کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مدیرکل سازمان انتقال خون استان مطرح کرد؛

سیستان و بلوچستان هفتمین استان مصرف کننده ذخایر خونی در کشور /280 بهبود یافته کرونا در سیستان و بلوچستان پلاسما اهدا کردند

27 آبان 1399 ساعت 7:29

سهیلا خسروی گفت: میزان اهدای خون از ابتدای سال تاکنون 19درصد کاهش داشته است و این کمبود ذخایر خون مربوط به همه گروه های خونی است.


به گزارش عصرهامون،سهیلا خسروی مدیرکل سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان در گفت و گو با زاهدنیوز، بیان کرد: سیستان و بلوچستان جز استان هایی است که همواره مشکل ذخایر خونی را داشته است و 60درصد ذخایر خونی در استان و 40 درصد از سایر نقاط کشور تامین می شد اما با توجه به کمبود ذخایر خونی در کشور، این مشکل در استان ما بیشتر احساس می شود.

وی افزود: میزان اهدای خون از ابتدای سال تاکنون 19درصد کاهش داشته است و این کمبود ذخایر خون مربوط به همه گروه های خونی می شود، باتوجه به کمبود ذخایر خونی در کشور، سایر استان ها قادر به تامین خون موردنیاز در سیستان و بلوچستان نیستند و میزان دریافت خون از سایر نقاط کشور نیز کمتر شده است.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه تلاش های زیادی برای تامین خون مورد نیاز بیماران تالاسمی شده است اما در دو هفته اخیر با کمبود شدید ذخایر خونی مواجه شدیم، نیاز به خون در بیماران تالاسمی که بیشترین مصرف کننده خون و فرآورده های آن هستند، در حال افزایش است.

خسروی با بیان اینکه ذخایر خونی در استان به دلیل کاهش مراجعه داوطلبان به پایگاه های اهدای خون‌ به شدت کاهش یافته است، تاکید کرد: سیستان و بلوچستان از استان های پرمصرف و هفتمین استان در استفاده از ذخایر خونی است و یکی از دلایل این موضوع تعداد بیماران تالاسمی و نیاز این بیماران به ذخایر خونی است.

مدیرکل سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان اذعان کرد: میزان اهدای خون در دوران شیوع کرونا بسیار کم شده است این در حالی است که اهدای خون هیچ تاثیر منفی در سیتم ایمنی بدن افراد ندارد و میزان خون دریافتی از افراد یک سیزدهم از حجم خون فرد می باشد که اصلا تاثیری در فعالیت های روزمره و یا سیستم ایمنی برن ندارد.

وی با بیان اینکه به تمام گروه های خونی نیازمندیم، تصریح کرد: کاهش ذخایر خونی در استان سبب شده تا همه گروه های خونی کاهش پیدا کند اما در گروه های خونی 0 و  A کمبود شدیدتری وجود دارد.

خسروی ادامه داد: سازمان انتقال خون موظف به تامین خون موردنیاز برای اعمال جراحی اورژانسی است اما این کمبود دخایر خونی ممکن است برخی اعمال جراحی غیر اورژانسی در گروه های خونی خاص را عقب بیندازد، اما بیشترین مشکل را در تامین خون مورد نیاز بیماران تالاسمی داریم و این مشکل نوبت های تزریق خون به این بیماران را عقب انداخته است.

وی عنوان کرد: ترس از ابتلا به کرونا مراجعه داوطلبان به پایگاه های اهدای خون را به طور چشمگیر کاهش داده است، از مردم تقاضا می کنیم که برای اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه کنند تمام شرایط بهداشتی لازم برای روند انتقال خون پیش بینی شده و مردم هیچ نگرانی بابت رعایت دستورالعمل های بهداشتی مقابله با کرونا در این مراکز را نداشته باشند و تمام پروتکل های بهداشتی در این مراکز انجام می شود.

وی با اشاره به استفاده از پلاسمای خون در درمان بیماران کرونایی، افزود: تاکنون 309 مراجعه برای اهدای پلاسمای خون به بیماران کرونایی داشته ایم که از این تعداد 280 نفر از بهبود یافتگان کرونا در استان پلاسمای خون خود را به بیماران مبتلا به این ویروس اهدا کرده اند، همه بهبود یافتگان کرونا که از زمان بهبود آنها  28روز تا 3ماه گذشته است می توانند پلاسمای خون را اهدا کنند.

مدیرکل سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون 304 واحد پلاسمای خون در استان مصرف و مقداری نیز از سایر استان ها دریافت کردیم و تقریبا 308 واحد پلاسما در درمان بیماران استفاده شده است و استفاده از پلاسمای بهبودیافتگان کرونا تا 50درصد از مرگ و میر بیمارن کرونایی و 30درصد از میزان بستری این افراد را کاهش می دهد.

انتهای پیام/


کد مطلب: 132118

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/132118/سیستان-بلوچستان-هفتمین-استان-مصرف-کننده-ذخایر-خونی-کشور-280-بهبود-یافته-کرونا-پلاسما-اهدا-کردند

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir