تاریخ انتشار :شنبه ۱ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۲۲
معظمی کارگردان «خانه امن» گفت: داستان سریال به صورت پازل کنار هم چیده شده و ما در این مجموعه سر منشاء را شخصیتی به نام کامران قرار دادیم که در روند داستان صدای آن را می شنوید و قرار است از طریق آن به سر اژدها برسیم در نتیجه باید منتظر نقطه اوج داستان باشید.
سر اژدها را هدف گرفتیم/ نمایش حضور داعش در مجلس برای اولین بار/ منتظر حوادث غافلگیرکننده باشید
به گزارش عصرهامون به نقل از راه دانا؛ سریال «خانه امن» داستانی واقعی از تقابل وزارت اطلاعات با داعش را به‌تصویر می‌کشد، سریالی راهبردی که رفته رفته به نقاط حسّاس خودش نزدیک می‌شود، سریالی که به‌گفته ابوالفضل صفری تهیه کننده خانه امن، به تهدیدات داعش و چگونگی طراحی کشورهای غربی و کمک‌های مالی منطقه‌ای به این گروه تروریستی می‌پردازد.
احمد معظمی، کارگردان سریال «خانه امن» در سومین تجربه همکاری خود با صفری در ساخت سریال های امنیتی، جاسوسی از علاقه خود به این ژانر برایمان گفت و از اینکه با چه مشکلات پیچیده ای دست به گریبان شده تا این کار به آنتن شبکه یک برسد. در ادامه گفت وگوی اختصاصی «دانا» را با کارگردان سریالی می خوانیم که این شب ها مخاطبان زیادی را جذب تلویزیون کرده است.
 
دانا: برای شروع مصاحبه بهتر است بگویید آیا داستان این سریال کاملا واقعی و بر اساس پرونده های امنیتی اطلاعاتی  است یا تخیل نویسنده هم در سریال لحاظ شده است ؟
معظمی: می توان گفت تقریبا واقعی است ولی خب بخشی از داستان تخیل نویسنده است.
 
دانا: در قسمت ابتدایی سریال، با دستگیری یکی از فرماندهان داعش ماجرا شروع می شود ولی در ادامه دیگر خبری از او در سریال نداریم و سراغ عملیات های دیگری می روید. همه این عملیات ها به هم ارتباط دارند و یا بیننده شاهد دیدن یک سری عملیات های امنیتی جداگانه است؟
معظمی: داستان به صورت  پازلی است که کنار هم چیده می شود  و تمام آن به هم مربوط است. اصولا تروریست های که رو به ایران سازماندهی می شوند حتی با تئوری های مختلف یک نقطه اشتراک به نام سر منشاء دارند ما در این مجموعه سر منشاء را شخصیتی به نام کامران قرار دادیم که در روند داستان صدای آن را می شنوید و قرار است از طریق آن به سر اژدها برسیم در نتیجه باید منتظر نقطه اوج داستان باشید.
 
دانا: ساخت سریال های امنیتی_جاسوسی معمولا در ذات خود با مشکلات فراوانی مواجه است برایمان از مشکلات ساخت «خانه امن» بیشتر بگویید؟
معظمی: تیمی که توسط تهیه کننده شکل می گیرد، بسیار حائز اهمیت است و آقای ابوالفضل صفری از ابتدا تیمی تشکیل داد که خروجی خوبی داشت ، در فیلم سازی مشکلات زیادی وجود دارد و نمی توان آن را منکر شد ولی مشکل داریم تا مشکل که حد و اندازه آن نیز متفاوت است . با حمایتی که تهیه کننده از این فیلمنامه و روند اجرایی آن داشتند فقط با مشکلات جزئی مواجه بودیم و می توان گفت تنها مشکل مان خطر کرونا بود البته باید گفت سختی های فراوانی ساخت این گونه سریال ها دارد خیلی باید انرژی و صبر داشت تیمی که فعالیت می کند باید صبورتر باشد . روند اجرایی یکسال و نیم زمان برد که توانستیم با انرژی زیاد تیم و حمایت های تهیه کننده موفق باشیم.
همین الان دسترسی به شهرک سینمایی دفاع مقدس بسیار دشوار است و این خودش یک مشکل جدی است. ما مجبور شدیم برای ضبط چند سکانس‌ به بیابان‌های اطراف شهر برویم. اگر قرار باشد سکانس‌های اکشن خوبی تولید شود، باید این پروسه از ابتدا تا انتها آسیب‌شناسی بشود. غیر از این باشد، نباید توقع خاصی باشد.
 گرانی‌های اخیر هم کار را بسیار سخت‌تر از قبل کرده است. ابوالفضل صفری، تهیه‌کننده کار، برای خانه امن واقعا هزینه کرده است. او حتی خارج از برآورد هزینه کرده است، ولی مگر چند تهیه‌کننده حاضر هستند چنین هزینه‌هایی داشته باشند؟ البته حق هم دارند. تمام تلاش‌مان را کردیم که استانداردها را رعایت کنیم.

 
دانا: با توجه به سابقه ی ساخت سریال هایی همچون سارق روح ،ترورخاموش و ... علاقه شخصی شما منجر به ساخت این سریال شده است یا رفاقت و همکاری که از قبل با آقای صفری داشتید؟
معظمی: برای من فیلمنامه خوب از اهمیت زیادی برخوردار است،هر چند ژانر جاسوسی و اکشن جذابیت بیشتری دارد و البته که من در ژانر وحشت هم سریال ساخته ام  ولی علاقه من به این نوع سبک خیلی بیشتر است و علاقه ای به ساخت سریال های کمدی ندارم که امیدوارم روزی فیلمنامه ای جذاب و عالی نظر من را در این خصوص تغییر دهد.
 
دانا: باتوجه به اینکه موضوع اصلی سریال، حضور تروریستی داعش در منطقه به خصوص ایران است، وقتی نام داعش و ایران می آید شاید بی اختیار یاد حادثه مجلس و حرم امام خمینی(ره) بیافتیم. آیا به آن ها نیز اشاره کرده اید یا زوایای دیگری از حملات واقعی داعش که پر رنگ نشده است را خواستید به نمایش بگذارید؟
معظمی: ما به همه زوایای حضور داعش اشاره خواهیم کرد در 50 قسمت که خواهید دید متوجه این روند می شوید و با طراحی آقای مرتضی اصفهانی که شناخت ویژه ای در این خصوص دارند و به عنوان مشاور پروژه با ما همکاری داشتند این اتفاق بهتر طراحی شده است.
البته در مورد مسائل مربوط به حملات تروریستی داعش خیلی کمتر در سریال ها اشاره شده .لذا سیما فیلم ومدیران آن جهت ساخت این سریال با توجه به موضوعیت داعش و مسائل مرتبط به آن حمایت زیادی کردند که نظیر کارهای چون سارق روح ،ترور خاموش وخانه امن که فیلمنامه های پر مغزی دارد ساخته شود . من به شخصه دنبال ساخت سریال های اکشن نبوده ام و نیستم در نتیجه شما در روند داستان مشاهد می کنید که حتی به روابط انسانی و شخصی خانواده ها  به خصوص خانواده های امنیتی پرداخته شده است. در واقع یک برشی از شخصیت های افراد جامعه و دغدغه هایشان به نمایش درامده است.
مجموعه خانه امن جدا از بخش سرگرم کننده اش برای تماشاچی می توان گفت کلاس درسی است .خیلی از دیالوگ ها و صحنه ها بیانگر پیامی برای بیننده است.

 
دانا: معیارهایتان برای انتخاب بازیگران این سریال به خصوص نقش های اصلی چه بوده؟ چون برخی در فضای مجازی نسبت به برخی بازیگران این سریال و بازی هایشان انتقاداتی داشتند.
معظمی: اصولا سعی می کنم با تمامی بازیگران کار کنم ولی همیشه تلاشم این بوده و هست که بر اساس آنچه که فیلمنامه نویس آقای حسین تراب نژاد برای ان تلاش فراوان کرده است و با توجه به جنس شخصیت ها ، بازیگرانی انتخاب کنم که بر نقش بنشینند و هم خوانی داشته باشند.
به طور مثال ما دو شخصیت اصلی داستان که آقایان پگاه و زندگانی ایفای نقش می کنند را  می بینیم که مکمل هم هستند، نقش آقای پگاه با نوع شخصیتی آرام ،صبور،متفکر و هوشمند در مقابل نقش آقای زندگانی با شخصیتی فعال تر و هیجانی بیشتر ،که ترکیب آن کنتراس جذابی ایجاد کرده که معتقدم شاید هر کدام به تنهایی نمی توانستند جذاب باشند ولی در کنار هم بودن و تکمیل آن بر جذابیت و باور پذیری  نقش ها و روند کلی داستان اضافه کرده است.
در خصوص بازیگران دیگر هم من بارها در سریال سازی هایم بازیگران زن و مرد زیادی را به عرصه تلویزیون و سینما معرفی کرده ام که به طور مثال می توان گفت در خصوص نقش منفی سامر و بیژن  به عنوان داعش من بازخورد های فوق العاده ای از نوع بازی هایشان دریافت کرده ام.
 
دانا: بگذارید قدری شفاف تر سوال کنم. برخی در فضای مجازی به استفاده از حمیدرضا پگاه در نقش مامور امنیتی انتقاد کرده بودند، چون او بارها این شخصیت را تجربه و بازی کرده است. آیا علت این انتخاب آن است که بازیگران زیادی برای بازی در این نقش‌ها حاضر نمی‌شوند؟
معظمی: اتفاقا بازیگران زیادی دوست دارند این نقش‌ها را بازی کنند. این قصه کاملا به‌روز است؛ چرا نخواهند بازی کنند. یک بازیگر باید درک و شعور بالایی از یک کاراکتر داشته باشد تا بتواند آن را دربیاورد. حمیدرضا این قابلیت را دارد. او بازیگری است که برای نقش‌اش وقت می‌گذارد. برخی از بازیگران برای خودشان آورده دارند. پگاه، زندگانی و حتی سامان صفاری نسبت به سریال قبل یعنی «دلدادگان» بازی کاملا متفاوتی ارائه کرده‌اند. بدون تعارف کارگردانی این ژانر در ایران کار بسیار سختی است؛ البته بعضی چیزها سلیقه‌ای است و موافقان و مخالفانی دارد؛ درواقع ما نمی‌توانیم همه را راضی نگه داریم.

دانا: با توجه به اینکه تقریبا یک پنجم سریال پخش شده است در ادامه  گره های جذاب  جدیدی وجود دارد که بیننده را غافلگیر کند؟
معظمی: قطعا تلاش شده است که این اتفاق بیافتد لذا شاهد خواهید بود روند سریال هیجانات متعددی خواهد داشت و البته که خیلی جاها سعی شده هیجانات کاهش پیدا کند و با شخصیت ها روند داستان ادامه پیدا کند تا تماشاچی منتظر هیجان بعدی بماند وکسل کننده نشود و دست مان خالی نماند در انتها با صحنه های جذاب زیادی مواجه خواهید بود که البته داستانی با تعداد بازیگران اصلی با این حجم پتانسیل باید به این سمت برود.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcg3x9qnak9wx4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما