تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۵۱
در سایه غفلت مسئولان جویندگان گنج با تخریب آثار بکر بهشت باستان شناسی ایران همچون جوندگان موذی به جان این میراث کهن مردمان سیستان افتاده اند.
وقتی آثار باستانی در توهم یافتن گنج، تخریب می‌شوند/زخم عمیق دفینه‌ گردان بر پیکره بهشت باستان شناسی ایران
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از اوشیدا؛ سیستان و بلوچستان را باید سرزمین طبیعت بکر و آثار تاریخی بی‌نظیر دانست که در طول هزاران سال همچنان دست نخورده باقی مانده و از گزند روزگار در امان است در این میان شمال این استان پهناور به دلیل وجود آثار باستانی متعدد همواره مورد توجه بازدید کنندگان و همچنین باستان شناسان بوده است، از مهمترین این آثار تاریخی این منطقه می توان به شهر سوخته با قدمت پنج هزار سال کوه خواجه و بسیاری دیگر از ساخته های دست بشری اشاره کرد که در نگاه اول هر بیننده ای را بر جا میخکوب می کند.

اما با وجود غنای فرهنگی و تعدد آثار باستانی در این منطقه عدم توجه مسئولان به آثار باستانی موجود در این منطقه یکی از مهمترین دلایلی است که زخم تاریخی مردمان دردکشیده منطقه سیستان را بیش از پیش آزار می‌دهد.

به عقیده بسیاری از گردشگران، منطقه سیستان بهشت باستان شناسان است که همین نام نیز موجب شده تا در سال های اخیر بسیاری از افراد سودجو برای دستیابی به گنج های خیالی در این منطقه دست به حفاری زده و  آثار باستانی بی نظیر سیستان را تخریب کنند که حمله به آتشکده کرکویه در شهرستان هیرمند یکی از این موارد است.

سیستان ظرفیت عظیمی در بخش گردشگری دارد

احسان قنبر دادی، مدیر انجمن مردم نهاد دوستداران شهر باد و آفتاب که در سال های اخیر اقدام به جذب گردشگر برای منطقه سیستان کرده است در این خصوص به خبرنگار ما گفت: منطقه سیستان دارای تاریخ چند هزار ساله است و اکنون برخی از افراد سودجو به دور از چشم مسئولان این تاریخ را هدف قرار داده اند.

وی افزود: افسوس می خوریم برای تاریخ زنده ای که امروز وجود دارد و فردا در کار نخواهد بود، اگر آثار باستانی به این شکل رها بماند بسیاری از آنها به دست افراد سودجو از بین خواهد رفت.

وی همچنین به مشکلات بخش گردشگری اشاره کرد و گفت: باید توجه بیشتری به صنعت گردشگری در سیستان شود مثلا سهمیه ای سوخت خودرو برای انجمن هایی همانند ما در نظر گرفته شود تا بتوانیم بخشی از هزینه های شخصی را کاهش دهیم.

به دنبال جذب خیرین میراث فرهنگی هستیم

حبیب الله دهمرده نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در سال های اخیر ما همانند خیرینی که در سیستان مدرسه می سازند و یا در سلامت همراه مردم هستند برای میراث فرهنگی هم در نظر گرفته ایم تا در این راه کمک حال سیستان باشند.

وی افزود: هم اکنون نیز در منطقه سیستان حساب بانکی برای خیرین میراث فرهنگی در نظر گرفته شده است تا بتوانم بخشی از تاریخ چند هزار ساله خود را در این منطقه حفظ کنیم.

دهمرده ادامه داد: برای ما اهمیت دارد که زیر ساخت های گردشگری در سیستان را ایجاد کنیم تا استعداد هایی که در این زمینه وجود دارد شکوفا شود.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: سهم میراث فرهنگی در مجلس و بودجه کشور بسیار کم است لذا ما همانند آن چیزی که در آموزش و پرورش وجود دارد که خیرین در مناطق محروم اقدام به ساخت مدرسه می کنند در نظر داریم تا از ظرفیت بخش خصوصی برای میراث فرهنگی نیز استفاده کنیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد: منطقه سیستان از نظر فرهنگی و گردشگری سرآمد است تنها شهر سوخته قدمتی ۵ هزار ساله دارد که شهر اولین های جهان به شمار می رود.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcaoyn6y49neu1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما