تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۳۳
به بهانه سریال «شرم» که این شب ها از شبکه سه در حال پخش است، مروری کوتاه و گذرا بر قسمت اول سریال «پیکی بلایندرز» داشتیم تا بگوییم می شود در همان زمان ۵۰ دقیقه یک قسمت، پاذل جذابیت، کشش، بازیگری و هرآنچه برای یک بیننده نیاز است تا او ادامه یک سریال را دنبال کند، چیده شود.
«شرم» به وقت کشی!/ وقتی زمان مخاطب به «هیچ» گرفته می‌شود
به گزارش عصرهامون به نقل از راه دانا؛ مادری برای عمل پیوند کبد تنها دخترش راهی شیراز می شود ولی دکترهای بیمارستان فرد دیگری را که اولویت بیشتری برای این پیوند دارد، قرار است عمل کنند. عشق مادری باعث می شود تا او همه تلاش خود را برای اینکه این عمل پیوند برای دخترش اتفاق بیافتد، به کار گیرد حتی اگر پای مرگ و کشتن فرد دیگری در میان باشد...
این خلاصه کوتاه، ماحصل پنج قسمت ابتدایی سریال «شرم» است که به تازگی هر شب از شبکه سوم سیما در حال پخش است. ۵ قسمتی که براحتی می شد همه این ماجرا را تنها در یک قسمت برای بیننده به تصویر کشید و بیخودی او را با دیالوگ ها و سکانس های اضافی، عذاب نداد.
سریال «شرم» با موضوعی ملودرام و با تمی معمایی، آخرین ساخته احمد کاوری است. کسی که پیش از این سریال «وارش» را از همین شبکه به روی آنتن برده است.

بدون شک آغاز هر مجموعه و سریال نمایشی، به خصوص قسمت اول هرچه قدر جذاب و اصطلاحا پر کشش باشد، می تواند بیننده تلویزیونی را برای ادامه این سریال ترغیب کند و اگر کارگردان تیر خود را در همان قسمت اول به هدف نزد، برای ادامه کار بی تردید بسیاری از مخاطبان خود را از دست می دهد؛ اتفاقی که برای «شرم» رخ داده است.
در 5 قسمتی که بیننده اگر بر فرض اینکه همه را دنبال کرده باشد؛ هنوز شخصیت های کلیدی داستان به خوبی برایش معرفی نشده اند و ابهامات زیادی از گذشته آن ها برای بیننده پنهان مانده است و مثلا قرار است کارگردان در ادامه سریال به تدریج از آن ها رونمایی کند. درصورتی که اگر این سریال از یک فیلمنامه قوی بهره می برد، دلیلی برای این همه پنهان کاری وجود نداشت و اتفاقا بیننده را با گره های سخت تری روبرو می کرد.
اصولا در سریال های ایرانی به ندرت بازی بازیگران در ایفای یک نقش از تیپ فراتر رفته و تبدیل به شخصیت می شود؛ و چه جایی بهتر از یک سریال با حدود ۳۰ قسمت که فرصت کافی برای این کار را برای خالق آن مهیا شده است.
به بهانه سریال «شرم» مروری کوتاه و گذرا بر قسمت اول سریال «پیکی بلایندرز» داشتیم تا بگوییم می شود در همان زمان ۵۰ دقیقه یک قسمت، پاذل جذابیت، کشش، بازیگری و هرآنچه برای یک بیننده نیاز است تا او ادامه سریال را دنبال کند، چیده شده است. ممکن است خواننده این سطور با دیدن نام این سریال لبخندی پرمعنا زند که چه مقایسه سراسر اشتباهی؛ ولی هدف این چند سطر، ذکر نمونه موفقی از یک سریالی است که برای بیننده خود احترام و شخصیت قائل است و برای لحظه لحظه آن فکر و تلاش شده است.

«پیکی بلایندرز» نام یک سریال درام و جنایی انگلیسی به کارگردانی استیون نایت است که تاکنون 5 فصل را پشت سر گذاشته و مخاطبان خود را منتظر ساخت فصل ششم، چشم انتظار گذاشته است.
این سریال با بازی فوق العاده کلین مورفی در نقش «توماس شلبی» رهبر و رئیس یک خانواده شبه مافیایی در سال های بعد از جنگ جهانی اول و در شهر بیرمنگام انگلستان را روایت می کند. کارآگاه ویژه چستر کمپل به دستور نیروی شهربانی سلطنتی از بلفست به بیرمنگام فرستاده می‌شود تا شهر را از وجود ارتش جمهوری خواه ایرلند،کمونیست‌ها، گروه‌های خرابکار و جنایتکاران پاک کند. در این مسیر وجود پیکی بلایندرز نظرش را جلب می‌کند. وینستون چرچیل با بازی اندی نایمن، کمپل را مأمور رسیدگی به اغتشاشات بیرمنگام و بازیابی مهمات جنگی می‌کند که قرار بود به لیبی منتقل شود.

کل ماجرا، معرفی کاراکترهای سریال و مقدمه چینی برای شخصیت سازی «تامی» در همان بیست دقیقه قسمت اول برای بیننده به تصویر کشیده می شود و در ادامه اصل ماجرا و تقابل کاراگاه کمپل با خانواده بلایندرزها و شخص تامی برای مخاطب آشکار شده و ابهامی برای او باقی نمی گذارد؛ حتی دختری که در ابتدا به بهانه کار کردن در کافه معروف شهر مشغول به کار می شود، در همان قسمت نخست، مشخص می شود که نفوذی کمپل است و برای او کار می کند. وقتی به درستی همه کاراکترها برای مخاطب معرفی می شوند، بیننده در ادامه مشتاق است تا تقابل تامی با کمپل را دنبال کند و با اینکه می داند تامی فردی خلافکار است، با نمایش برخی اخلاقیات و کدهایی که از زندگی او به نمایش درمی آید، او را به عنوان قهرمان می پذیرد و دوست دارد بیشتر درباره او ببیند.
اگر تا به حال موفق به دیدن این سریال نشدید، پیشنهاد می کنیم که کماکان این سریال را نبینید؛ چون با دیدن تنها قسمت نخست «پیکی بلاندرز» محال است به سادگی از خیر ادامه آن بگذرید.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcgqx9qnak9wu4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما