تاریخ انتشار :شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۲۳
مهرداد عرب اول گفت: ۴۴ پروژه اقتصاد مقاومتی و ۳۷ طرح جهش تولید در سال ۹۹ برای سیستان و بلوچستان مصوب شده است.
جهش پروژه های اقتصاد مقاومتی جنوب شرق کشور/اختصاص 1093 میلیارد تومان از اعتبارات جهش تولید به سیستان و بلوچستان
مهرداد عرب اول، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با عصرهامون گفت: جمعیت سیستان و بلوچستان بر اساس برآورد سال ۹۹، ۳ میلیون و ۴۵ هزار نفر است که ۳.۷ درصد جمعیت کشور به این استان اختصاص دارد.

وی با بیان این که ضریب شهرنشینی آن نیز ۵۰.۹ درصد است، ادامه داد: پس از این که چندین حوزه روستایی به شهر تبدیل شد، این ضریب هم افزایش یافت، تراکم جمعیت در سیستان و بلوچستان ۱۵.۲ نفر در کیلومتر مربع است که تفاوت فاحشی با متوسط کشوری دارد.

این مقام مسئول اضافه کرد: نرخ مشارکت اقتصادی در سیستان و بلوچستان ۳۵.۳ درصد و میزان جی دی پی استان ۳.۰۵ درصد کشور و میزان اشتغال در بخش کشاورزی ۱۶.۵ درصد، صنعت ۳۶ درصد و خدمات ۴۷.۶ است.

به گفته وی، ۲۷ پروژه مصوب اقتصاد مقاومتی در سال ۹۸ داشتیم که بر اساس آنچه سازمان برنامه و بودجه به استان ابلاغ کرد بالاترین تعداد پروژه مربوط به بخش کشاورزی و شیلات بود و پس از آن بخش حمل و نقل را با شش پروژه شامل می شود.

عرب اول اضافه کرد: شاخصی که در سال ۹۸ در حوزه کشاورزی در مبحث اقتصاد مقاومتی دنبال کردیم، اصلاح و نوسازی باغات پسته و خرما و اصلاح و احیا، حذف و جایگزینی محصولات گرمسیری در جنوب استان بود.

وی ادامه داد: از پروژه های شاخص حوزه حمل و نقل در سال ۹۸ کریدور شرق به غرب را داشتیم، میرجاوه _ زاهدان _ بم، همچنین کریدور شمال به جنوب چابهار _ ایرانشهر، زاهدان _ زابل و ساماندهی مناطق حاشیه نشین و سکونت‌گاه‌های غیررسمی از پروژه های شاخص در بخش حمل و نقل و عمران شهری بود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در بخش انرژی ایجاد زون انرژی های تجدیدپذیر در منطقه میل نادر از پروژه‌های شاخص اقتصاد مقاومتی استان در سال ۹۸ بود، اما از این ۲۷ پروژه اجازه داشتیم ۱۵ طرح از محل منابع در اختیار شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تامین اعتبار کنیم، بنابراین ۱۷۲ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه ها اختصاص پیدا کرد که متناسب با متوسط سال شروع، حدود ۸۰ میلیارد تومان به این پروژه تخصیص داده شد.

 عرب اول با اشاره به نتایجی که برخی از این پروژه‌ها به همراه داشته است، اضافه کرد: سطح زیر کشت پسته در سال ۹۵ در استان هشت هزار و چهارصد و هشتاد و چهار هکتار بود که در انتهای ۹۸ به ۱۰ هزار و سیصد و یک هکتار رسید، سطح زیر کشت خرما نیز از ۵۲ هزار و هشتصد و سی و پنج هکتار در ۹۵ به ۵۸ هزار و پانصد و شصت و دو هکتا رسید.

وی با بیان این که میزان تولید خرما نیز از ۲۰۳ هزار و شصت و پنجاه و یک تن به ۲۳۲ هزار و هفتصد و چهل و شش تن رسید، گفت: بازارچه‌های دائمی صنایع‌دستی در سال ۹۵ صفر بود که در سال ۹۸ به عدد سه رسید، شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور اخلاق از ۳۴ به ۱۲۵ واحد رسید.

این مقام مسئول افزود: پروژه های اقتصاد مقاومتی مصوب امسال جهش بسیار خوبی داشت که از ۲۷ پروژه در سال ۹۸ به ۴۴ در سال ۹۹ رسید، به حدود ۶۳ درصد در تعداد رشد داشته که بیشترین حجم پروژه‌ها مربوط به بخش کشاورزی و شیلات با ۱۲ پروژه، حمل و نقل و امور زیربنایی ۱۲ طرح و منابع آب ۱۰ پروژه است.

وی افزود: اعتبارات اختصاص یافته به اقتصاد مقاومتی در سال ۹۹ از تعدادی از محل منابع استانی ۱۹۵ میلیارد تومان اعتبار گذاشتیم و خوشبختانه از محل منابع ملی و متوجه ۹۴۹ میلیارد تومان اختصاص پیدا کرده که تا الان حدود ۶۷۹ میلیارد تومان هم تخصیص این پروژه بوده است.

عرب اول افزود: در سال جهش تولید هستیم ۳۷ پروژه برای استان در این راستا مصوب شده که هزار و نود و سه میلیارد تومان از محل اعتبارات جهش برای این خطه دیده شد که از بین ۳۱ استان بالاترین میزان اعتبار از محل منابع عمومی با ۳۴۸ میلیارد تومان اعتبار داشتیم.

وی گفت: از این میزان ۲۷۷ میلیارد تومان منابع استانی، ۴۰۱ میلیارد و شرکت‌های دولتی و ۳۷ میلیارد تومان هم مربوط به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی بود که در ۳۷ پروژه منتخب جهش تولید اتفاق افتاد.

به گفته عرب اول، ۱۵ پروژه اقتصاد مقاومتی و جهش تولید به جهت اهمیتی که دارد، به صورت مشترک احصا شده است تا بتوانیم از همه ظرفیت و منابعی که برای این پروژه اختصاص پیدا می کند، استفاده کنیم و هم افزایی مناسبی داشته باشیم.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccx0qsm2bq1x8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها