تاریخ انتشار :جمعه ۱۴ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
در روزهای کرونایی بسیاری از پدران و مادران شاغل فرزندان خود را به پدربزرگ و مادربزرگ می سپارند که امنیت خاطر آن ها را فراهم می کند و هزینه ای هم دربر ندارد، اما باید تفاوت های تربیتی برای جلوگیری از شکاف و تناقض رفتاری فرزندان در نظر گرفته شود.
وقتی تفاوت نسل ها شکاف های تربیتی ایجاد می کند/ عشق بی قید و شرط ارمغان پدربزرگ و مادربزرگ برای میوه های زندگی
به گزارش عصرهامون، در حالیکه هنوز در خواب ناز بودند پدر و مادر آرام آرام لباس های گرم را تنشان کردند تا رهسپار خانه پدربزرگ و مادربزرگ شوند، تنها جایی که در این روزهای کرونایی می توان با آرامش فرزندان را به آن ها سپرد و راهی محل کار شد.

این روزها که کرونا از در و دیوار می بارد و مجبور هستیم به زندگی در کنار آن ادامه دهیم بسیاری از والدین در نگهداری فرزندان خردسال خود مشکل دارند، پدر و مادرهایی که در شرایط سخت اقتصادی کنونی مجبور هستند هر دو سر کار بروند و از بیم کرونا نمی توانند فرزندانشان را به مهدکودک ها بسپارند.

در این میان بسیاری از زوج ها فرزندان را به پدربزرگ و مادربزرگ می سپارند و با آرامش راهی محل کار می شوند، زیرا می دانند هیچ کس دلسوز تر از آن ها برای نوه ها وجود ندارد.

اگرچه سپردن فرزندان به پدربزرگ و مادربزرگ فواید زیادی دارد اما می تواند مشکلاتی را هم در تربیت آن ها ایجاد کند که لازم است در تعامل با والدین این مشکلات حل شود.

آرامش درونی والدین از سپردن فرزندان به پدربزرگ و مادربزرگ

بختیاری، یکی از مادران شاغل زاهدانی در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: 2 فرزندم کمتر از هفت سال سن دارند و پیش از شیوع کرونا در هفته سه روز به مهدکودک می سپردم، اما در دوران شیوع این بیماری و با تعطیلی مهدکودک ها فرزندانم را به خانه پدربزرگ هایشان می برم و از این بابت خیالم راحت است.

وی تصریح کرد: من و همسرم هر روز سرکار می رویم و فقط در ایام دورکاری خانه هستیم، متاسفانه می دانم که والدینم از نگهداری دو کودک بازیگوش خسته می شوند اما به دلیل شرایط حاکم بر جامعه با ما همکاری می کنند تا بتوانیم به کار خود ادامه دهیم.

این مادر شاغل تصریح کرد: بسیار خوشحالم که والدین من و همسرم در کنارمان هستند و می توانیم فرزندانمان را به آن ها بسپاریم، اما در این میان برخی از الگوهای تربیتی ما با دخالت والدین در تربیت فرزندانمان زیر سوال رفته است و آن ها نگاه سهل انگارانه به کارهای کودکان دارند و سبب می شود فرزندان سخت گیری های ما را تحمل نکنند.   

لزوم استفاده از الگوهای تربیتی یکسان

میر، یکی از پدران زاهدانی نیز در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: سپردن فرزند به پدربزرگ و مادربزرگ خوب است تا زمانی که الگوهای تربیتی پدر و مادر وی در همه جا یکسان باشد، متاسفانه برخی از پدربزرگ و مادربزرگ ها جلوی کودک، سخت گیری پدر و مادر را زیر سوال می برند و اقتدار والدین را در نظر کودک خرد می کنند که این سبب می شود به مرور زمان فرزند از والدینش حرف شنوی نداشته باشد.

وی اظهار کرد: لازم است والدین با پدربزرگ ها و مادربزرگ ها در زمینه الگوهای تربیتی صحبت کنند و به تفاهم برسند و در هر شرایطی از الگوی یکسانی برای تربیت و آموزش کودک استفاده کنند تا او دچار سردرگمی و تربیت چندگانه نشود.

تعداد پرستار قابل اعتماد انگشت شمار است

عسکرنژاد، یکی دیگر از مادران شاغل زاهدانی در این زمینه به خبرنگار ما اظهار کرد: پدربزرگ ها و مادربزرگ ها گاهی بهتر و دلسوزتر از والدین هستند، متاسفانه والدینم ساکن شهر دیگری هستند و من مجبورم برای فرزندانم پرستار بگیرم که سختی های زیادی دارد، در سال دو یا سه بار فقط پرستار عوض می کنم زیرا برخی از آن ها رفتار خوبی با بچه ها ندارند و برخی هم با کارهایی که انجام می دهند اعتمادمان را سلب می کنند.

وی تصریح کرد: این در حالی است که برای دو فرزندم در ماه یک میلیون تومان هزینه پرستار می دهم، اما با این وجود متوجه می شوم که رفتار خوبی با کودکان ندارد و گاهی حرف های بدی به آن ها می آموزد، تعداد بسیار کمی از پرستاران قابل اعتماد هستند که آن ها هم انگشت شمارند.

این بانو اظهار کرد: بودن نوه در کنار پدربزرگ و مادربزرگ علاوه بر آن که سبب آرامش والدین و راحتی خیال آن ها می شود، می تواند سبب رشد اجتماعی فرزند شود و از نظر جسمی هم آرامش بیشتری نصیب کودک می شود.

نگهداری دلسوزانه از نوه ها

عادله صفت گل روانشناس بالینی در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: در وضعیت کنونی به دلیل اوضاع سخت اجتماعی پدر و مادر باید هر دو در کنار هم شرایط اقتصادی خانواده را مدیریت کنند و نگهداری از فرزندان خردسال خود را یا به مهدکودک ها یا والدین خود یعنی پدربزرگ و مادربزرگ ها می سپارند.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی که کرونا هم مزید بر علت شده، امن ترین مکان برای کودکان که خاطر پدر و مادر را آسوده نگه می دارد، خانه پدربزرگ و مادربزرگ های فرزندان است، مهم ترین فایده هم این است که از پدربزرگ و مادربزرگ دلسوزتر برای نوه ها وجود ندارد و همواره مراقب نوه های خود هستند.

این روانشناس تصریح کرد: نکته ای که باید به آن توجه شود این است که تفاوت تربیتی که حاصل تفاوت نسل ها و سبک بزرگ شدن است وجود دارد و ممکن است آسیب های روحی به فرزندانمان بزند و اعتماد به نفس آن ها را دچار مشکل می کند.

توافق برای استفاده از سبک تربیتی یکسان و جلوگیری از شکاف و تناقض

صفت گل ادامه داد: پدر و مادرهای الان اکثرا سبک تربیتی سهل گیرانه را انتخاب می کنند و سعی دارند خیلی به فرزندان خود سخت نگیرند، اما  پدربزرگ و مادربزرگ ها از همان سبک تربیتی که برای فرزندان خود استفاده کردند در تربیت نوه ها هم استفاده می کنند و یابالعکس.

وی عنوان کرد: پدر و مادر در چهارچوب و قوانینی که در جمع خانواده وضع کردند فرزند خود را تربیت می کنند، ولی پدربزرگ و مادربزرگ ها سهل گیری را انتخاب می کنند و از آن جایی که فرزند نیمی از روز را در کنار پدربزرگ و مادر بزرگ است و نیم دیگر در کنار پدر و مادر خود، دچار یک شکاف و تناقض تربیتی می شوند و متاسفانه نتیجه جالبی را رقم نمی زند.

روانشناس بالینی گفت: در چنین شرایطی بهتر است پدر و مادر با رعایت احترام بزرگترها، راجع به سبک تربیتی به توافق برسند و درباره نظرات نوین روانشناسی در انتخاب سبک تربیتی توضیح دهند و از پدربزرگ و مادربزرگ بخواهند مطابق شرایط زمانه و نظرات روانشناسی این کار را انجام دهد تا مشکل و تناقضی پیش نیاید و فرزندان ما با آرامش این دوران را سپری کنند.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdccmiqse2bq1e8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما