تاریخ انتشار :سه شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۳۰
هفته سلامت مردان فرصتی را فراهم کرد تا از فعالیت این روزهای فضایی رها شده بگوییم که به جولانگاه نظریات و توصیه های مختلف غذایی برای غلبه بر کرونا و سایر بیماری ها تبدیل شده، نسخه هایی خطرناک که از سوی کاربران مجازی پیچیده می شود و سلامت جامعه را نشانه گرفته است.
وقتی شبکه های اجتماعی نسخه می پیچند/ منوی تغذیه ای مجازی؛ خطرناک برای سلامت جامعه
به گزارش عصرهامون؛ هفته اول اسفند ماه در كشورمان به سلامت مردان اختصاص یافته است، موضوعی مهم که گاهی به دلایل مختلف حتی از سوی خود آقایان هم مورد غلفت واقع می شود.
 
سلامت جامعه و از جمله مردان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، به خصوص این روزها که جامعه جهانی با بیماری منحوسی به نام کرونا دست و پنجه نرم می کند، بیشتر مردان در معرض تهدید و ابتلای به این بیماری قرار دارند، چراکه آن ها نسبت به سایر اعضای خانواده، زمان بیشتری را خارج از منزل هستند و تماس های بیشتری با دیگر افراد دارند.
 
به اعتقاد کارشناسان حتی در مشاغلی که مردان و زنان، هردو به آن اشتغال دارند، ابتلای مردان به کرونا بیشتر است و این قشر از جامعه نسبت به این بیماری علائم شدیدتری نشان داده اند و مرگ و میر آن ها نیز بیشتر از بانوان بوده است.

اما از این ها که بگذریم آن چه این روزها می تواند خطرناک تر باشد، وجود صفحاتی در شبکه های اجتماعی است که با عناوین مختلف مردم را به استفاده از راهکارهای تغذیه ای غیر اصولی برای غلبه بر کرونا را پیشگیری از ابتلای به آن دعوت می کنند، در این میان افراد زیادی هستند که با توجه به رشد قارچ گونه این شبکه ها برای دریافت منوی غذایی سالم به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری ها به سمت فضای مجازی می روند و نسخه هایی را دریافت می کنند که می تواند برای سلامتی شان مضر باشد.

و فراتر از آن، کم نیستند کسانی که نسخه هایی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا یا درمان مبتلایان به آن می پیچند و متاسفانه چه بسیار است آمار افرادی که گرفتار چنین دام هایی می شوند، با توجه به این مهم می طلبد که مردان به عنوان یکی از ستون های اصلی خانواده، به منظور تامین سلامتی خود و دیگران ضمن جدی گرفتن این بیماری، با تقویت سیستم ایمنی از طریق تغذیه مناسب به سراغ مواد غذایی بروند که پزشکان یا متخصصان حوزه تغذیه توصیه می کنند و فریب فعالان مجازی را نخورند.

رامین یکی از پسرانی است که با توجه به شرایط شغلی اش به اجبار باید همیشه با دیگران سر و کار داشته باشد، اما از سویی نگران این است که مبادا به کرونا مبتلا شود و آن را  به خانواده تزریق کند، بنابراین سراغ فضای مجازی همیشه در دسترس و رها شده می رود و نسخه ای دریافت می کند که نه تنها کمکی برای غلبه به کرونا نمی کند، بلکه ضعف های شدید جسمانی و سرگیجه را برای وی به همراه دارد.

اما کم نیستند از این جنس افراد که فریب چنین فضایی را می خورند و در این میان بسیاری از خانواده ها خواهان توجه بیشتر مسئولان امر به فعالیت کاربران شبکه های اجتماعی و نظارت جدی بر آن هستند.
 

غفلت مردان نسبت به سلامتی
 
هفته سلامت مردان فرصتی را فراهم کرد تا با توجه به اهمیت این موضوع و نقش ویژه تغذیه در سلامت و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها به ویژه کرونا، با مسعود فیروزکوهی کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت و گویی انجام دهیم.

این کارشناس به خبرنگار ما گفت: سلامت مردان به علل مختلف حتی توسط خودشان مورد غفلت قرار گرفته است، اما آنچه این روزها می تواند خطرناک تر باشد استفاده از نسخه های مجازی است، چراکه به طور قطع مشخص نیست پشتوانه علمی دارد یا خیر و احتمال می رود عده ای برای بازار گرمی و کسب درآمد دست به اقدام هایی بزنند که سلامت جامعه را به خطر بیندازد.

به گفته وی، كوتاه بودن حضور مردان در منزل و محدودیت دسترسی آنان به غذا های خانگی و ميوه و سبزی، قرار گرفتن در معرض هوای آلوده در محيط های كار كه نياز به برخی مواد مغذی و مقوی را افزايش می دهد و دسترسی كمتر به آموزش های تغذيه ای كه از طريق رسانه های مختلف ارائه می شود، سبب شده است که این قشر از جامعه بیشتر در معرض ابتلا بیماری ها باشند.
 
این کارشناس اضافه کرد: توجه كمتر مردان به سلامت خود،  فقدان زمان خواب كافی و كم خوابی به علت داشتن مشاغل شيفتی كه آن ها را در معرض استرس های روحی قرار می دهد، محدودیت زمان برای مراجعه به پزشک و مراکز بهداشتی، درمانی و حتی گاهی تنبلی برای خود مراقبتی، از مهمترين علل به خطر افتادن سلامت مردان و بي توجهی به تغذيه مناسب است، در حالی که نوع تغذيه مردان علاوه بر اين كه در سلامتشان اثرگذار است، در بازده كاری آنان نيز بسيار تاثیر می گذارد.
 
وی با بیان این که شعار امسال هفته سلامت به "همه گیری کرونا؛ توجه بیشتر به سلامت مردان" اختصاص یافته است، افزود: در کل جهان، میزان ابتلا و مرگ و میر مردان از بیماری کووید ۱۹ بنا به دلایل بیولوژیکی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نسبت به زنان بالاتر است.
 
فیروزکوهی اضافه کرد: در چنین شرایطی، افزایش آگاهی مردان برای توجه خاص به حفظ سلامتی با اصلاح سبک زندگی، تغذیه سالم بر مبنای نیاز فردی البته با نسخه کارشناسان و متخصصان این حوزه نه شبکه های اجتماعی، تحرک و ورزش و انجام مراقبت های به موقع در بیماری های زمینه ای و راهکارهایی موثر برای عبور از تهدیدها و شرایط کرونایی است.

نسخه های مجازی خطرناک
 

وی با تاکید بر جدی گرفتن کرونا گفت: خانواده ها و به ویژه مردان به عنوان که بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند، هرگز نباید به صورت خودسرانه به توصیه های غذایی انواع شبکه های مجازی توجه کنند، چراکه می تواند خطرآفرین باشد، بنابراین نه تنها در این روزهای کرونایی بلکه در هر زمینه ای بهترین نسخه را تحصیل کرده های این حوزه می توانند بپیچند.

این کارشناس تاکید کرد: شواهد ملی و بین المللی حاکی از آن است که در همه گیری کووید۱۹، سلامت، حیات و زندگی مردان بیشتر در خطر و تهدید قرار می گیرد، این پدیده، آسیب های جدی به سلامت و اقتصاد خانواده و جامعه وارد می کند، بنابراین باید آن ها با دقت و توجه بیش از پیش اصول بهداشتی، ماسک زدن، حفظ فاصله و درمان بیماری های زمینه ای را اجرا کنند.
 
فیروزکوهی با اشاره به بیماری هایی که مردان را بیشتر تهدید یا درگیر می کند، بیان کرد: سرطان‌های پروستات، بیضه و مثانه، معده، ریه و روده ها، مشکلات اسکلتی ناشی از کار و بیماری های غیر واگیر مثل دیابت، قلبی - عروقی، فشارخون و چربی بالا از جمله بیماری هایی است که در مردان شیوع بیشتری دارد.
 
وی تصریح کرد: آمار بالا و شيوع روز افزون ابتلای مردان به بيماری های غير واگير همچون چاقي، سرطان و فشار خون بالا و از طرفی كاهش سن ابتلاء به اين امراض در كشور و همچنین ارتباط تنگاتنگ آن با عادات غذايی و فرهنگ تغذيه ای جامعه، می طلبد که این قشر از جامعه برای حفظ سلامتی خود که موجب حفظ سلامت ارکان خانواده می شود، توجه بیشتری به خودمراقبتی با  تغذیه و فعالیت های ورزشی داشته باشند.
 

اهمیت تغذیه در سلامت مردان
 
این کارشناس با اشاره به لزوم عایت تنوع و تعادل در مواد غذایی مصرفی و استفاده از کلیه گروه های غذایی پایه، افزود: تغذیه ای خوب است که مواد مغذی لازم اعم از درشت مغذی ها مثل پروتئین، کربوهیدرات و چربی و ریز مغذی ها مثل ویتامین ها و املاح را تامین می کند که مصرف آب و مایعات  به میزان حداقل 6 تا هشت لیوان در روز تاکید می شود.
 
وی با اشاره به اهمیت تغذیه در سلامت مردان افزود: تغذیه مردان اگر منطبق با نیاز آنان به انرژی باشد و اگر منطبق با نوع شغل، فشارهای روحی و روانی، میزان مواجهه با مواد شیمیایی و آلاینده ها باشد، در سلامت آنها نقش بسیار مهمی دارد.
 
فیروزکوهی اضافه کرد: برای حفظ سلامتی، مردان باید تنوع غذایی داشته باشند، در ساعت مشخص وعده‌های غذایی را میل و انرژی و پروتئین کافی از غذا دریافت کنند و مواد غذایی حاوی فیبر، آنتی اکسیدان ها، مواد ضد التهاب، مواد حاوی فلاونوئیدها و پروبیوتیک ها در برنامه غذایی شان به اندازه کافی وجود داشته باشد.
 
به گفته وی، همراه همه وعده های غذایی سبزی یا سالاد وجود داشته باشد، میوه را در حد ۲ تا سه واحد در روز مصرف کنند، حبوبات در غذاهای هر روز قرار گیرد یا حداقل در هفته ۲ تا سه بار به شکل عدسی، خوراک لوبیا و ... مصرف شود.
 
این کارشناس تغذیه گفت: همچنین از غلات کامل و نان سبوس دار مصرف کنند، چربی های مصرفی از نوع مفید باشد از جمله روغن زیتون، روغن کنجد یا روغن های مایع، چراکه وجود اسیدهای چرب ترانس که در چربی‌های جامد وجود دارد، سلامتی و حافظه شان را تهدید می کند.
 
وی افزود: مواد پروتئین مفید مثل گوشت های سفید، مرغ و ماهی، تخم مرغ، حبوبات و لبنیات به خصوص انواع کم چرب و  پروبیوتیک آن مفید است، از جوانه ها و  از مغز دانه‌ها استفاده شود، مصرف قارچ ها، گیلاس، توت ها، موز، آووکادو، گوجه فرنگی و زنجبیل  به صورت ویژه توصیه می‌شود.
 
به گفته فیروزکوهی، مردان باید از مصرف غذاهای پرچرب، تعدد مصرف سرخ کردنی ها، مصرف چربی‌های حیوانی مثل دنبه، گوشت قرمز چرب، غذاهای شور و شوری ها، غذاهای خیلی شیرین، قند و شکر زیاد و سیب‌زمینی سرخ‌ کرده پرهیز کنند، تحرک و ورزش در سلامتی و شادابی مردان بسیار مهم است.
 

غذاهایی که سلامت مردان را ارتقاء می بخشد
 
وی با اشاره غذاهایی که سلامت مردان را ارتقاء می بخشد، گفت: ماهی های چرب از قبیل سالمون و ساردین منبع عالی چربی های مفید هستند، این ماهی  ها حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که از مردان در مقابل بیمار ی های قلبی که مهمترین عامل مرگ و میر آنهاست، محافظت می کنند، بنابراین می طلبد که در هفته 2 وعده از ماهی ها استفاده کنید.
 
این کارشناس افزود: قسمت های کم چرب گوشت های قرمز مثل گوشت لخم گاو  و گوسفند، حاوی پروتئین با کیفیت هستند، علاوه بر این، گوشت قرمز منبع خوبی از اسیدآمینه لوسین است که به ساخت عضلات کمک می کند  و  خوب است یک سوم مصرف گوشت ها از نوع گوشت قرمز بدون چربی باشد.
 
وی با اشاره به اهمیت استفاده از شیر و ماست بیان کرد: پروتئین وی موجود در لبنیات منبع دیگری از اسیدآمینه لوسین است که در ساخت عضلات کمک می کند، در بین انواع ماست، چکیده به علت دارا بودن پروتئین بیشتر و قند کمتر، توصیه می شود، همچنین حاوی پتاسیم و باکتری های مفید برای روده است.
 
فیروزکوهی ادامه داد: شیر تخمیر شده با پره بیوتیک و پرو بیوتیک می تواند سلامت روده را ارتقا دهد، بنابراین کفیر یک سین بیوتیک برای روده است و می تواند مشکلات گوارشی را که با افزایش سن رخ می دهند مهار کند، همچنین کفیر می تواند به کاهش التهاب در روده و کاهش سطوح قند خون در بیماران دیابتی کمک کند.
 
به گفته وی، حتی خوب است که مردان با سن بالاتر، از مکمل های پروبیوتیک برای عملکرد بهتر سیستم گوارشی، به صورت روزانه استفاده کنند.
 
این کارشناس تغذیه افزود: تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین است و از آنجایی که با افزایش سن مردان حجم توده عضلانی کاهش می یابد، می تواند برای آنها مفید باشد، همچنین تخم مرغ سرشار از لوتئین بوده که خطر دژنراسیون ماکولا که یک مشکل چشمی است و می تواند به نابینایی منجر شود را کاهش می دهد.
 
وی گفت: سبزیجات رنگی از قبیل سبزیجات نارنجی رنگ سرشار از بتاکاروتن، لوتئین و ویتامین C است، این مواد مغذی می توانند از بزرگ شدن پروستات جلوگیری کنند. فلفل دلمه ای قرمز، هویج  و کدوحلوایی، انتخابهای خوبی از این گروه است.
 
به گفته فیروزکوهی، سبزیجات برگ سبز تیره مثل اسفناج و کلم پیچ نیز می توانند به سلامت چشم ها و پروستات کمک کنند، این سبزیجات سرشار از لوتئین و زآگزانتین هستند که از سیستم بینایی  محافظت  می کنند.
 
وی به ضرورت انجام فعالیت های ورزشی برای سلامت مردان تاکید و خاطرنشان کرد: انجام روزانه 30 تا 60 دقیقه پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا یا فعالیت های استقامتی و کششی مثل وزنه زدن و طناب کشیدن برای سلامت مردان توصیه می شود.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdceon8zpjh8xxi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما