ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> شهروندان بخش پلان برای معالجه به پاکستان میروند بهداشت و درمان سواحل مکران خود نیازمند درمان | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۸ دی ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۰۸
کمبود تجهیزات پزشکی و کادر درمان متخصص در جنوب شرق کشور به دردی بی درمان برای مردمان این دیار تبدیل شده است.
شهروندان بخش پلان برای معالجه به پاکستان میروند/ بهداشت و درمان سواحل مکران خود نیازمند درمان
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، یکی از نیازهای هر جامعه که برعهده دولت و نهاد مرتبط با آن است، فراهم آوردن موجبات تأمین بهداشت و درمان کلیه افراد کشور از طریق گسترش خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی می باشد.

در جمهوری اسلامی ایران اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از وزارتخانه های حساس و کلیدی به شمار می رود که علاوه بر مدیریت و نظارت بر مراکز بهداشتی و درمانی کشور، مدیریت دانشگاه‌های علوم پزشکی را بر عهده‌ دارد و نیروهای متخصص را نیز تربیت می کند.

وجود بیش از 66 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در سراسر کشور برای تأمین بهداشت عمومی و ارتقا سطح آن از طریق اجرای برنامه‌های بهداشتی خصوصاً در زمینه بهداشت محیط، مبارزه با بیماری‌ها، تغذیه و تنظیم خانواده، دهان و دندان، آموزش بهداشت عمومی، بهداشت کار، بهداشت مدارس و شاغلین با تأکید بر اولویت مراقبت‌های بهداشتی اولیه به ویژه بهداشت مادران و کودکان با همکاری و هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط و مرتبط با آنها است.

در سیستان و بلوچستان هم سه دانشگاه علوم پزشکی در شهرهای زابل، زاهدان و ایرانشهر وجود دارد که دانشگاه ایرانشهر سال 92 با مستقل شدن از زاهدان باعث ایجاد تحول آموزشی و درمانی در جنوب استان شده اما هنوز هم برای رسیدن به شرایط مطلوب فاصله زیادی دارد.

شهرستان های جنوبی استان شامل چابهار، کنارک و دشتیاری از سال 97 در زمینه بهداشت و درمان تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر قرار گرفتند تا در زمینه آموزش و گسترش بهداشت و درمان شاهد تغییر و تحول باشیم و پروژه های نیمه تمام و خاک خورده زودتر به ثمر و بهره برداری برسند.

مردم منطقه جنوب استان به دلیل برخی کمبود های بهداشت و درمان نظیر وجود پزشک متخصص و فوق تخصص، تجهیزات معاینه و درمانی به استانهای همجوار و حتی کشور پاکستان سفر می کنند تا بیماری های خود را درمان کنند و این یک چالش برای آنها به شمار می رود.

بعد طولانی مسافت، هزینه های سرسام آور، عدم پوشش کامل برخی بیمه ها عواملی است که در هنگام بیماری یک درد به درد های مردم جنوب استان اضافه می کند و این مسئله مستلزم تکمیل و احداث مراکز درمانی و بهداشتی و مجهز بودن آنها به پیشرفته ترین تجهیزات پزشکی است.

ساخت بیمارستان پلان به یک آثار باستانی تبدیل شده است

بیمارستان پلان، یکی از قدیمی ترین پروژه های بهداشت و درمان است که با وجود گذشت سالهای طولانی نیمه کار مانده و امروز به یک آثار باستانی تبدیل شده و در صورت تکمیل و تجهیز می تواند یک مشکل مردم در حوزه بهداشت و درمان را حل کند.

با وجود اقدامات انجام شده طی چند سال اخیر و راه اندازی و تجهیز مراکز مختلف درمانی در چابهار، اما بازهم به دلیل موقعیت استراتژیک سواحل مکران و گسترش جغرافیایی آن، نیاز است تا هم در زمینه آموزش و هم در بحث بهداشت و درمان شاهد رشد مراکز مختلف و تخصصی باشیم تا بتوانیم در این زمینه علاوه بر توسعه و ایجاد فضای توریسم درمانی، مردم منطقه را یاری کنیم.

توسعه سلامت مردم با ارتقاء خدمات پزشکی بهبود می یابد

رحمدل بامری؛ معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان چابهار در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: نخستین خواسته مردم سواحل مکران ایجاد دانشگاه مستقل علوم پزشکی چابهار و تفکیک از ایرانشهر است تا با تحقق آن و ارتقاء سطح آموزشی در حوزه بهداشت و درمان و ایجاد مراکز تخصصی شاهد رشد و بالندگی کیفیت درمان منطقه باشیم.

وی افزود: ساخت و تکمیل بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی یکی از مهم ترین نیازهای بهداشتی و درمانی شهرستان چابهار در جنوب استان است و سایر پروژه‌های نیمه تمام فعلی شامل اورژانس، بیمارستان پلان، زایشگاه و سایر پروژه های نیمه تمام بعد از چند سال باید تعیین تکلیف، تکمیل، تجهیز و به بهره برداری برسند.
 
وی تاکید کرد: امیدواریم با تکمیل پروژه ها و توجه ویژه وزارت بهداشت به بندر اقیانوسی چابهار با توجه به شرایط خاص جغرافیایی و نیاز مهم آن، دغدغه ها و نارسایی ها را که در حوزه آموزش سلامت، بهداشت و درمان وجود دارد و به صورت شفاف و موثر احساس می شود، به حداقل برسانیم.

بامری گفت: برخی از پروژه‌های بهداشت و درمان نظیر بیمارستان پلان سالها از کلنگ زدن آن می گذرد و به قدری قدیمی و فرسوده شده که باید برای ثبت آثار ملی آن به میراث فرهنگی پیشنهاد داده شود.

وی ادامه داد: تکمیل، تجهیز و راه اندازی بیمارستان پلان یک امر مهم و ضروری منطقه است که بدون شک با تحقیق آن شاهد کاهش دغدغه و چالش مردم منطقه خواهیم بود.

اورژانس هوایی، اختصاص آمبولانس، ایجاد مراکز جامع سلامت از نیازمندی های بهداشت و درمان است

فرماندار ویژه چابهار تصریح کرد: برای ارتقاء شاخص های سطح سلامت مردم و اهمیت قرار دادن آن نیازمند راه اندازی اورژانس هوایی، اورژانس مراکز دهستان ها و اختصاص آمبولانس، ایجاد مراکز جامع سلامت، آزمایشگاه رفرانس، زایشگاه، تامین امکانات و تجهیزات پزشکی، تکمیل چارت بهداشت و درمان هستیم.

وی افزود: اختصاص امکانات بهداشتی و درمانی و استخدام نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز شامل پرستار و پزشکان متخصص و فوق تخصص سطح درمان جنوب استان را افزایش می دهد و دیگر نیازی برای درمان بیماری به سایر استان ها توسط مردم نیستیم.

وی خاطر نشان کرد: ارتقاء سطح سلامت  شهرستان چابهار به عنوان بزرگترین بندر اقیانوسی جمهوری اسلامی ایران به مثابه قلب و قطب اصلی توسعه سواحل مکران نیازمند تلاش مضاعف برای تحقق توسعه زیرساخت های لازم جهت ارائه خدمت بهتر در راستای تامین رفاه و آسایش مردم است.

یش از 50 درصد مراکز جامع سلامت روستایی و خانه بهداشت ها غیر فعال هستند

کامران کردی؛ سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر درگفت و گو با خبرنگار ما گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر 51درصد جمعیت استان را تحت پوشش می دهد که از این تعداد 71 درصد از در مناطق روستایی و 29 درصد در مناطق شهری سکونت دارند.

وی افزود: به طور میانگین بیش از 50 درصد مراکز جامع سلامت روستایی و خانه بهداشت ها غیر فعال هستند و بیش از هزار تخت بیمارستانی کمبود داریم وکه با حضور 538 پرستار در مراکز درمانی به شدت کمبود نیروی پرستار در جنوب سیستان و بلوچستان احساس می‌شود.

احداث پایگاه انتقال خون در نیکشهر از ضروریات است

 کردی بیان کرد: با توجه به نبود پایگاه انتقال خون در شهرستان‌های نیکشهر، راسک و آمار بالای تصادفات جاده ای و زایمان، احداث و ساخت پایگاه های انتقال خون در این مناطق یکی از ضروری ترین اقدامات است.

وی ادامه داد: پروژه های بلوک زایمانی (LDR)، بخش سوانح و سوختگی شهرستانهای چابهار و ایرانشهر بعد از سالها از شروع ساخت آنها هنوز به مرحله تکمیل نرسیده که احداث نهایی آن نیازمند توجه ویژه وزارتخانه برای تکمیل این پروژه ها هستند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر اذعان کرد: با توجه به  تاسیس دانشکده از سال 92 و تبدیل آن به دانشگاه در سال 98، چارت آموزشی آن قدیمی می باشد و نیاز به بازبینی دارد و ایجاد دانشکده های پیرا پزشکی و بهداشت در ایرانشهر را خواستار هستیم.

وی گفت: 69 درصد ردیف های حوزه بهداشت، 61 درصد پستهای ستادی، 82 درصد پست های محیطی مراکز  جامع سلامت، 518 پست بهورز خانه بهداشت خالی است و تقاضای صدور جذب نیروی انسانی مورد نیاز را داریم.

کردی خاطرنشان کرد: با تلاش های مجموعه دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، موافقت سازمان های خیریه برای ساخت مراکز بهداشتی و درمانی در حوزه تحت پوشش دانشگاه صورت گرفته است و تقاضا داریم که وزارت خانه تجهیز و تامین نیروی انسانی این مراکز را بر عهده بگیرد.

فقدان بیمارستان باعث سفر مردم بخش پلان برای درمان به پاکستان می‌ شود

شه بخش گرگیج؛ عضو شورای اسلامی بخش پلان در شهرستان چابهار گفت: ۲۹ سال از کلنگ زنی بی ثمر بیمارستان پلان می گذرد و مردم آن همچنان چشم انتظار هستند تا راه اندازی و آماده خدمت رسانی باشد اما نبودن آن باعث شده تا آنها برای مداوا مسافت طولانی را به پاکستان سفر کنند.

وی افزود: پلان مرکز بخش دشتیاری با جمعیت ۲۰۰ هزار نفر و ۳۰۰ روستا در حوزه سلامت با مشکلات زیادی مواجه و دست و پنجه نرم می کند که فقدان و عدم تکمیل بیمارستان آن دردی عمیق را به مشکلات آنها اضافه کرده است.

گرگیج بیان کرد: ساخت و تکمیل بیمارستان پلان از خواسته‌های مردم منطقه است که در کنار این چالش مردم در حوزه زیر ساخت ها شامل آب سالم، جاده استاندارد و سایر امکانات متاسفانه هنوز هم محروم ماند و نیازمند توجه ویژه و خاص مسئولین است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcb8fb88rhbfsp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما