تاریخ انتشار :شنبه ۸ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۰۹
طبعیت بکر استان نیازمند توجه مسئولین؛

گردشگری، حلقه مفقوده اشتغالزایی در سیستان و بلوچستان است

در شمال سیستان و بلوچستان مهمترین منطقه ای که می تواند موقعیت جذب گردشگر را در حد و اندازه های بین المللی داشته باشد منطقه کوه خواجه یا همان اوشیدا است که علاوه بر وجود آثار باستانی طبیعت منحصر به فردی هم در اطراف این کوه قرار دارد.
گردشگری، حلقه مفقوده اشتغالزایی در سیستان و بلوچستان است
به گزارش عصرهامون به نقل از اوشیدا؛ سیستان و بلوچستان ازجمله استان هایی است که برخی نقاط آن دارای طبیعت بکر و دست نخورده است و بسیاری از مردم از وجود آن ناآگاهند.

البته یکی از مهمترین مسائلی که در سال های اخیر نتوانسته است گردشگران را به این استان بکشاند نبود زیرساخت برای جذب افراد است.

جذب گردشگر معمولا برای همه مناطق یک مزیت محسوب می شود، بسیاری از مناطق در ایران هستند که به واسطه نبود طبیعت بکر و آثار باستانی حسرت آن را می خورند اما در استانی همچون سیستان و بلوچستان با وجود قرار داشتن آثار باستانی و طبیعت دست نخورده هنوز مسئولان نتوانسته اند آنطور که باید در زمینه جذب گردشگر اقدام کنند.

در شمال استان مهمترین منطقه ای که می تواند موقعیت جذب گردشگر را در حد و اندازه های بین المللی داشته باشد منطقه کوه خواجه یا همان اوشیدا است که علاوه بر وجود آثار باستانی طبیعت منحصر به فردی هم در اطراف این کوه قرار دارد.

کارشناسان کوه خواجه را تنها مکانی در جهان می دانند که در گذشته مردم آن دارای پنج دین متفاوت بودند و به صورت مسالمت آمیز در کنار یکدیگر زندگی می کردند.

این منطقه قبل از انتشار ویروس کرونا یک بار رکورد گردشگری در استان را با وجود نبود هیچ زیرساختی شکسته بود، همچنین به واسطه جذب گردشگر اهالی روستاهای اطراف این منطقه توانسته بودند از درآمد خوبی بهره ببرند.

زیر ساخت برای جذب گردشگر در سیستان فراهم نیست

ناصر صیاد یکی از اهالی روستای شهر علی اکبر در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: شغل همه مردم روستاهای اطراف کوه خواجه ماهیگیری است که اکنون با توجه به ورود فصلی آب فقط چند ماه از سال را می توانند به این شغل مشغول باشند.

وی افزود: این در حالی است که کلیه اهالی روستا در ایام عید نوروز می توانند با توجه به ورود گردشگران به منطقه چند برابر صیادی درآمد کسب کنند.

این شهروند سیستانی ادامه داد: کوه خواجه تنها عارضه طبیعی دشت سیستان است که قله آن محل زندگی بسیاری از مردم با دین های متفاوت بوده است.

وی گفت: در این کوه نیز مزار خواجه قرار دارد که اندازه آن هر بیننده ای را به شگفتی وا می دارد.

صیاد خاطرنشان کرد: زیرساخت های کوه خواجه به طوری نیست که در روزهای عادی کسی بتواند به این منطقه مراجعه کند و تنها در ایام عید نوروز مردم این منطقه را برای تفریح انتخاب می کنند.



کوه خواجه در سند توسعه گردشگری جنوب شرق قرار دارد

جمشید رخشانی نسب فرماندار شهرستان هامون در این خصوص به خبرنگار ما گفت: سند توسعه گردشگری کوه خواجه در سند محرومیت زدایی جنوب شرق کشور قرار گرفته است و برنامه های ویژه ای برای این منطقه و شهر سوخته خواهیم داشت.

وی افزود: احداث تله کابین و راه اندازی رستوران از مهمترین برنامه های پیش رو در این منطقه است که می تواند گردشگران بسیاری را به شهرستان هامون جذب کند.

فرماندار شهرستان هامون بیان کرد: مکان های متعدد گردشگری در سیستان وجود دارد که متاسفانه زیرساخت های آن تا کنون فراهم نشده است.



بهسازی محوطه کوه خواجه عملیاتی می شود

محمد سرگزی نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در دیداری که به تازگی با وزیر میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد دستور عملیاتی شدن بهسازی و بازسازی فضای کوه خواجه داده شده است.

وی افزود: منطقه سیستان با وجود آثار باستانی متعددی که در آن وجود دارد می تواند به قطب گردشگری استان تبدیل شود.
سرگزی بیان داشت: با توجه به اینکه جذب گردشگر عاملی برای ورود سرمایه و اشتغالزایی در منطقه است بر روی این مسئله بسبار تاکید خواهیم داشت.

وی خبر از راه اندازی بازارچه صنایع دستی در منطقه سیستان را داد و گفت: این بازارچه در محل بانک ایران و انگلیس زابل جانمایی خواهد شد.


انتهای پیام/ https://asrehamoon.ir/vdcepw8z7jh8xni.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما