تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۳۷
ضیا خزایی گفت: بعد از پیروزی انقلاب عدم وابستگی به قدرت های خارجی حائز اهمیت بوده و این موضوع امکان توسعه پایدار را برای کشور جمهوری اسلامی ایران فراهم می کند و در آینده هم می تواند الگوی برای سایر کشورهای منطقه باشد.
به گزارش عصرهامون به نقل از پهره ضیا خزایی، کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: در مورد انقلاب اسلامی ایران که در سال 57 اتفاق افتاده بحث های متفاوتی مطرح می شود که چرا اتفاق افتاده و یکی از مباحثی که می توان به آن اشاره کرد نظریه توسعه ناموزون بوده که به اصطلاح در زمان قبل از پیروزی انقلاب در رژیم پهلوی ما شاهد توسعه ی یک جانبه و وابسته در حوزه اقتصاد بودیم.

وی افزود: در حقیقت در زمان رژیم پهلوی شاهد پیشرفت صنعتی از نوع وابسته بودیم و طاغوتیان در آن زمان از نظر فرهنگی سیاسی حاضر نبودند که ایران را توسعه بدهند.

کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: در واقع در زمان شاهنشاهی کشور ما از نظر سیاسی و فرهنگی پیشرفتی نکرده بود و عقب تر از بعد اقتصادی بود.

وی خاطرنشان کرد: مسئله تضاد بین بخش سیاسی که دارای عقب ماندگی هایی بود با اقتصادی که یک مقداری توسعه پیدا کرده این مسائل در کنار هم باعث انقلاب اسلامی شدند.

وی اضافه کرد: همچنین یکی دیگر از مسائلی که سبب نابودی رژیم پهلوی شد بی توجه بودن به قدرت مردم بود و اتکایی به خاص و اراده آنان نداشت و این مسئله یک امر طبیعی است که اگر دولتی به ملت خود تکیه نداشته باشد مجبور است تا به قدرت های خارجی متکی باشد.

خزایی عنوان کرد: در زمان قبل از پیروزی انقلاب رژیم پهلوی وابستگی فراوانی به قدرت های خارجی از جمله آ مریکا، انگلستان داشت و انگلیسی ها در آن زمان دست برتری به آمریکایی ها داشتند و در برخی مواقع نیز کشورهای بیگانه برای این که خودشان را حفظ کنند به سمت و سوی نیروی سومی گرایش پیدا می کردند.

وی اضافه کرد: گاهی اوقات رضا شاه برای حفظ خود به کشور آلمان گرایش پیدا می کرد و همین عامل یکی از دلایل سقوطش بود.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: بی توجهی رژیم پهلوی به قدرت و اراده مردم ایران باعث شد که آنان به سمت قدرت های خارجی گرایش پیدا کنند و این مسئله هم طبیعی بود که قدرت ها در مواقع اضطراری و در سر به زنگاه از شاه و اطرافیانش حمایت نکردند و شاهنشاهی با خجالت و خفت و خواری مجبور شد کشور را ترک کند.

به گفته این کارشناس سیاسی؛ در حقیقت دولتی که روی کار می آید به خواست و اراده ی مردم بوده و به رسمیت شناخته می شود و حاکمیت دولت مبتنی بر قانون اساسی مشروطه است، بنابراین در زمان قبل از پیروزی انقلاب رضا شاه و محمد رضا پهلوی قوانین را رعایت نکردند و در بعد سیاسی به قدرت مردمی بی توجه بودند.

وی تصریح کرد: یکی از ابتکارات دولت های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران این بوده که به خواست و اراده ی مردم توجه ویژه ای داشتند و نیز وابستگی به دولت های خارجی هم نیاز نبوده که بخواهند به آن ها متکی شوند.

خزایی گفت: در اکثر مواقع دولت های جمهوری اسلامی ایران، انگلستان و آمریکا را سر جای خودشان نشانده و این مسئله نشان دهنده این است که اگر دولت ها قدرت مردمی را دست کم نگیرند و به آن ها متکی باشند نیازی به بیگانگان ندارند.

این کارشناسی سیاسی اذعان کرد: انقلاب سال 57 درس هایی زیادی به ما یاد داد و یکی از آن ها این بود که توجه به قدرت عمومی مردم و اراده ی آن ها باعث می شود که نیروهای درونی و انرژی داخلی شان شکوفا شود و به تدریج در حوزه ی اقتصادی صنعتی توسعه پیدا کنیم.

وی عنوان کرد: در منطقه خلیج فارس پروژه و طرح های فراوانی در حیطه نفتی و گازی انجام می شود که بیشتر اوقات توسط فرانسوی ها به دلیل تحریم های آمریکا رها شده و نیروهای داخلی و ملی ایران توانستند آن پروژه ها را انجام بدهند و به بهره برداری برسانند و این مسئله ناشی از قدرت داخلی بوده که ما بتوانیم عامل پیشرفت و شکوفایی داخلی شویم.

به گفته این کارشناس سیاسی عدم وابستگی به قدرت های خارجی بسیار مهم بوده و این موضوع امکان توسعه پایدار را برای کشور جمهوری اسلامی ایران فراهم می کند و درآینده هم می تواند الگوی برای سایر کشورهای منطقه باشد.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcayyn6u49neo1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما