تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۴۹
محبوبه قویدل حیدری، روانشناس و مشاور خانواده گفت: والدین طلاف ‌در ارتباط و محبت با فرزند نباید مدام از بدی های والد دیگر سخن به میان آورند، چرا که زمینه‌های بزهکاری در بزرگسالی ‌را تقویت می‌کنند.
پدر و مادر خوبی باشید حتی پس از جدایی/دعوا و بحث خود را به دنیای کودکان وارد نکنید
محبوبه قویدل حیدری در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: طلاق و جدایی تصمیمات سختی هستند که توسط والدین گرفته و منجر به ایجاد تغییرات مهمی در زندگی هر یک از آنان می شود.

وی افزود: والدین در چنین شرایطی در حالی به سازگاری با تغییرات جدید اندیشیده که فرزندانشان عواطف و رفتارهای متفاوتی را از خود در واکنش به این تغییرات نشان می دهند.

این روانشناس و مشاور خانواده تصریح کرد: والدگری یا فرزندپروری مشترک به این معنا بوده که هر دو والد برای افزایش رفاه فرزندشان به جای اینکه همه مسئولیت ها را بر عهده یک والد بگذارند برای همکاری با یکدیگر متعهد شده و به فرزندشان این امکان را بدهند که در کنار هرکدام احساس نزدیکی و امنیت داشته باشد.

بی اعتمادی در روابط اجتماعی در کمین فرزندان طلاق است

به گفته این روانشناس، والدین مسئولیت‌پذیر خود را موظف دانسته که وقتی ازدواج پایان می یابد تحت هر شرایطی در کنار فرزند خود باشند و برای همکاری در فرزندپروری کنار هم بوده و مسئولیت ها را تقسیم بندی کنند، تا آینده بچه ها و رشد پیشرفت آنها دچار مشکل نشود؛ کودکان حتی بعد از جدایی والدین خود لایق مراقبت و عشق هستند، بنابراین هر دو والد باید مطمئن باشند که فرزندشان مراقبت، محبت و عشق را دریافت می‌کند.
 
 وی اذعان کرد: هنگامی که والدین از یکدیگر جدا می‌شوند کودکان انواع نگرانی ها و ناراحتی ها را تجربه کرده، بسیاری از آنها شاید برای درک و فهم مشکلات افراد بزرگسال خیلی کوچک باشند و با خوش خیالی فکر کنند که والدین شان خیلی وقت است که دعوا را تمام کرده، در بسیاری از موارد اما آنها والدین را آغاز کننده یا مقصر جدایشان دانسته و سرزنش می کنند.
 
حیدری تصریح کرد: در این راستا به عنوان والدین باید احساس ترس و اضطراب فرزند را درک کرد، فکر از دست دادن توجه و محبت والدین بر فرزندان احساس ناامنی ایجاد کرده و باعث می شود در آینده به سختی به دیگران اعتماد کنند.

این مشاوره خانواده ادامه داد: در صورتی فرزند احساس جدایی و رها شدن را تجربه نمی کنند که والدین در آرامش مسائل را حل و بحث و درگیری را کنار بگذارند، مشارکت و همکاری داشته و وظایف خود را به عنوان پدر و مادر قبول کنند و مطمئن شوند که فرزندشان از آنها عشق محبت و مراقبت دریافت می کند.

وی اظهار کرد: اگر چه طلاق پایان یک ازدواج است اما نقش شما به عنوان والدین هیچ تغییری نمی کند، مهم نیست که فرزندتان در خانه شما یا با والد دیگر زندگی می‌کند به هر حال نباید ارتباطش با شما از دست برود و از محبت و عشق و مراقبت بی‌بهره بماند.

حیدری خانواده عنوان کرد: وظیفه والدین است که در پایداری و تقویت رابطه خود با فرزند تلاش کنند زیرا طلاق به این معنا نیست که خانواده از هم پاشیده، بلکه والدین همچنان موظف هستند از فرزند خود مراقبت کنند و این وظیفه با ازدواج پایان نمی یابد.

وی با بیان اینکه بزرگترین مانع در انجام وظایف والدینی "احساسات" است، گفت: اگر احساسات و تمرکز خود را از روی همسر سابق به فرزندتان تغییر دهید به شما کمک می کند که احساسات منفی را رها کنید، همچنین در هنگام بحث با والدین دیگر درباره فرزندتان سعی کنید که کینه های گذشته را رها و در مورد اینکه او چه کارهای اشتباهی انجام داده صحبت نکنید؛ انتقاد، تمسخر و تهدید برای یک رابطه مناسب نیست.

بچه پدر و مادر می خواهد حتی جدا از هم!

این مشاور خانواده بیان کرد: در چنین مواقعی والدین باید یک روش ارتباطی (حضوری، تلفنی، پیام، ایمیل) برای خود در نظر گرفته تا بتوانند مواقعی که لازم است درباره مسائل ضروری فرزندان همچون مدرسه، درمان و سایر موارد صحبت کنند.

وی تصریح کرد: والدین باید برای ارزیابی اولویت‌ها لیست والدگری و مشترک هر چند وقت یک بار طبق توافق دور هم جمع و برنامه های جدید یا تغییرات جدیدی را بر اساس رشد و پیشرفت فرزندشان ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه والدین باید به صحبت ها، افکار و اندیشه‌های فرزند خود گوش و او را برای انتخاب و ماندن در کنار هر یک از آنها تحت فشار قرار ندهند، افزود: باید به جای تلاش برای برنده شدن در دعوا و بحث، تمرکزتان بر این باشد که چه چیزی بهتر است برای فرزندان تان انجام دهید، برنامه زمانی منظم در نظر گرفته و با والد دیگر در مورد زندگی فرزندتان و انجام تکالیف او صحبت و بحث کنید، باید بر اساس آنچه مقرر کرده با هم ارتباط برقرار کنید.

بزهکاری را در فرزندانتان تقویت نکنید

این روانشناس تصریح کرد: در این راستا والدین می توانند روش ارتباطی خود را به‌روزرسانی یا تغییر دهند، از درگیری یا نزاع و مکالمه مقابل فرزند خودداری و برای مسائل بحث‌برانگیز اگر واقعا نیاز به آن دارید زمان و مکان دیگری انتخاب کنید.

حیدری با اشاره به این‌که در بین کودکان طلاق باید ‌زمینه‌های دوستی با سایر کودکان با ترتیب دادن بازی در پارک‌ها و سایر موارد را فراهم کرد، افزود: ‌در ارتباط و محبت با فرزندان از ذکر دائم بدی‌های پدر و یا مادر خودداری و کینه پرورش ندهیم چراکه زمینه‌های بزهکاری در بزرگسالی ‌را برای آنها تقویت می‌کنند.

به گفته وی، .مهم‌ترین توصیه عملی برای والدینی که در شرف جدایی بوده یا طلاق گرفته‌اند، این است که احترام یکدیگر را حفظ کرده و در حضور کودکان از اختلافات‌شان حرف نزنند و حرمت‌ها را حفظ کنند.

این مشاور خانواده خاطر نشان کرد: اگر توافق ها غیرممکن است والدین باید از شخص سوم مانند یکی از خویشاوندان مورد اعتماد یا مددکار اجتماعی و مشاوره کمک بگیرند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcene8zwjh8xwi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها