تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۲۳
وقتی خرید نان به قیمت جان شهروندان تمام می شود؛

پارادوکس صف های طویل نانوایی و کرونا در زاهدان

محمد قاسمی، معاون اموربازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت،معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: قاچاق آرد به دلیل افزایش قیمت در آن سوی مرز باعث شده تا سهمیه این کالای اساسی مردم از مسیر اصلی خارج شود.
پارادوکس صف های طویل نانوایی و کرونا در زاهدان
به گزارش عصرهامون، به نقل از زاهدنیوز، شلوغی صف های نانوایی در هفته های اخیر سبب نارضایتی بسیاری از مردم شده، آن هم در روزهایی که ویروس کرونا در کمین است و بر فاصله گذاری اجتماعی تاکید می شود.

با این وجود، مدت هاست که شاهد افزوده شدن به صف های کالایی خاص هستیم، صف هایی که سلامت مردم را به خطر می اندازد، چراکه بدون تردید بستر ساز تداوم همه‌ گیری کروناست و به شیوع آن دامن می‌زند.

سلامت مردم در ضف های نانوایی به خطر می افتد

گلدوی، یکی از شهروندان زاهدانی در این باره به خبرنگار ما گفت: مشخص نیست چه اتفاقی افتاده که صف های نانوایی به یک باره شلوغ شده است، مسئولان باید فکری برای این موضوع کنند تا سلامت مردم در این صف ها به خطر نیفتد.

وی افزود: مجبور هستم در این سرما و شرایط کرونا حداقل یک ساعت در صف بمانم، به جای اینکه روز به روز شرایط آسایش مردم فراهم شود صفی جدید به صف های قبلی اضافه می شود، تا دیروز صف بنزین و کپسول گاز می ایستادیم، امروز نانوایی نیز افزوده شد.

میرادی، یکی دیگر از شهروندان زاهدانی نیز بیان کرد: روز گذشته بعد از کلی معطلی در صف نانوایی، نان به من نرسید و به ناچار به نانوایی دیگری مراجعه کردم و دوباره در صف ایستادم، تا چند وقت پیش بدون هیچ دردسر و صفی نان تهیه می کردیم اکنون چه اتفاقی افتاده که نان یافت نمی شود؟

برخورد قانونی با 38 نانوایی متخلف

محمد قاسمی، معاون اموربازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در این باره در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: با توجه به مصوبه کارگروه آرد و نان شهرستان زاهدان، نانوایی ها باید طبق ساعت پخت اعلام شده، فعالیت کنند که همکاران ما بر نحوه اجرای این امر نظارت خواهند داشت.

وی افزود: علاوه بر تغییر ساعات پخت نان در نانوایی های زاهدان، شیفت آنها نیز تغییر می کند، با توجه به ازدحام و شلوغی صف ها در ساعات بعد از ظهر و هنگام تعطیلی کارمندان و کارگران و افزایش مراجعات در این زمان، تلاش کردیم تا از ساعت های شیفت صبح بکاهیم و به عصر اضافه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: ماه قبل سهمیه آرد به زاهدان اضافه شد و برای کاهش صف های طویل نانوایی، سهمیه دیگری نیز به این شهرستان اختصاص یافت که به نانوایی هایی که تعلق گرفت که مردم بیشتر مراجعه می کنند، ساعت کاری این خبازی ها نیز افزایش پیدا کرد تا از ادحام جمعیت برای تهیه نان جلوگیری شود.

قاسمی با اشاره به افزایش نظارت بر فعالیت نانوایی ها، تاکید کرد: بازرسان اداره صمت نیز بر چگونگی فعالیت خبازی ها، تعطیلی بی مورد در ساعات کاری، کم فروشی و گران فروشی، فروش آرد در خارج از شبکه نظارت دارند و از ابتدای دی ماه 264 بازدید از نانوایی ها انجام و با 38 واحد متخلف برخورد قانونی شده و متخلفان به تعزیرات حکومتی معرفی شده اند.

قاچاق آرد به دنبال افزایش قیمت به آن سوی مرزها

این مسئول ادامه داد: این بازرسی ها با هدف کاهش صف های طویل، افزایش سهمیه، نظارت بر کیفیت نان و افزایش ساعات فعالیت نانوایی به صورت مستمر انجام می شود، قاچاق آرد به دلیل افزایش قیمت کیسه در آن سوی مرز باعث شده است تا برخی با توجه به قیمت چهارصد تا پانصد هزار تومانی این کالای اساسی در مرز، اقدام به فروش سهمیه خود کنند و این موضوع باعث شده است تا سهمیه آرد از مسیر اصلی خارج شود.

وی تصریح کرد: قیمت یک کیسه آرد در بازار آزاد در گذشته 60 تا 70 هزار تومان بود و اکنون به 130 تا 150 هزار تومان رسیده است، بنابراین خرید آرد از بازار، پخت اضافه نان و افزایش ساعات کاری برای نانواها مقرون به صرفه نیست و برخی نانوایی ها که در گذشته مازاد بر سهمیه نان پخت می کردند، این کار را انجام نمی دهند، چراکه خرید آزاد نان برای آنها صرفه اقتصادی ندارد و این موضوع در بازار خودش را به صورت صف های طولانی نشان می دهد.

کمبود 1300 تنی آرد در زاهدان

معاون امور بازرسی سازمان صمت سیستان و بلوچستان نان را قوت غالب مردم عنوان و اذعان کرد: مصرف نان به دلیل شرایط اقتصادی افزایش یافته  و نیاز است تا بازبینی در سهمیه اختصاصی آرد به زاهدان انجام شود و استانداری و فرمانداری باید با توجه به افزایش سرانه مصرف، مشکل کمبود آن را برطرف کنند، اکنون 6 هزار و دویست تن سهمیه آرد این شهرستان است که با توجه به رشد جمعیت و سرانه مصرف 10 کیلوگرم به طور تقریبی هزار و سیصد تن کسری در این شهرستان داریم و باید با نظارت و افزایش سهمیه این کمبودها جبران شود.

وی گفت: با پیگیری انجام شده سهمیه سه هزار تنی از گندم  به سیستان و بلوچستان اختصاص یافته است، اما این میزان با توجه به رشد جمعیت، کافی نیست و سهمیه بیشتری برای رفع مشکل باید در نظر گرفت و از سوی دیگر با قاچاق آرد به آن سوی مرزها مقابله شود، هر نانوایی که سهمیه آرد را در شبکه تولید قرار ندهد و توزیع مناسبی نداشته باشد، سهمیه آن به مدت سه ماه قطع خواهد شد، یا 30 درصد کاهش می یابد و به نانوایی های دیگر که فعالیت قابل قبولی دارند، اختصاص پیدا می کند، از سوی دیگر پرونده تخلف آن نیز به تعزیرات حکومتی ارجاع و جریمه می شود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciw5azvt1apu2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها