تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۱
بعد از آرام گرفتن قیمت مرغ در بازار، این بار در نبود نظارت‌های کافی و سوء مدیریت ها نوبت به تخم مرغ رسید تا به قیمت شانه‌ای 60 هزار تومان برسد.
علت گرانی دوباره تخم مرغ چیست؟/یک شانه 2کیلویی 60 هزار تومان!
به گزارش عصرهامون، قصه گرانی محصولات پروتئینی سر درازی دارد و برای دو یا سومین بار امسال افزایش یافت. صادرات بی رویه، افزایش نرخ رسمی نهاده های دامی و هزینه های حمل و نقل و اینبار هم وجود بیماری آنفلوانزا در خراسان جنوبی عاملی بر سیر صعودی قیمت این کالای پرمصرف شد، به نحوی که پس از افزایش قیمت مرغ نجومی و یکباره شدن تخم مرغ  همه را در شوک فرو برد.

اگر نگاهی به میانگین قیمت تخم مرغ در سال های اخیر بیاندازیم در سال 96  حدود 10 هزار تومان، سال 97به 13 هزار تومان و سال 98 میانگین 14 هزار تومان رسید البته در هر کدام از این سه سال 40 درصد در برخی مواقع به دلایل متفاوت با نوسان روبرو بودیم که مشکلات مدیریتی متعددی نیز برای آن تعریف شده به طور نمونه در سال 96 واردات تخم مرغ ترکیه ای و کاهش قیمت، سال 97 عدم توزیع نهاده ها و حمل و نقل و سوء مدیریت و در سال 98 نارضایتی مرغداران از قیمت گذاری و کمبود نهاده ها بود. حتی در سال 98 با همین شرایط به خودکفایی در تولید، تولید سالانه 900 هزار تن تخم مرغ و حتی انجام صادرات در سه ماهه این سال رسیدیم.

حال اگر نگاهی گذرا به سال 99 داشته باشیم با اوج جهش قیمت در 10 سال مواجه می شویم به طوری که قیمت این محصول پرمصرف هم اکنون به شانه ای حداقل 46 هزار و حداکثر 60 هزار تومان یعنی 6 برابر سال گذشته رسیده، محصولی فاسد شدنی که اگر مدیریت نشود شاید اتفاقات گذشته تکرار با امحای مرغ و تخم مرغ ها مواجه شویم.
 
آنفلوانزای مرغی عامل گرانی مرغ و تخم مرغ در سیستان و بلوچستان

محمد قاسمی، معاون امور بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان صنعت، معدن و ‏تجارت سیستان وبلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: وجود آنفلوانزای مرغی در ‏خراسان جنوبی طی دو هفته اخیر و معدوم سازی حداقل 2 گَله مرغ در این منطقه، عاملی در بروز گرانی های گوشت مرغ و تخم مرغ ‏است.‏

وی بیان کرد: از آنجایی که تولید مرغ در شهرستان بیرجند به شدت کاهش یافته، ‏تامین تخم مرغ در این شهرستان با مشکل مواجه شده و چون عرضه کم است تامین مرغ ‏سایر شهرهایی که به این خطه وابسته بودند هم با مشکلاتی مواجه شده است.‏

این مقام مسئول ادامه داد: تخم مرغ تولیدی بیرجند که به مشهد و سیستان وبلوچستان ‏ارسال می شود نیز به دلیل کاهش تولید و وجود آنفلوانزا مرغی، اکنون کاهش پیدا کرده و به طبع آن تامین تخم مرغ سایر استان ها هم تحت ‏تاثیر این موضوع قرار گرفته است.‏

وی افزود: از سوی دیگر مرغدارانی که تخم مرغ را به واسطه مرغ مادر تولید می کنند، مرغداری ‏هایی هستند که بخشی از نهاده آنان توسط جهاد کشاورزی تامین می شود اما سایر هزینه ‏ها مانند واکسن، دارو، هزینه نگهداری و مکمل ها که گران شده و دولت نتوانسته با قیمت ‏پایین تامین کند برعهده مرغدار است که این موضوع افزایش هزینه ها و کاهش گَله های مرغ را به دنبال داشته و تولید تخم مرغ را به شدت کاهش داده است.‏

قاسمی تصریح کرد: هر کیلو تخم مرغ که از خراسان جنوبی به سیستان وبلوچستان ارسال می شود ‏از قرار کیلویی 21 هزار تومان است که با هزینه حمل، کارتن و سود عامل و 10 درصد سود خرده ‏فروش به هر کیلو 28 هزار تومان می رسد، در نهایت چون وزن کارتن هم بر قیمت اصلی ‏تخم مرغ اثرگذار است آنچه به مردم عرضه می شود از قرار شانه ای 55 تا 58 هزار تومان ‏است.

فعالیت یک واحد تخم گذار در سیستان وبلوچستان

غلامرضا سرگزی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان هم در این باره به خبرنگار ما گفت: عمده تخم مرغ مورد نیاز سیستان وبلوچستان از خارج استان تامین شده و درصد کمی تولیدی در استان صورت می گیرد.

به گفته وی، در حال حاضر چهار واحد تخم گذار در استان وجود دارد که سه مورد آن غیر فعال و یک واحد با 60 درصد ظرفیت فعالیت دارد.

شهروندان باید گوشت مصرفی را از مراکز مجاز تهیه کنند
 
مهدی حسینی، مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان هم در گفت وگو با خبرنگار ما بیان کرد: طبق پایش و مراقبت های به عمل آمده دامپزشکی خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان چه در طیور بومی و چه در طیور صنعتی استان گزارش نشده است.

وی گفت: تشدید مراقبت فعال در بازدیدهای میدانی از تالاب ها و زیستگاههای پرندگان مهاجر با همکاری محیط زیست، تشدید اقدامات نظارتی بر کامیون ها و خودروهای حمل طیور و فرآورده های آن، پیگیری قضایی خودروهای متخلف حمل طیور و فرآورده های آن، ابلاغ تشدید اقدامات بهداشتی قرنطینه ای از طریق ادارات دامپزشکی به واحدهای صنعتی طیور از جمله اقدامات در این حوزه است.

حسینی خطاب به مردم افزود: شهروندان باید گوشت سفید مورد نیاز را به صورت کشتار روز بهداشتی و منجمد از مراکز مورد مجاز تهیه کنند و از آنجایی که انتقال آنفلوانزا از طریق پرنده زنده است ذبحی که خارج از کشتارگاه صورت می گیرد می تواند در انتقال آن نقش داشته باشد.

این مقام مسئول ادامه داد: خودداری از ذبح پرنده در معابر عمومی و خانه ها و تماس با پرنده زنده، توصیه دیگر ما به شهروندان است به ویژه افرادی که پرنده در خانه و روستا نگهداری می کنند حتما باید داخل قفس بوده و ارتباط با پرنده های آزاد پرواز نداشته باشند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciy5azqt1apu2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها