تاریخ انتشار :دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۰۳
کارشناس مسائل مذهبی گفت: سیره "باب المراد" گره گشای مشکلات جامعه امروزی است که می طلبد جوانان به صورت ویژه زندگی امام جواد (ع) را مورد مطالعه قرار دهند و از آن الگو بگیرند.
امام جواد (ع)؛ الگویی بی نظیر برای جوانان امروز/ سیره "باب المراد"، بهترین گره گشای مشکلات جامعه است
به گزارش عصرهامون؛ امروز ولادت نهمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، گنج سخا، دریای جود، شهر فضل و دانش، امام محمد تقی (ع) است.
 
امامی که طبق فرموده پدر گرانقدرشان خداوند مولودی با برکت تر از ایشان را برای مسلمانان خلق نکرده است، چراکه امام جواد (ع) با ولادت مبارکشان امامت امام رضا (ع) را تثبیت کردند.
 
ایشان مظهر بخشش و همدلی هستند، چه خوب است مردم این روزها که با مشکلات زیادی از جمله شیوع کرونا دست و پنجه نرم می کنند با الگو گیری از این خصلت امام جواد (ع) به کمک هم نوع بشتابند که البته مردمان ایران این همدلی را در رزمایش کمک مومنانه به نمایش گذاشتند.
 
زندگی امام محمد تقی (ع) سراسر درس برای جامعه امروزی به ویژه جوانان است، ایشان از سه خصلت ویژه برخوردار بودند و آن انصاف در معاشرت با مردم، همدردی در مشکلاتشان و همراه و همدم شدن با معنویات آنهاست.

مولودی با برکت
 
در همین راستا، حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه، کارشناس مسائل مذهبی با تبریک ولادت امام جواد (ع) به خبرنگار ما گفت: روایت داریم که با برکت تر از این مولود در میان اهل بیت به دنیا نیامد، فلسفه این روایت به این دلیل است که امام رضا علیه السلام تا ۴۸ سالگی صاحب فرزند نشدند و چون پیامبر (ص) فرموده بودند که نهمین امام، فرزند هشتمین امام است، خیلی ها به اینکه آن حضرت فرزنددار نشده بودند به امامت ایشان شک کردند.
 
وی تصریح کرد: سِر اینکه گفتم با برکت تر از این مولود به دنیا نیامد، همین بود که با ولادت امام جواد (ع)، امامت امام رضا (ع) تثبیت شد و این اتفاق در میان اهل بیت (ع) فقط برای حضرت محمد تقی (ع) نسبت به پدر بزرگوارش افتاد.
 
این کارشناس درباره نکته های خاص زندگی امام جواد (ع)، با اشاره به سن کم ایشان هنگام تصدی امامت، بیان کرد: خدای تبارک و تعالی برای اینکه مردم را به رشد و کمال برساند، گاهی خلاف باورهای دنیایی آنها اقدام می کند.
 
وی عنوان کرد: مردم خیال می کنند که کِبَر سن دلیل فهم بیشتر است، اما می بینیم که خداوند، امامت را که یک ودیعه الهی و آسمانی است به امام جواد (ع) می دهند که از لحاظ دنیایی به ظاهر سنش کم بود، اما پروردگار ایشان را معجزه قرار دادند و با وجود سن کم ظرفیت بالایی برای مسئولیت امامت به ایشان عطا فرمودند.
 
اصفری حسامیه افزود: امام جواد (ع) سال 195 هجری قمری به دنیا آمدند و در سن هشت سالگی در سال 203 با شهادت امام رضا (ع) به امامت رسیدند،  17 سال امامت می کنند و در سال 220 هجری قمری از دنیا می روند.
 
امام جواد (ع)؛ مظهر زندگی احسن

 
به گفته وی، امام جواد (ع) مظهر زندگی احسن هستند، خداوند در قرآن می فرماید هدف از خلقت شما لِیَبْلُوَكُمْ أَیُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا است، به این معنی که خلقتان کردم تا ببینم زیباترین ها را کدام شما به تصویر می کشد.
 
این خطیب اظهار کرد: امام جواد (ع) با همسری زندگی کردند که از لحاظ اعتقادی و خانوادگی اهل ایمان نبود، وی فرزند و دختر مامون الرشید بود، اما آن حضرت حرکت غیرزیبایی انجام ندادند، اگر چه طلاق حلال است، اما حلال قبیحی است، بنابراین امام مرتکب این کار نشدند.
 
وی تاکید کرد: امام جواد (ع) به عنوان یک الگوی کامل برای زندگی زناشویی که دارای اختلاف نظر هستند هم می توانند مطرح باشند، با وجودی که آن حضرت همسری داشتند که در نهایت قاتل ایشان شدند، اما خودشان را در مرتبه آن زن قرار ندادند، همسری که به قیامت خیلی اعتقاد نداشت و بیشتر زرق و برق حکومت بنی عباس چشم او را گرفته و دنیایی بود.
 
اصغری حسامیه افزود: همسری که بسیار به امام جواد (ع) بدی و جفا کرد، اما در هیچ جای تاریخ ندیدیم که آن حضرت (ع) خودشان را در رتبه وی قرار دهند یا خود را به کار نا زیبا و زشت آلوده کنند، بلکه در تمام شرایط کار زیبا و احسن را انجام دادند و حرمت و حق وی را و تمام مواردی که در زندگی لازم است رعایت کردند.

احادیث امام جواد (ع)؛ راه نجات از خسارت مادی و معنوی
 
وی ادامه داد: حضرت جواد (ع) به عنوان جوان ترین امام شیعه هم در زمانی که به امامت رسیدند و هم به وقت شهادت، سنشان از دیگر اهل بیت (ع) کمتر بود، بنابراین زیبنده است که جوانان به صورت ویژه زندگی امام نهم را مورد مطالعه قرار دهند.
 
این کارشناس گفت: آنچه که ما از امام جواد (ع) الگو می‌گیریم، مطالب و احادیث ایشان است که بسیار برای زندگی امروزه ما کارگشاست، احادیثی که در آن راه نجات و مواردی را برای دوری از خسارت و ضرر دنیایی و امور معنوی بیان کرده اند، در کتاب نهج الحیاة یک جلد مخصوص احادیث حضرت بوده که احادیث جامع و کاملی است.
 
وی اضافه کرد: نکته دوم سبک و سیره نقل شده از امام جواد (ع) است که آقا در برخورد با دیگران در مناظرات علمی در بحث های خانوادگی در امور اجتماعی و سیاسی چگونه بودند، زمان امام فرصت برای بروز این صحنه ها فراوان بود.
 
اصغری حسامیه خاطرنشان کرد: یکی از نکات بسیار رایج درباره امام جواد (ع)، حرز ایشان است که به همراه داشتن آن توصیه بزرگان و مراجع و علمای دین است، اما نکته‌ای که باید در حرز حضرت به آن توجه کنیم این است که صرف به همراه داشتن حرز جواد الائمه کفایت نمی کند، طبق سفارش بزرگان اگر کسی غیبت کند، تهمت بزند، فحش دهد، حرز امام جواد (ع) که بر بازوی اوست اثرش را از دست خواهد داد.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdch6mnzv23nxxd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما