کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کارشناس امور سیاسی مطرح کرد:

بندر چابهارِِ؛ نقطه طلایی ایجاد امنیت پایدار در جنوب شرق آسیا/ توسعه مرزهای سواحل مکران با تعاملات کشورهای همسایه محقق می شود

25 دی 1399 ساعت 7:50

مجتبی قزاق میری گفت: بندر چابهار در مسیر ترانزیتی شرق غرب قرارگرفته و فوریت‌های مختلف اقتصادی و جغرافیایی در زمینه ترانزیت و ترانشیب دارد و با توجه به معافیت از تحریم غرب به یک نقطه طلایی در آسیا تبدیل شد.


به گزارش عصرهامون، مجتبی قزاق میری؛ کارشناس امور سیاسی در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران با اشاره اینکه مرز روابط سیاسی و توسعه اقتصادی یک منطقه است بیان کرد: چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران، یکی از نقاط حساس در حاشیه خلیج‌فارس و دریای عمان در منطقه موسوم به سواحل مکران که در کریدور شمال – جنوب جایگاه و نقش مهمی دارد و باعث جذب اقتصادی مهم و حساس به سمت خود شده است.

این کارشناس با اشاره به اینکه بندر چابهار از نظر مبادلات اقتصادی برای هند اهمیت زیادی دارد تصریح کرد: به علت موقعیت راهبردی این بندر و با ادامه اختلافات هند با کشورهای همسایه خود از جمله پاکستان و چین، این کشور تصمیم گرفته است تا یک مسیر جدید برای دسترسی به کشورهای غرب و آسیای مرکزی ایجاد کند تا بتواند از این بحران اقتصادی و صادراتی به دلیل تنش ها رهایی پیدا کند.

وی با اشاره به بندر چابهار که دسترسی هند به افغانستان از طریق دریا آزاد را آسان می‌کند اذعان کرد: بندر چابهار به‌عنوان وزنه تعادلی برای تنظیم روابط سیاسی امنیتی دو رقیب هسته‌ای جنوب آسیا، یعنی هند و پاکستان است که موقعیت استراتژیک آن با ظرفیت و پتانسیل بی نظیر در منطقه آن را به یک نقطه طلایی برای این کشورها تبدیل کرده است.

امنیت زمینه شکوفایی استعداد و تکامل یک جامعه است

قزاق با اشاره به اینکه عنصر امنیت قادر است زمینه شکوفایی استعدادها و تکامل یک جامعه را فراهم کند اذعان کرد: اگر امنیت به ویژه در مناطق مرزی محقق نشود خلاقیت ها فعلیت پیدا نخواهد کرد و عدم شکوفایی ظرفیت ها و پتانسیل های منطقه مانع جدی در توسعه و عمران می شود.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین مؤلفه‌های امنیت مرزی اشتغال‌زایی و توسعه اقتصادی این مناطق و با وجود این دو مؤلفه می‌توان گفت امنیت در این مناطق ارتقاء پیدا کرده است و بین اشتغال‌زایی و توسعه اقتصادی برای مرزنشینان و امنیت عمومی رابطه مستقیم وجود دارد.

امنیت، مهمترین فاکتور در تدوین استراتژی های توسعه گردشگری در جهان

وی با اشاره به امنیت که به عنوان مهمترین فاکتور در تدوین استراتژی های توسعه گردشگری در جهان به شمار آمده و با مقوله گردشگری رابطه مستقیم دارد عنوان کرد: گردشگری در سطوح مختلف ملی و منطقه ای ارتباط مستقیم با امنیت داشته و هر گونه خدشه در سطوح مختلف باعث خسارات جبران ناپذیر به این صنعت می شود.

کارشناس امور سیاسی گفت: صنعت گردشگری به عنوان بزرگترین و متنوع ترین صنعت و همچنین منبع اصلی اشتغال و رشد و توسعه اقتصادی کشورها محسوب می شود و با ایجاد کسب و کارهای کوچک بومی و محلی معیشت زندگی مردم را بهبود می بخشد.

وی افزود: اگر همه مردم و مسئولين در روند اقتصادي كشور خود را سهيم بدانند شاهد رشد و توسعه اقتصاد خواهيم بود چراکه شرایط اقتصادی و گردشگری هر منطقه به توانایی و استعدادها، امکانات طبیعی و موقعیت جغرافیایی آن منطقه بستگی دارد و در مناطق مختلف، متفاوت است.

قزاق ادامه داد: این تفاوت از دیرباز توجه افراد را به شناسایی و استفاده از امکانات و موقعیت‌های دیگر جلب کرده به همین دلیل بخش گردشگری از اهمیت حیاتی در امر توسعه کشورها برخوردار است.

دیپلماسی اقتصادی باعث جذب سرمایه گذار می شود

وی با اشاره به نقش مهم مرز در گسترش روابط بین کشورها اظهار کرد: دیپلماسی اقتصادی یکی از ظرفیت‌های بزرگ دنیا است که کشورها از آن بهره می برند و باعث جذب سرمایه‌گذار در حوزه‌های مختلف را بهمراه دارد.

کارشناس سیاسی گفت: سفارتخانه‌های ما باید میز اقتصادی خود را فعال کنند و استفاده از دیپلماسی پارلمانی نیز یکی از راهکارهای موثری است که سطح روابط ما را در موضوعات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و اقتصادی با کشورهای همسایه و دیگر کشوره گسترش خواهد داد.

وی با اشاره به ظرفیت های منطقه مکران تصریح کرد: مکران ظرفیت ایجاد انواع صنایع پتروشیمی، فولاد و صنایع بزرگ را دارد و میتواند زمینه گسترده تولید و صادرات را فراهم سازد و هم توانایی کمک به ارتقاء و توسعه سایر صنایع کشور و تبدیل شدن به قطب تولید صنعت در جنوب شرق  را دارد.

قزاق ادامه داد: در نهایت توسعه برونزا که محتاج تجهیز منابع و سرمایه گذاری ملی و بین المللی است، عامل مهمی در توسعه منطقه مکران به شمار می آید.

وی گفت: توسعه منطقه ساحلی مکران توسعه ای شبه برونزاست که تلفیقی از توسعه درونزا و برون زا و با پیشرانی توسعه منطقه ای برونزا است که به همراه توسعه درونزای منطبق با ظرفیتها ومزیتهای منطقه مکران و اجتماعات محلی و از محل سرریز آن به انجام میرسد.  

کارشناس سیاسی عنوان کرد: توسعه برونزای منطقه ای بر اساس تجارت بین المللی، حمل و نقل بین المللی، تولید و صادرات فولاد، پتروشیمی و صنایع متوسط و بزرگ تجهیز منابع ملی و بین المللی خواهد بود.

توسعه مرزهای سواحل مکران با تعاملات کشورهای همسایه محقق می شود

وی اظهار کرد: افزایش همکاری و تقویت تعاملات فرامنطقه ای با کشورهای همسایه همچون پاکستان(گوآدر)، افغانستان، هند و عمان و ایجاد جریان های مؤثر اقتصادی و امنیتی میان منطقه ای با این کشورها باعث می شود شاهد امنیت پایدار و بی اثر شدن تحریم های ظالمانه غرب علیه جمهوری اسلامی و سایر کشورها باشیم.

وی افزود: این اقدام قدم محکمی برای ورود مطمئن به بازار جهانی است تا با ثبات اقتصادی به توسعه پایدار دست پیدا کنیم و باعث گسترش و عمرانی منطقه در میان بحران ها و چالش شود.

وی خاطرنشان کرد: خدمات رسانی به پهنه های محروم جمعیتی به منظور جلوگیری از تَحرک و ناپایداری جمعیت و تثبیت جمعیت در نقاط سکونت گاهی و توسعه بازارچه های مرزی به عنوان عامل بازدارنده سکونت گاه های مرزی از روند تخلیه شدن جمعیت کاسته خواهد شد.

قزاق گفت: ثبات جمعیت خود یک عامل مورد نیاز است که در گسترش و پیشرفت منطقه اثر داشته باشد و نیروی انسانی بومی باعث امنیت و توسعه است.

انتهای پیام/


کد مطلب: 134159

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/134159/بندر-چابهار-نقطه-طلایی-ایجاد-امنیت-پایدار-جنوب-شرق-آسیا-توسعه-مرزهای-سواحل-مکران-تعاملات-کشورهای-همسایه-محقق-می-شود

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir