> خطر شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان جدی استمردم لاشه هیچ پرنده‌ای را لمس نکنند | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۴۴
محمد امین حسینی گفت: کنترل و پیشگیری محور اصلی مقابله با بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان است.
خطر شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان جدی است/مردم لاشه هیچ پرنده‌ای را لمس نکنند
به گزارش عصرهامون محمد امین حسینی، رئیس اداره دامپزشکی ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار پهره بیان کرد: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یکی از بیماری‌ های ویروسی خطرناک است که معمولا در فصل مهاجرت از طریق پرندگان مهاجر منتقل می‌شود.

وی افزود: بنابر آخرین آمار ۳۱ کانون در هشت استان کشور همچون مازندران، مرکزی، اردبیل، تهران، خراسان جنوبی، کرمانشاه، آذربایجان غربی و اردبیل گرفتار آنفلوآنزا شدند و باعث افزایش نگرانی‌ها از گسترش این بیماری به استان‌های دیگر کشور شده است.

رئیس اداره دامپزشکی ایرانشهر تصریح کرد: تاکنون ۹۲۵ هزار و ۱۹۶ قطعه از انواع مختلف طیور شامل مرغ مادر، تخمگذار، گوشتی، محلی، شتر مرغ و بوقلمون درگیر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور معدوم شدند که اکثریت تلفات ذکر شده در استان خراسان جنوبی رخ داده است.

وی اضافه کرد: ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان می‌تواند به سرعت منتشر شود و پرندگان، حیوانات و انسان‌های بسیاری را بیمار کند.

قابلیت بیماری زایی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در انسان

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی بوده که ویروس آن سه نوع تیپ B، A و C دارد که تیپ نوع اول می‌تواند علاوه بر پرندگان باعث ایجاد مریضی در انسان ‌شود و بـه ایـن دلیـل اسـت کـه این مورد به عنوان بیماری مشترک میان انسـان و حیـوان شـناخته شده و مبارزه با آن در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته و می‌تواند تهدیدی بزرگ برای سلامتی انسان‌ها محسوب شود.

وی خاطرنشان کرد: پرندگان وحشی و آبزی مانند پرندگان مهاجر می‌توانند بدون این که خود مبتلا به بیماری شوند ویروس‌های آنفلوآنزای فوق حاد را با خود جا به‌ جا کنند.

این مقام مسئول عنوان کرد: مرغ، خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی و شترمرغ از جمله پرندگان حساس به بیماری آنفلوآنزا هستند.

حسینی گفت: علائم بیماری آنفلوآنزا در پرندگان شامل شروع ناگهانی تلفات با روند افزایش در گله، بی‌حالی شدید، پژمردگی و دور هم جمع شدن گله، کاهش شدید مصرف دان، افت ناگهانی و شدید تولید تخم مرغ روزانه، علائم تنفسی حاد و سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا می‌شود.

به گفته وی، بیماری آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان از طریق تماس با پرندگان وحشی و پرندگان آبزی آلوده، تماس با طیور آلوده، از طریق کفش، لباس، خودرو، آب، دان و مدفوع و بستر آلوده، سگ و گربه به عنوان ناقلان مکانیکی، تهیه دان از منابع غیر مطمئن به‌خصوص کانون‌های آلوده، پراکنده شدن کود مرغداری به محیط اطراف و عدم پاکسازی و ضد عفونی کامل محل نگهداری مرغ و لوازم و تجهیزات قبل از پرورش جوجه منتقل می‌شود.

وی تصریح کرد: به‌ منظور پیشگیری از این بیماری لازم است از ورود پرندگان وحشی به محل نگهداری مرغ از طریق نصب توری و ترمیم خرابی‌های آن جلوگیری شود و اصول بهداشتی و امنیت زیستی در مرغداری های صنعتی رعایت شود، محل پرورش مرغ و تجهیزات آن قبل از جوجه‌ریزی ضد عفونی کامل و از ورود حیوانات دیگر به عنوان ناقلان مکانیکی به محل پرورش مرغ ممانعت شود.

این مقام مسئول گفت: همچنین ضرورت دارد که هر نوع کاهش شدید مصرف دان، کاهش شدید تولید یا افزایش تلفات سریعا به نزدیکترین اداره دامپزشکی اعلام شود.

حسینی اضافه کرد: در شرایطی که بیماری فوق حاد پرندگان در برخی استان‌های کشور گزارش شده است، توصیه می‌شود که صاحبان طیور صنعتی و بومی در صورت مشاهده تلفات در طیور، مراتب را به‌ سرعت به نزدیکترین اداره دامپزشکی اعلام کنند.

خرید مرغ زنده ممنوع!

وی تصریح کرد: شهروندان از تهیه گوشت مرغ از مراکز زنده فروشی، مراکز غیر مجاز و عرضه‌ کنندگان دوره گرد خودداری و آن به‌ صورت بسته بندی شده تازه یا منجمد از مراکز مجاز تهیه کنند.

وی عنوان کرد: وقوع همه‌ گیری بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان غیر قابل پیش‌بینی است و سرعت انتشار این بیماری بسیار بالا بوده به صورتی که پرندگان بیمار درمان نمی‌شوند بلکه می‌میرند یا باید آن‌ها را از بین برد.

حسینی اضافه کرد: این بیماری در صورت شیوع عواقب اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای به همراه دارد چراکه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان می‌تواند به‌عنوان بیماری مشترک، سلامت و بهداشت یک جامعه را تهدید کند. 

وی گفت: ویروس آنفلـوانزای پرندگان با نوع دیگری از ویروس مانند آنفلوانزای انسانی ترکیب می شود و نوع کـاملا جدیـدی را به‌ وجود می آورد، بنابراین تا زمانی که واکسـن و داروی مناسـب ایـن نـوع بیماری تهیـه و عرضه شود خطر همه‌گیری وسیع برای حیوانات و انسان‌ها وجود دارد.

به گفته حسینی، بیماری آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان زمانی قابل کنترل است که تمـام کسـانی کـه بـا طیور در ارتبـاط هستند ماننـد روسـتاییان، پرورش دهندگان مرغ صـنعتی و سـنتی، فروشـنده‌هـای دوره‌گرد طیور، دامپزشکان و کارکنان کشتارگاه‌ها، مراکز توزیع و عرضه مـرغ، فروشـگاه‌هـا و نمایشـگاه‌هـای پرندگان زینتی و مردم آگاهی خود را افزایش دهند و ضـوابط بهداشتی را رعایت کنند.

حسینی در خصوص فعالیت های اداره دامپزشکی ایرانشهر در خصوص پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در این شهرستان عنوان کرد: طی هفته گذشته جلسات آموزشی جهت بهره برداران و کارشناسان و بین بخشی دستگاه های اجرایی مرتبط در ستاد و کمیته سلامت تشدید نظارت ها بر روند فعالیت کشتارگاه صنعتی طیور این منطقه و محیط زیست و مرکز بهداشت به منظور رصد و پایش این بیماری در مناطق مهاجر پذیر پرندگان صورت پذیرفته است.

وی از مسئولین و آحاد مردم جامعه تقاضا کرد ضمن جدی گرفتن بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، برای پیشگیری از این بیماری اقدامات و وظایف دستگاه های مرتبط با سرعت و جدیت انجام شود تا شاهد شیوع خطرات جبران ناپذیر آن در سطح شهرستان نباشیم.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfvjdyxw6dmja.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها