کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ارکانی:

بودجه شرکت‌های دولتی ۷/۳ درصد افزایش داشته است/ شرکت‌های دولتی زیان ده باید واگذار شوند

12 آذر 1399 ساعت 10:57

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: ۱۵ هزار و ۴۰۶ هزار میلیارد ریال است که نسبت به بودجه سال ۹۹ این رقم ۷/۳ درصد افزایش داشته است.


به گزارش عصرهامون «احسان ارکانی»، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به اینکه حداقل ۷۰ درصد بودجه دولت، بودجه شرکت های دولتی را شامل می شود گفت: همواره در جریان بررسی بودجه سالانه توجه و تمرکز بر بودجه های ستادی است و با وجود آنکه بودجه شرکت های دولتی بیشترین بخش بودجه سالانه را شامل می شود مورد غفلت قرار می گیرد.

وی با اشاره به اینکه این مسئله باعث شد که امسال به بودجه شرکت های دولتی توجه بیشتر صورت گیرد افزود: دولت ۱۵ آبان بودجه شرکت های دولتی اعم از عملکرد سال گذشته و بودجه پیش بینی شده برای ۱۴۰۰ را به مجلس ارسال کرده است و مجلس برای آنکه بررسی دقیقی بر این بودجه پشنهادی صورت گیرد، عملکرد سال گذشته و برآورد سال ۱۴۰۰ را به دیوان محاسبات فرستادیم تا بعد از بررسی پیشنهادات خود را به کمیسیون برنامه و بودجه ارائه دهد.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه بررسی های دیوان مجاسبات بر بودجه پیشنهادی دولت برای شرکت های دولتی به اتمام رسیده است تصریح کرد: دیوان محاسبات پیشنهادات خود را برای بودجه شرکت های دولتی به مجلس مطرح کرده است که این پیشنهادات دارای محورهای بسیار مفید و سازنده و کاربردی است.

ارکانی با اشاره به رقم پیشنهادی دولت برای بودجه شرکت های دولتی گفت: ۱۵ هزار و ۴۰۶ هزار میلیارد ریال است که نسبت به بودجه سال ۹۹ این رقم ۷/۳ درصد افزایش داشته است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اینکه این بودجه تقریبا ۷۰ درصد بودجه کل را تشکیل می دهد عنوان کرد: با توجه به اینکه این رقم بسیار قابل توجه است از دیوان محاسبات خواستیم که این گزارش را بررسی کرده و براساس وضعیت بودجه شرکت های دولتی پیشنهادات خود را مطرح کند.

وی با اشاره به پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح بودجه شرکت های دولتی ادامه داد: این پیشنهادات عبارت از اصلاح در نرخ تسهیل ارز، شفافیت منابع و مصارف شرکت ملی نفت و شرکت ملی گاز ، اصلاح انتصاب اعضای هیئت مدیراه و مدیر عامل این شرکت ها، شفافیت مالی و بهره وری و زیان ده یا سود ده بودن شرکت ها و تعیین بودجه این شرکت ها براساس شاخص سود ده یا زیان ده بودن آنها است.

ارکانی با اشاره به اینکه به نظر می رسد بعد از چکش کاری ها در کمیسیون و اعمال پیشنهادات دیوان محاسبات در بودجه شرکت های دولتی رقم پیشنهادی دولت باید کاهش پیدا کند عنوان کرد: شرکت های متعددی در قالب شرکت های دولتی هستند که همین الان زیان ده هستند با این وجود در بودجه ۱۴۰۰ هم در قالب پاداش و عملکرد هیئت مدیره منابع ویژه در نظر گرفته شده است در حالی که اگر این شرکت ها زیان ده هستند لزومی ندارد در اختیار دولت بوده و بودجه به آن تعلق گیرد اگر مدیران دولتی نمی توانند یک شرکت را سود ده کنند باید واگذار شود.

انتهای پیام/


کد مطلب: 132708

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/132708/بودجه-شرکت-های-دولتی-۷-۳-درصد-افزایش-داشته-زیان-ده-باید-واگذار-شوند

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir