تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۹:۳۰
وزیر راه و شهرسازی گفت: با عنایت ویژه مقام معظم رهبری به منطقه سیستان و بلوچستان از صندوق توسعه ملی اعتبار این پروژه تامین شده و در حال پیشرفت است که امیدواریم با تلاش گسترده‌ای که در حال انجام است بتوانیم تا قبل از پایان 1400 این خط را بهره برداری کنیم.
پیشرفت خط ریلی چابهار - زاهدان با عنایت رهبری/ 68 پروژه  84 هزار میلیاردی برای توسعه سواحل مکران در دست اجراست
به گزارش عصرهامون، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه سواحل مکران که در منطقه آزاد چابهار در حال برگزاری است، بیان کرد: سواحل مکران با توجه به توسعه نیروی انسانی این منطقه امکانپذیر و به توسعه پایدار منجر می‌شود.
 
وی اضافه کرد: تغییراتی در ستاد سواحل مکران اتفاق افتاد، ابتدا با دیدگاه استقرار نیروی دریایی در وزارت دفاع تشکیل شد و دبیرخانه آن هم در این وزارتخانه بود، اما به تازگی توسعه سواحل مکران را از وزارت دفاع به نهاد ریاست جمهوری منتقل کردیم و بعد به وزارت راه و شهرسازی دادیم چون این وزارتخانه نقش بزرگی در توسعه دارد. سواحل مکران زمانی می تواند یک کانون مهم توسعه در منطقه جنوب شرق ایران باشد، که یک توسعه همه جانبه متکی به استعداد های منطقه در آن شکل بگیرد.
 
وی افزود: افزایش نیروی انسانی در راس هر توسعه ای قرار دارد که خوشبختانه سیستان و بلوچستان از نظر نیروی انسانی مستعد جزو استان های زبده و بی نظیر است که با شکوفایی و پرورش استعدادها شاهد تحول در زمینه های مختلف عمرانی و آبادانی سواحل مکران خواهیم بود.
 
معاون اول تصریح کرد: برای توسعه باید مسائل مهم و اساسی منطقه در اولویت قرار بگیرد و سواحل مکران یک استعداد بزرگ است که کشف آن جرقه ای بود که با بازدید رهبر معظم انقلاب در سفر استانی ایشان ایجاد شد و بیان کردند که توجه ایشان به این منطقه به عنوان یک کانون اصلی که اگر در هر کشوری دیگری بود به یک نقطه طلایی پیشرفت تبدیل شده بود.
 
وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم در گسترش منطقه که باید به طور جدی انجام شود، شناسایی ظرفیت های منطقه شامل دریا و کشاورزی است که آینده اقتصاد منطقه براساس ظرفیت دریا شکل می گیرد.
 
وی تاکید کرد: صیادی به عنوان یک کار مهم و اشتغال مردم منطقه است که باید مجوزهای لازم برای گسترش مناسبات اقتصادی بر مبنا دریا داده شود تا حضور موثر داشته باشند.
 
جهانگیری گفت: دریا زمینه اشتغال و اقتصادی شامل سازه های دریایی، کشتیرانی، شیلات و حمل و نقل دریایی را ایجاد می کنند و با این حجم از سواحل واقع شده در شمال و جنوب کشور، اقتصاد به سمت دریا پیش خواهد رفت.
 
وی اشاره کرد: توجه به زیر ساخت های توسعه و تکمیل آنها به عنوان یک نیاز اساسی باید شکل بگیرد تا هم برای مردم و هم گسترش منطقه انجام شود، اولین زیر ساخت راه و راه آهن است که با پیگیری دولت و توجه مقام معظم رهبری با تخصیص اعتبار 300 میلیون دلار باید هرچه سریعتر این پروژه تکمیل و راه آهن چابهار با اتصال به خط سراسری علاوه بر تحول در استان و کشور باعث توسعه منطقه خواهد شد.
 
معاون اول رئیس جمهور اذعان کرد: تکمیل پروژه گازرسانی استان به عنوان زیر ساخت بعدی برای توسعه منطقه مهم است و برای ما قابل قبول نبود که سیستان و بلوچستان فاقد گاز باشد که توانستیم این پروژه را عملیاتی کنیم و امروز تاکید ما گاز رسانی به همه روستاها و شهرهای استان مثل سایر نقاط کشور است.
 
وی عنوان کرد: سیستان و بلوچستان مثل سایر نقاط کشور پاره تن ایران است و باید هر امکاناتی که در تهران و سایر نقاط وجود دارد در این منطقه ایجاد شود و پروژه گازرسانی برای ما مهم می باشد، چون ما وقتی صف های طولانی مردم را در تلویزیون مشاهده می کنیم، خجالت می کشیم.
 
وی افزود: دغدغه پروژه فرودگاه بسیار مهم است و بروز اختلاف نظر بین دستگاه های اجرایی و اداری در این زمینه بسیار طبیعی هست و بزودی اقدامات مورد نیاز برای حل این چالش انجام خواهد شد.
 
وی گفت: ایجاد 2 بندر چابهار در سیستان و بلوچستان و جاسک هرمزگان به عنوان کانون های اصلی و مهم سواحل مکران نیازمند تجهیز است تا این منطقه به عنوان یک نقطه بزرگ تحولی در جنوب شرق کشور قرار داشته باشد.
 
جهانگیری بیان کرد: 68 پروژه بزرگ مهم برای توسعه سواحل مکران با 84 هزار میلیارد تومان اعتبار تعریف شده است در حالی که کل بودجه عمرانی کشور در سال 99، حدود 70هزار میلیارد تومان بوده و نباید به راحتی از این مسئله با بی توجهی عبور کنیم، زیرا پروژه های مختلفی برای این منطقه اجرایی خواهد شد.

چالش آبرسانی به چابهار حل می شود
 
وی اذعان کرد: مسئله آب رسانی چابهار بسیار نگران کننده بود و با پیگیری های انجام شده تلاش خواهیم کرد این چالش حل شود و باید مسئولین استانی با اعتماد به بخش خصوصی مجوز ایجاد آب شیرین کن به ویژه در شهر چابهار را اعطا کنند در حال حاضر هم اقدامات لازم در حال پیگیری و انجام است.
 
معاون اول رییس جمهور با اشاره به افتتاح مرز ریمدان گفت: برقراری ارتباط با پاکستان و  احیا فعالیت مرز ریمدان بسیار خوشحال کننده است که البته در هنگام مکاتبات بین مسئولین 2کشور و پیگیری وزارت امورخارجه ما مقرر شده تا مرز پیشین هم در فاصله کوتاهی احیا و توسعه یابد.
 
وی تصریح کرد: پاکستان یک کشور مسلمان و دوست ایران اسلامی در منطقه است و  ما علاقمند هستیم تا روابط خود را با آنها گسترش دهیم و در زمینه روابط و مبادلات اقتصادی هر 2 کشور می توانند به واسطه سیستان و بلوچستان با هم به توسعه و پیشرفت در اقتصاد و عمرانی برسند.
 
جهانگیری افزود: تامین زیر ساخت های لازم در حوزه محصولات دریایی و شیلاتی می تواند در اقتصاد و اشتغالزایی موثر باشد و باید اعتبارات و مجوزهای لازم به طور کامل و دقیق اعطا و پرداخت شود به گونه ای که پرورش میگو توانایی ظرفیت اشتغالزایی برای 30 هزار نفر را دارد.
 
وی خاطر نشان کرد: محدودیت هایی که برای مناطق آزاد ایجاد شده طی چند سال اخیر به دلیل شرایط موجود در کشور بوده است که در جنگ اقتصادی برای ما یک مسئله بسیار مهم و حائز اهمیت است که اجازه ندهیم زندگی مردم بهم ریخته شود.
 
وی اذعان کرد: تمام تلاش ما این بود که اجازه ندهیم کمبود و افزایش نرخ کالا ایجاد شود هرچند که این اتفاق افتاد و ما مجبور شدیم برخی تصمیمات را اتخاذ کنیم و در این جنگ اقتصادی طی چند مدت اخیر 100میلیارد دلار درآمد ارزی ما کم شده است و برای حل این مشکل واردات کالا را در مناطق مختلف به ویژه مناطق آزاد کاهش دادیم که 2هزار و 400 قلم شامل این مسئله بود.
 
جهانگیری گفت: قطعا زمانی که شرایط کشور دوباره بهبود یابد تصمیمات ما تغییر خواهد کرد اما نباید اجازه دهیم نیازهای اصلی مردم دچار کمبود شود و باید امنیت باید برای سرمایه گذاران ایجاد شود تا بتوانیم مسائل اقتصادی را حل و توسعه را برای بهبود معیشت مردم و کشور محقق کنیم.

افتتاح راه آهن زاهدان - چابهار در سال 1400

محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی نیز در این جلسه گفت: طرح توسعه سواحل مکران که در شورای سواحل مکران به تصویب رسیده که به مثابه مصوبه هیئت دولت است و پیش‌تر در شورای‌ عالی آمایش و شورای عالی شهرسازی و معماری بررسی و تصویب شده بود.

وی ادامه داد: برای نخستین بار است که در کشور یک برنامه سراسری و یکپارچه برای توسعه سرزمین با توجه به موضوعات اجتماعی و زیست ‌محیطی توامان مدنظر قرار گرفته است.

به گفته این مقام مسئول، با طرح توسعه سواحل مکران و سرفصل‌های آن، پروژه‌ها آغاز شد و مذاکره در حال انجام است تا بتوان در خصوص سرمایه‌گذاری در این منطقه با سرمایه‌گذاران به تفاهم و قرارداد رسید.

وی با اشاره به الزامات اصلی این طرح که ایجاد و توسعه زیرساخت‌ها از جمله راه‌آهن، راه‌ها، فرودگاه و بندر برا شامل می شود، تصریح کرد: ظرفیت بندر شهید بهشتی چابهار در توسعه فاز اول به 8.5 میلیون تن رسیده و در مجموع با ظرفیت ایجاد شده در بندر شهید کلانتری به حدود 10 میلیون تن ظرفیت بندری دست یافته‌ایم که تجهیزات آن روز به روز در حال رشد است.

اسلامی با اشاره به خط ریلی چابهار - زاهدان اذعان کرد: با عنایت ویژه مقام معظم رهبری به منطقه سیستان و بلوچستان از صندوق توسعه ملی اعتبار این پروژه تامین شده و در حال پیشرفت است که امیدواریم با تلاش گسترده‌ای که در حال انجام است بتوانیم تا قبل از پایان 1400 این خط را بهره برداری کنیم.

وی با بیان این که بزگراه ها و آزادراه ها در منطقه مکران در حال توسعه است، گفت: تامین و احداث مسکن در شهر جدید تیس نیز آغاز شده که یکی از پروژه‌های مهم اسکان است که برای مردم ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن انجام شده است.

وزیر راه اضافه کرد: تامین مسکن در شهر جدید تیس ظرفیتی است که  برای گسترش جمعیت در آینده سواحل مکران، دنبال می‌شود، حذف حاشیه نشینی در چابهار، ایجاد قابلیت زیست و کیفیت برای واحدهای مسکونی مردم، راه دسترسی مردم به بندر در طرح جامع شهر چابهار که  اخیرا تصویب شد نیز طی 2 سال اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
 

سواحل مکران؛ هسته کلیدی تسریع در روند توسعه منطقه
 
مرتضی بانک، مشاور رئیس‌جمهور نیز با بیان این که پروژه سواحل مکران به عنوان یک پروژه بسیار مهم در دست اقدام است، گفت: توسعه زیرساخت‌ها و تسری قوانین مناطق آزاد به سواحل مکران، اهرم بهره‌برداری از گنج ملی است.

وی با بیان این که  سواحل مکران هسته کلیدی تسریع در روند توسعه و پیشرفت منطقه جنوب شرق و شرق کشور است، اذعان کرد: مزیت‌های اقتصادی و سیاسی این منطقه برای جمهوری اسلامی ایران به حدی است که می‌تواند به ‌عنوان حلقه اساسی زنجیره حمل‌ونقل و لجستیک، هاب ترانزیت و تجارت بین‌الملل، دروازه صادرات انرژی، کریدور تردد تجار و گردشگران قلمداد و به جذاب‌ترین نقطه خاورمیانه، برای تولید ثروت و شکوفایی اقتصادی تبدیل شود.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور افزود: ما می‌توانیم با بهره‌گیری از این مزیت‌ها و همکاری با کشورهایی نظیر هند و پاکستان و چین و افغانستان، منافع بسیاری را ازاین ‌گونه ظرفیت‌ها به دست آوریم و جایگاه سیاسی - اقتصادی خود را در سطوح منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای ارتقا بخشیم.

 وی با بیان این که ساخت راه آهن چابهار هنوز به بهره برداری نرسیده است که به دلیل اهمیت آن امیدواریم تا هر چه زودتر به بهره برداری برسد، افزود: سواحل مکران و منطقه آزاد چابهار به دلیل موقعیت لجستیک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی ادامه داد: رقبا و همسایگان ما مثل سواحل عمان و پاکستان به شدت در تلاش هستند که خودشان را به چابهار برسانند که این نشان دهنده اهمیت این بندر است که ما هم در این رقابت گسترده باید فعال باشیم.

مشاور رئیس جمهور گفت: پروژه سواحل مکران در برنامه ششم توسعه به عنوان یک پروژه بسیار مهم در دست اقدام است و باید جدی تر دنبال شود.

وی اظهار کرد: بازار مصرف از اهمیت بالایی برخوردار است، در بازار شرق کشور سهمی نداریم  و در بازار پاکستان یک درصد فعالیت داریم و باید تلاش بسیار جدی شود تا این بازار را در دست بگیریم.
 

بانک بیان کرد: باید به دنبال تصویب مناطق آزاد و تجهیز آن باشیم تا بتوانیم فعالیت های خود را در کشورهای همسایه گسترش دهیم و زمینه های همکاری افزایش یابد.

این مقام مسئول گفت: داشتن صنایع تبدیلی در سواحل مکران بسیار جدی است، بندر چابهار به دلیل دور بودن از تنگه هرمز و خلیج فارس با ثبات ترین مجموعه تجاری و گذر گاه های کشور را دارا خواهد شد و باید از این ظرفیت استفاده شود.

وی گفت: ما در بازار های کشورهای همسایه 33 درصد افغانستان، 19 درصد بازار عراق، 14 درصد بازار ترکمنستان، 6 درصد ارمنستان، یک درصد پاکستان با ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت فعالیت داریم.

بانک با بیان این که بازار پاکستان خیلی مهم است و باید بر روی آن برنامه ریزی شودو وزیر راه هم حساسیت دارد، به علاوه مصر و الجزایر در این مسیر قرار دارد و باید برای همکاری بیشتر اقدام کنیم، گفت: مرزهای زمینی بسیاری خوبی را در استان داریم اما کمبود هایی نیز وجود دارد، راه آهن باید فعال شود.

وی بیان کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام به منطقه آزاد سیستان توجه خوبی دارد و در تلاشیم تا بتوانیم آن را قبل از پایان سال جاری به تصویب برسانیم.

این مقام مسئول با بیان این که برنامه های مفصلی برای مناطق آزاد وجود دارد که برنامه به برنامه جلو می رویم، خاطرنشان کرد: در سواحل مکران برای هر پروژه خاص مثل شیلات یک مدیر پروژه قرار داده ایم که بتوانیم گزارش گیری کنیم.

اجرای طرح توسعه بندر چابهار در راستای توسعه سواحل مکران

محمد راستاد، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان هم در این نشست گفت: یکی از مهم ترین اقدام های انجام شده در راستای توسعه سواحل مکران، اجرای طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار است که زیرساخت های اصلی آن در سال 96 با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید و تجهیزات تکمیلی آن نیز مورد بهره برداری قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در همین راستا ظرفیت این بندر از 2 میلیون تن در سال به هشت میلیون تن ارتقا پیدا کرده، 18.5 میلیون متر مکعب لایروبی و 230 هکتار استحصال اراضی انجام و قابلیت پهلودهی کشتی های بالای 100 هزار تنی در این بندر فراهم شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که یکی از برنامه‌های راهبردی سازمان بنادر و دریانوردی، نقش ‌آفرینی ویژه در توسعه سواحل مکران است، اضافه کرد: مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی کشور برای پوشش سواحل مکران ابتدا برای هرمزگان تکمیل و پس از تطبیق برای سیستان و بلوچستان در حال انجام است.

در حال بروزرسانی ... 
https://www.asrehamoon.ir/vdciupazwt1ap32.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما