ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> شیلات کلید توسعه سیستان و بلوچستان است شکوفایی ظرفیت های نوار ساحلی پس از پیروزی انقلاب اسلامی | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۳۳
میزان تولیدات و صنایع وابسته و تکمیلی در حوزه شیلات پیش از پیروزی انقلاب اسلامی رونقی نداشت، اما در ۴۲ سال اخیر جهش ویژه ای در حوزه اشتغال، میزان صید، صنایع تبدیلی و مراکز تکثیر و پرورش میگو، ماهی و دیگر آبزیان به چشم می خورد.
شیلات کلید توسعه سیستان و بلوچستان است/ شکوفایی ظرفیت های نوار ساحلی پس از پیروزی انقلاب اسلامی
به گزارش عصرهامون، نوار ساحلی جنوب سیستان و بلوچستان ویژگی های کم نظیری را به لحاظ شرایط اقلیمی، وجود دریای عمان و نوار ساحلی دارد.

وجود گونه های آبزی با ارزش تجاری بالا در آب‌های منطقه در کنار دیگر مولفه ها و فاکتورهای قابل توجه انسانی و اجتماعی باعث شده است که متخصصان این منطقه را بهشت آبزی پروری بنامند.

این ویژگی ها می تواند شیلات و توسعه آبزی پروری را محور توسعه منطقه به لحاظ ایجاد اشتغال، تولید غذا و توسعه اجتماعی و امنیتی در سطح منطقه ای و حتی ملی قرار دهد.

پیش از انقلاب اسلامی اگرچه این ظرفیت در سیستان و بلوچستان وجود داشت، اما توجهی به آن نشد و فقط تعداد اندکی از صیادان محلی به این حرفه اشتغال داشتند.

میزان تولیدات و صنایع وابسته و تکمیلی در حوزه شیلات نیز پیش از پیروزی انقلاب اسلامی رونقی نداشت، اما در ۴۲ سال اخیر جهش ویژه ای در حوزه اشتغال، میزان صید، صنایع تبدیلی و مراکز تکثیر و پرورش میگو، ماهی و دیگر آبزیان به چشم می خورَد.

توجه به مزارع پرورش میگو، توسعه پرورشگاه های ماهی در قفس، گسترش و تکثیر آبزیان، ایجاد و توسعه بنادر ماهیگیری، صیادی و تخلیه صید، کارخانه های تون و پودر ماهی طرح هایی هستند که در چشم انداز برنامه ششم توسعه پیش بینی شده اند و می توانند نقش مهمی در ایجاد اشتغال این خطه از کشور داشته باشند.

رونق آبزی پروری با نگاه صیانت از محیط زیست در مقایسه با دیگر صنایع با کمترین سرمایه گذاری و مخاطره برای محیط، اهداف اقتصادی، اشتغال و توسعه فرهنگی و اجتماعی منطقه را می تواند تامین کند.

جهش اشتغالزایی در صیادی

محمد شهلی بر، مدیرکل آب های ساحلی شیلات سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: پیش از انقلاب هزار و صد صیاد در آب های ساحلی استان به صید ماهی مشغول بودند، در حالیکه این رقم امروزه به بیست و هفت هزار و نهصد و سی و نه نفر رسیده است.

وی عنوان کرد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها پانزده فروند لنج ساحلی در آب های جنوب استان مشغول به کار بودند که این رقم در حال حاضر به نهصد و پنجاه و هشت مورد رسیده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: در دوران ستم شاهی ۳۰۰ فروند قایق در آب های ساحلی استان فعالیت داشتند که این رقم امروزه به هزار و چهارصد و هفده مورد رسیده است.

مدیرکل آب های ساحلی شیلات سیستان و بلوچستان گفت: همچنین تعداد تعاونی ها و بندرهای صیادی پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به ۳۷ تعاونی و ۹ بندر رسید.

شهلی بر عنوان کرد: ۱۲۳ واحد صنایع شیلاتی، ۱۱ بازار بهداشتی فروش ماهی، سه اداره، هفت مرکز تکثیر و ۲ مجتمع شیلاتی از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه آب های ساحلی شیلات سیستان و بلوچستان بوده است.

وی تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون مساحت کل مزارع پرورش میگوی گواتر به چهار هزار هکتار، سطح زیر کشت مفید سایت پرورش میگوی گواتر به هزار و هشتصد و پنجاه هکتار و تولید کل مزارع پرورش میگوی گواتر به سه هزار تن رسید.
 
این مقام مسئول ادامه داد: همچنین در این سال ها، مساحت کل مزارع پرورش میگوی رودیک هزار و پانصد هکتار، سطح زیر کشت مفید سایت پرورش میگوی رودیک هزار و پنجاه هکتار و تولید کل مزارع پرورش میگوی رودیک به هفت هزار تن رسیده است.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdce7e8z7jh8xoi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما