تاریخ انتشار :چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
طرح موضوع مذاکره، سرپوشی برای ناکارآمدی دولت تکراری مذاکره طلبان و فرار آنها از پاسخگویی در باره عملکرد منفی و غیرقابل دفاع دولت است، مسئولانی که سیاست های مدیریتی شان به مشکلات اقتصادی دامن می زند.
طرح موضوع مذاکره؛ سرپوشی برای ناکارآمدی دولت/ وقتی امید واهی به بیگانگان گره‌های اقتصادی را محکم‌تر می‌کند
به گزارش عصرهامون، سال هاست مشکلات اقتصادی در کشور شرایط را بر همگان سخت و معیشت مردم را با مشکل جدی مواجه کرده و این روزها نیز با شیوع کرونا سفره ها کوچکتر شده است.
 
مشکلاتی که خیلی ها دلیل آن را تحریم و راه حلش را نیز مذاکره می دانند، این در حالی است که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان دلیل اصلی و عمده مشکلات موجود در کشور سوء مدیریت است، نه تحریم و طرح چنین موضوع هایی سرپوشی برای ناکارآمدی دولت است.
 
مشکلاتی که همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند کارشناسان برای رفع آن راهکارهای مشترکی دارند، به اعتقاد ایشان "مشکل، نداشتن یا ندانستن راهکار نیست بلکه نیازمند همت، شجاعت و اهتمام جدی و پیگیری هستیم."
 
گویا افرادی که دم از مذاکره می زنند، تبعات تلخ آن در برجام و سابقه بدعهدی آمریکا را به فراموشی سپرده اند، هر چند صحبت های خود مذاکره کنندگان نیز از برجام تاکنون متناقض بوده است. 
 
مشکلاتی که با مدیریت جهادی و انقلابی بدون اتکا به خارج قابل حل است، جهش تولید و اقتصاد مقاومتی که سال هاست رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید دارند به خودی خود بهترین راهکار برای خروج از این بحران است، اما به این شرط که برخی دولتمردان از افکار ساده لوحانه و امیدهای واهی به بیگانگان دست بکشند و جهادگونه و با تفکر انقلابی برای کاهش قیمت های افسار گسیخته و رفع مشکلات بی سابقه معیشتی تلاش کنند‌.

بی توجهی؛ دلیل مشکلات اقتصادی
 
در همین راستا مجتبی میر، کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: بخشی از مشکلات اقتصادی که مردم در شرایط فعلی با آن مواجه هستند، مربوط به بی توجهی است که مقام معظم رهبری هم بارها به این موضوع اشاره کرده اند.
 
وی با بیان این که وقتی انسان کاری نکند، نتیجه کار نکردن هم مشهود و مشخص است، ادامه داد: وقتی مسئولان ما بی‌توجهی یا کم‌توجهی کردند، قاعدتاً نتیجه آن هم این است که در برخی حوزه‌ها دچار مشکل هستیم.
 
به گفته این کارشناس،  هر جا که تفکر و روحیه خود اتکایی و اعتماد به نفس ملی عمومیت پیدا کرد، به خصوص در بین قشر جوان و تحصیل کرده، عزم و اراده پیشرفت اقتصادی از منابع ملی را داشتیم و به نیروی داخلی در حوزه مسائل اقتصادی اعتماد کردیم، به طور قطع نتایج بهتری حاصل شد.
 
تکیه به نیروی داخلی؛ راه حل مشکلات معیشتی
 
وی با تاکید بر این که راه حل مشکلات معیشتی مردم این است که ما باید به نیروی داخلی در اقتصاد اعتماد کنیم، تصریح کرد: امیدهای واهی که به بیرون از مرزها وجود دارد، اقتصاد کشور را نسبت به اینکه بیگانگان چه تصمیمی می‌خواهند بگیرند شرطی و اعتماد ملی را ضعیف می کند، در حالی که مشکلات امروز اقتصادی با اتکا به نیروی داخلی و جوان قابل رفع است.
 
میر افزود: ما در گذشته هم بارها این تجارب را داشتیم و با بحران‌هایی در مسائل اقتصادی و مسئله های مختلف دیگر مواجه شدیم، همانطور که مقام معظم رهبری همیشه فرموده اند که هیچ وقت بن بستی وجود ندارد و باید از مشکلات عبور و مجاهدت کنیم.
 
به گفته وی، زمانی بدون دغدغه مشکلاتی را که در وزارتخانه‌های اقتصادی وجود دارد، رفع کردیم، اما در شرایط فعلی در همان وزارتخانه‌ها مشکلاتی داریم که کار با سختی پیش می‌رود، ولی به طور قطع با مجاهدت، نتایج بهتری خواهیم گرفت.
 
میر تاکید کرد: نکته مهم این است که به سرمایه های مادی و معنوی که در اختیارمان قرار دارد، اعتماد داشته باشیم، در این صورت می توانیم مشکلات مردم را مرتفع کنیم و معیشت و اقتصاد را به نقطه قابل قبولی برسانیم.
 
اقتصاد مقاومتی؛ راهگشای مشکلات
 
 وی با بیان این که موضوع اقتصاد، مسئله اولویت دار کشور است که باید بتوانیم تحرک اقتصادی را ایجاد کنیم، گفت: دشمنان تلاش می کنند که ملت را نسبت به نظام و جمهوری اسلامی دلسرد کنند، اما می توانیم با اقتصاد مقاومتی که رهبری در سخنان مختلفی مطرح کردند، این خلاهای اقتصادی را مرتفع و مسئله بیکاری را حل کنیم.
 
این کارشناس سیاسی با اشاره به این که عمده این سختی ها معیشتی است، اضافه کرد: تبعیض ها و نابرابری هایی را مشاهده می کنیم که باعث دلسرد شدن مردم می شود و در بحث اقتصاد هم وجود دارد، اما این موارد که ریشه خارجی ندارد و می‌توانیم جلوی این نابرابری ها را بگیریم تا مردم امیدوارتر شوند.
 
وی بیان کرد: علاج مشکلات ایران در درون کشور، اعتماد و اتکا به نیروی داخلی و از بین بردن تبعیض ها و نابرابری‌هاست، نه در عرصه خارجی، ما در یک جنگ اقتصادی هستیم که جهاد اقتصادی را طلب می کند و حل مشکلات مردم با تلاش بیشتری قابل حل است، این که به امید کشورهای خارجی بنشینیم تا آن ها رونق اقتصادی را برای ما رقم بزنند، کار بسیار نادرستی است.
 
میر افزود: یکسری عوامل کاذب و روانی وجود دارد که یک تصمیم نسجیده باعث می شود، برخی تصور کنند علاج مشکلات کشور در خارج است، باید در نظر داشته باشیم که مبارزه با فساد، نابرابری ها و کمک به محرومان جامعه راه حلش در کشور است، نه این که آن را در خارج از مرزهای ایران بیابیم.
 
ایران؛ گرفتار تحریم داخلی
 
وی با بیان این که بخشی از مشکلات اقتصادی کشورمان ناشی از سوء مدیریت است و گرفتار تحریم داخلی هستیم تا خارجی، گفت: راهکارهایی در این خصوص مطرح است که باید مجلس کمک و دولت عزمش را جزم کند تا مجوزهای کسب و کارها تسهیل و انحصارها در برخی مشاغل که با آن مواجه هستیم، شکسته شود.
 
این کارشناس با بیان این که نباید تملک بانکی و وام هایی که مطرح می شود، مانع استمرار تولید شود، گفت: در خصوص بانک ها کمک هایی از سوی قوه قضائیه در حال انجام است، اما تاکید می کنم که مباحث مختلفی نشان می دهد که علاج مشکلات اقتصادی در داخل است و نه خارج از کشور.
 
وی با اشاره به تجربه تلخ برجام و سابقه عهدشکنی، جنایات و خیانت های آمریکا هم گفت: خبرهایی مطرح است مبنی بر این که برای رفع مشکلات، باید وارد مذاکره شد، در حالی که ناکارآمدی مدیریتی مشهودتر و مذاکره منتج به این است که تحریم ها را رفع کند، در حالی که ما تحریم ها را داشتیم، بخشی برداشته شد اما نه تنها مشکلات و گرفتاری اقتصادی کشور مرتفع نشد، بلکه بدعهدی آمریکا و دستکش مخملی اش را دیدیم.
 
میر اذعان کرد: بخش خیلی زیادی از مردم هم اعتقاد دارند، بسیاری از مشکلاتی که گریبانگیرشان شده به دلیل سیاست های ناکارآمد مدیریتی است، اگر صدها توافق شبیه برجام داشته باشیم، باید مشکلات داخلی رفع شود، نکته این که باید از تجربه تاریخی مان یعنی همان برجام استفاده کنیم.
 
 
جهش تولید؛ راه برون رفت از مشکلات
 
به گفته وی، در مدتی که در موضوع برجام به آمریکا اعتماد کردیم، اتفاقی که افتاد این که ایالات متحده عهدشکنی کرد، این تجربه تاریخی تلخ با وجود مذاکره باز هم گره ای از مشکلات باز نمی کند، بلکه برون رفت از مشکلات را باید در جهش تولید ببینیم.
 
وی اضافه کرد: علاوه بر مذاکرات خودمان، تجربه مذاکرات کوبا و کره شمالی با آمریکا نیز درس آموز است، چراکه بر خلاف روال پیش رفت و هیچ کدام از تحریم ها کم نشد، این که می گویند یک دیدار حلال بسیاری از مشکلات است، حرف ساده لوحانه ای بوده و کسی که این را مطرح می کند به تجربه های ما و دیگر کشورها توجه نکرده است.
 
این کارشناس با بیان این که نباید معطل مذاکره، برجام، رئیس جمهور آمریکا و سران کشورهای غربی باشیم، تاکید کرد: اگر بخواهیم مدتی منتظر نتیجه انتخابات آمریکا باشیم و بعد از آن صبر کنیم که رئیس جمهور منتخب چه اتفاقی رقم بزند و حرکتی را پیش ببرد، وقت هایی است که تلف می شود و اقتصاد کشور را دچار بلاتکلیفی می کند و آن را به رکود و عقب ماندگی می کشاند.
 
کوچک شدن سفره مردم؛ نتیجه برجام
 

وی افزود: این به معنی قطع ارتباط با کشورها نیست، می توانیم با کشورهای مختلف ارتباط برقرار کنیم، اما این که دلبسته و سرسپرده باشیم، اشتباه بزرگی است، بلکه فقط باید به داخل دل ببندیم، از تجارب تاریخی استفاده کنیم، سرنوشت برجام را ببینم که عایدی برای کشور نداشت و در نتیجه آن سفره مردم کوچکتر و مشکلات اقتصادی روز به روز بیشتر شد، این را می توانیم مقایسه کنیم با زمانی که متکی به خودمان و ظرفیت های داخلی بودیم.
 
میز اذعان کرد: عده ای حیاتشان وابسته به واردات است، نه به تولید داخلی و صادرات و ثروت های باد آورده ای را به دست آورده اند، به همین دلیل است که می خواهند کشور وابسته بماند، بنابراین بخشی از این زمزمه ها ریشه اش در این است که سوداگرانی را داریم که چشمشان به وابستگی ایران به خارج است.
 
وی تاکید کرد: باید نسل جوان را جدی بگیریم، کشور به این قشر مسئولیت پذیر، احتیاج دارد، این نسل پیشرفت کشور را رقم می زند و ایران را می سازند، اما منوط به این است که به این نسل اعتماد و باید این موضوع را جدی دنبال کنیم، همچنین ظرفیت های کشور را دست کم نگیریم تا بتوانیم از بحران به وجود آمده با موفقیت خارج شویم.
 
 
مذاکره مجدد؛ دامی جدید
 
این کارشناس سیاسی با تاکید بر این که حل مشکلات معیشتی در داخل و هماوردی با دشمنان در خارج تنها از طريق مديريت انقلابى، مردمى و جهادى متكي به درون ساخته است،  تصریح کرد: در زمان برجام به صورت نمایشی آزادسازی پول های بلوکه شده اجرا شد و عملا تحریمی لغو نشد، مذاکره مجدد دامی جدید و سرپوشی برای ناکارآمدی مدیرتی دولت است تا بگویند راه حل مشکلات معیشتی مذاکره بود، مذاکره هم به بن بست خورد و به همین طریق شانه خالی و سلب مسئولیت کنند.
 
وی با بیان این که مذاکره، تفکری برای توجیه کردن مشکلاتی است که برای مردم ایجاد شده، با اشاره به تناقض سخنان دولتمردان درباره رفع تحريم ها و مذاكره در زمان برجام، گفت: آن زمان اعلام می شد که تحریم ها برداشته و مشکلات اقتصادی حل شد، اما بر عکس این اتفاق افتاد، نه تنها مشکلات اقتصادی حل نشد بلکه با بحران های جدیدی مواجه شدیم، به همین دلیل است که باید گفت ریشه مشکلات اقتصادی مدیریتی است نه تحریم و با مذاکره حل نمی شود.
 
این کارشناس با اشاره به مواضع دموكرات ها كه در صورت روی كار آمدن به دنبال توافق هوشمندانه با ايران هستند و پيش شرطشان دادن امتيازات موشكي و منطقه ای از طرف ايران است، تصریح کرد: آمریکا از مذاکرات به دنبال حل مشکلات اقتصادی و مسائل سیاسی خاص خودش است.
 
وی اضافه کرد: گفتمان دموکرات ها و صحبت هایی که مطرح است این که اگر ایران پای میز مذاکره برود باید محدودیت هایی را بپذیرد، در حالی که در برجام هم محدودیت هایی برای غنی سازی و انرژی هسته ای ایجاد شد و چند سالی پذیرفتیم که خرید تسلیحات انجام ندهیم که جز این که اقتصادمان تضعیف و مشکلات بیشتر شد فایده ای نداشت.
 
مشکلات اقتصادی باعث شرمندگی است
 
میر تاکید کرد: تحریم ها بخش کوچکی از مشکلات اقتصادی است، معضلاتی که باعث شرمندگی است و ریشه داخلی دارد و گره زدن آن با مذاکره، حربه جدیدی است و ایران را در شرایط بدتری قرار می دهد.
 
به گفته وی، گفتمان دموکرات ها نشان می دهد که به شرایط برجام راضی نیستند که هیچ، بلکه می خواهند وضعیت بهتری برای خود رقم بزنند، آن ها به دنبال فرسایش ایران هستند و می خواهند ایران را وابسته به خودشان نشان دهند و قدمی هم برای ما برندارند، اگر در این دام بیفتیم راه را اشتباه رفتیم، خواسته آن ها همین است که امید ایجاد کنند، اما مثل برجام بدعهدی ها اتفاق می افتد و نهایتا شاهد فروپاشی اقتصادی ایران خواهیم بود که نباید در این دام بیفتیم.
 
میر گفت: در شرایط فعلی که ایالات متحده با مشکلات سنگینی رو به رو است، به فکر مشکلات مردم نیست، بیان این مسائل بیشتر برای فعال نشان دادن و جلب توجه نظر برخی از متحدانشان است و مقاصد سیاسی خاص خودشان دنبال می شود.
 
وی خاطرنشان کرد: رهبری قبل از انتخابات آمریکا مطرح کردند که برای ما شخص مطرح نیست و با انتخاب بایدن قرار نیست اتفاقی در اقتصاد ایران بیفتد، صحبت هایی که دموکرات ها مطرح کردند تاثیری در اقتصاد ایران نداشته و نباید تصور کنیم که با آمدن رئیس جمهور مشکلات حل می شود، بلکه تنها راه حل با کار مجاهدانه و تکیه بر نیروی جوان است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfv0dy0w6dmja.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها