مقصر کمبود آب در روستاهای "بم پشت"/ اجرای 10 پروژه آبرسانی برای رفع عطش روستاییان

26 آبان 1399 ساعت 7:58

مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان گفت: چاه آب شرب برخی روستاهای بم پشت از جمله "شادی کلگ پایین" به دلیل عدم بارندگی و واقع شدن در حاشیه رودخانه فصلی از آبدهی مناسبی در شرایط فعلی برخوردار نیست و آب به صورت جیره بندی در شبکه توزیع می شود.


به گزارش عصرهامون، 24 آبان ماه گزارشی با عنوان آب و کرونا؛ بحران به توان 2 در شرقی ترین نقطه کشور/هر 7 روز یک بار؛ سهم روستاییان "بم پشت" از آب لوله کشی در این پایگاه خبری منتشر شد، ماجرا از این قرار بود که اهالی روستای شادی کلگ پایین از توابع بخش بم پشت شهرستان سراوان از کمبود آب در این منطقه ابراز گلایه داشتند و خواستار رفع این معضل با توجه به شیوع موج جدید کووید_19 شدند.

به گفته اهالی، در گذشته آب به صورت سقایی در روستا توزیع می شد، اما این روزها به دلیل عدم توزیع آب به صورت سقایی مشکلاتی برای مردم به وجود آمده است، چراکه عاملان توزیع، آب را در منبع تخلیه می کنند که مردم مجبور هستند برای تامین آن به منبع روستا مراجعه کنند، بارها اعتراض خود را نسبت به این موضوع به دهیاری و شورا منتقل کرده ایم، اما پاسخ قانع کننده ای از آنها دریافت نشده است.

دهیار روستا نیز  اذعان داشت که این روستا دارای آب لوله کشی است اما مقدار آب کم بوده و مردم هفته ای یک بار که موتور پمپ روشن می شود، می توانند از آن بهره مند شوند.

48 روستای فاقد شبکه آبرسانی

در همین راستا با علیرضا قاسمی، مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان گفت و گویی انجام شد که به خبرنگار ما گفت: بخش بم پشت سراوان در شرقی ترین نقطه کشور و هم مرز با پاکستان قرار دارد، این  بخش دارای 3 دهستان با 114 روستا و جمعیتی معادل 35 هزار و ششصد و هشتاد و هفت نفر است که از این تعداد 66 روستا با جمعیت 29 هزار و یکصد و شصت نفر دارای شبکه آبرسانی است.

وی با تاکید بر این که 81 درصد جمعیت بخش بم پشت دارای تأسیسات آبرسانی هستند، ادامه داد: با توجه به کوهستانی بودن منطقه و بافت خاص زمین و عدم دسترسی به منابع آب زیرزمینی پایدار همه روستاها از طریق چاه های دستی که در مسیر رودخانه های فصلی حفر شده اند، تأمین آب می‌شوند و چنانچه بارندگی برای مدت کمتر از یک سال صورت نگیرد، اکثر روستاها دچار تنش آبی و نیازمند آبرسانی سیار می شوند.

این مقام مسئول با بیان این که تأسیسات آبرسانی بعضی از روستاها نیز به دلیل قدمت زیاد دچار فرسودگی شده است، افزود: به منظور تأمین آب پایدار روستاهای بخش بم پشت، مطالعات آبرسانی به 90 روستای بخش با جمعیت 30 هزار نفر از منطقه حق آباد شمسر و انتقال آب از سد در حال احداث ماشکید سفلی انجام شده که بر اساس برآورد های اولیه به اعتباری معادل 200 میلیارد تومان نیاز دارد که این طرح در مرحله‌ بررسی نهایی و تصویب است.

اجرای 10 پروژه آبرسانی

وی گفت: 10 پروژه اجرایی در سطح بخش شامل آبرسانی به روستاهای دشت میدان، بوجیری، آستان، ناگ پهن، بوروئی، حق آباد شمسر، بات کوچک، سرجنگل و مجتمع کوهک در سال جاری بر اساس اعتبارات ابلاغ شده استان در دستور کار شرکت آب و فاضلاب استان قرار دارد.

قاسمی اضافه کرد: روستای شادی کلک در بخش بم پشت شهرستان سراوان نیز از این قاعده مستثنی نیست، این روستا دارای شبکه است که چاه آب شرب روستا به دلیل عدم بارندگی و واقع شدن در رودخانه فصلی از آبدهی مناسبی در شرایط فعلی برخوردار نیست و در حال حاضر آب به صورت جیره بندی در شبکه توزیع می شود.

وی خاطرنشان کرد: برای کاهش مشکلات آبرسانی در این روستا لازم است اهالی محترم از نصب پمپ بر روی شبکه خودداری کنند، چون این امر باعث اختلال در نحوه ی آبرسانی می شود.

انتهای پیام/


کد مطلب: 132080

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/132080/قهر-آسمان-مقصر-کمبود-آب-روستاهای-بم-پشت-اجرای-10-پروژه-آبرسانی-رفع-عطش-روستاییان

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir