تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۵۷
عدم نظارت و مدیریت کافی از یک سو، وعده عملی نشده دولتمردان از سوی دیگر باعث شد تا همچنان مردم سیستان وبلوچستان در صف های طولانی گاز در جستجوی یک سیلندر باشند.
بازار گاز دست دلالان و مردم همچنان در صف های طولانی/ یک سیلندر یازده کیلویی 50 هزار تومان!
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از  اوشیدا؛ با کاهش دما هر ساله مصرف گاز در کشور به گونه ای بالا می رود که حتی در برخی از مواقع داد مسئولان هم در می آید، اما در جنوب شرق کشور مصرف گاز سال هاست طور دیگری رقم می خورد، مردم این خطه پهناور باید به جای کل کشور با معطلی در صف های طولانی و گاها دست خالی برگشتن به خانه که خود خاموشی اجاق یک خانواده را در پی دارد در تابستان و زمستان مراعات کنند.

عدم نظارت و مدیریت کافی از یک سو، وعده عملی نشده دولتمردان از سوی دیگر باعث شده تا کمر مردم یکی از پهناورترین استان های کشور زیر سنگینی سیلندرهای یازده کیلویی گاز خمیده شود و هر سال روز از نو روزی از نو؛ گواه این ادعا تشکیل صف های طولانی در شهرهای مختلف، معطلی چندین روزه مردم برای دستیابی به یک سیلندر و گاها راه اندازی کارناوال در پی جستجوی ماشین های توزیع گاز است.

اگر چه سهم هر خانواده در ماه چهار سیلندر گاز با قیمت 12 هزار و اندی است اما در سایه ضعف نظارت مسئولان امر، بازار گاز در دست دلالان بوده و مردم پس از تحمل ساعت ها معطلی در سرما باید با دستان خالی گاز مورد نیاز خود را از بازار سیاه با قیمت 30 تا 50 هزار تومان تهیه و خریداری کنند؛ که تخصیص نیافتن سیلندر به مردم اما وفور آن در بازار آزاد خود سر درازی دارد.

با این تفاسیر در حالی ایران یکی از بزرگترین تولید کننده های گاز مایع در جهان است که هنوز بسیاری از مناطق آن از جمله سیستان و بلوچستان فاقد لوله کشی گاز است؛ هر چند لوله های گاز به زاهدان و برخی از شهرهای استان رسیده اما اکثر خانواده ها همچنان دسترسی به آن ندارند و به شیوه های قدیمی گاز را تهیه می کنند.

در شمال سیستان و بولچستان اما ماجرا طور دیگری رقم می خورد؛ با سرد شدن هوا مصرف گاز به شدت در منطقه سیستان بالا رفته و قاچاق آن سود بیشتری برای فروشندگان دارد، فروش هر کپسول به قیمت بیش از ۱۰۰ هزار تومان به افغان ها می تواند بسیاری از شرکت های گاز مایع در منطقه را یک شبه ثروتمند کند.

تخلف 33 میلیون ریالی یک شرکت گاز

رضا شهری زاد، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان زابل در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در خصوص تخلفات گازی ما به صورت مداوم در حال رصد شرکت های گاز هستیم و اجازه کم فروشی و قاچاق به آنها داده نخواد شد.

وی افزود: در همین رابطه نیز مامورین اداره صمت به همراه بازرسان اداره استاندارد زابل در بازدید از شرکت های فروش گاز یک فقره تخلف کم فروشی کشف و پرونده تخلفی به ارزش ۳۳ میلیون ریال برای این شرکت تکمیل شد.

شهری زاد تصریح کرد: مردم باید تخلفات این چنینی را به تلفن ۱۲۴ اداره صمت گزارش دهند تا دست افراد سودجو از جیب مردم کوتاه شود.

روند توزیع گاز باید اصلاح شود

عباسعلی ارجمندی، فرماندار زابل نیز در اینباره به خبرنگار ما گفت: اجازه نخواهیم داد تا عمر مردم در صف های گاز به هدر برود.

وی افزود: طی برنامه ریزی که انجام داده ایم مشکلات گازی تا حدودی حل شده است.

فرماندار زابل خاطرنشان کرد: هم اکنون شرکت های توزیع گاز و خودروهای حمل کننده کپسول، مبلغ تحویل سیلندر گاز در منزل را از شهروندان اخذ می کنند در حالی که شهروندان در محل توزیع، باید گاز را تحویل بگیرند که این روند باید اصلاح شود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbzab89rhbfgp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها