کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان مطرح کرد؛

جمعیت زاهدان؛ ۲.۵ برابر منابع آبی/ کلانشهر جنوب شرق به تولید ۲۷۵۰ لیتر در ثانیه آب نیاز دارد

9 اسفند 1399 ساعت 14:40

علیرضا قاسمی گفت: زاهدان ۹۰۰ هزار نفر را در خود جای داده که این جمعیت ۲.۵ برابر منابع آبی است.


به گزارش عصرهامون؛ علیرضا قاسمی، مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان در نشست صمیمی با اصحاب رسانه که ظهر امروز در سالن جلسات این شرکت برگزار شد، با اشاره به تاریخچه زاهدان گفت: قدمت این شهر بیشتر از یک قرن است و به عنوان مرکز سیاسی و شهری استان بیشترین جمعیت را در خودش جای داده، اما از نظر منابع آبی بسیار فقیر بوده، آن هم منابعی که از نظر کیفی قابل شرب نیست و فقط برای ۳۰۰ هزار نفر کفایت می کند.
 
وی با اشاره به رشد سرسام آور جمعیت در این کلانشهر به ویژه در نقاط حاشیه، اظهار کرد: زاهدان ۹۰۰ هزار نفر را در خود جای داده که این جمعیت ۲.۵ برابر منابع آبی است برای تامین آب مورد نیاز این جمعیت چند طرح در دستور کار قرار گرفت که مهم ترین انتقال آب از زابل به زاهدان بود.
 
این مقام مسئول اضافه کرد: با توجه به مباحث پدافندی قرار شد ۲ خط ۹۰۰ میلی متر از چاه نیمه ها به زاهدان منتقل شود که یک خط در دهه ۸۰ وارد مدار بهره برداری شد، آن زمان جمعیت نرمالی را شاهد بودیم، اما بعد از بهتر شدن وضعیت آب، با سرریز جمعیت در این کلانشهر مواجه شدیم که شهر را با مشکلات جدی مواجه کرد.
 
وی با اشاره به این که زمانی که خط اول زابل - زاهدان وارد مدار شد ۵۰ درصد شهر را به خود وابسته کرد، گفت: تصمیم دوم برای تامین آب مورد نیاز این بود که از ظرفیت شور استفاده و شیرین سازی کنیم، در این راستا آب شیرین ایجاد شد و ظرفیت آن را نیز افزایش دادیم.
 
به گفته مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان ۲ هزار و هفتصد و پنجاه لیتر در ثانیه نیاز آبی زاهدان است که فقط هزار و ۷۵۰ لیتر تولید می شود و با کمبود هزار لیتری مواجه هستیم که این مهم جدی است، باید برای این شهر فکر دیگری شود.
 
وی افزود: از دهه ۹۰ خط دوم خط انتقال آب از زابل به زاهدان آغاز شد اما به مرحله نهایی نرسید که اگر بهره برداری می شد با این کمبود مواجه نبودیم، از سویی اراضی در غرب داشتیم که بافت شهری خوبی داشت، تصمیم گرفتیم شبکه آب را ایجاد کنیم که بیش از ۶۰ درصد اشتراک وصل شده و سعی می کنیم تا پایان سال صد درصدی شود.
 
 قاسمی گفت: با اضافه شدن این جمعیت و همچنین اگر بخواهیم مشترکین آب شور هم از نوع شرب بهره مند شوند، باید هزار و دویست و پنجاه لیتر آب داشته باشیم که خط دوم انتقال آب را طلب می کند، اما این خط به چالش خورد و امیدی نداریم که طی چهار سال آینده به بهره برداری برسد.
 
وی افزود: با توجه به این مشکلات تمهیداتی اندیشیده شد و ۱۲۰ لیتر در ثانیه افزایش برای ۹۹ داشتیم که با کرونا و با افزایش مصرف مواجه شدیم و از سویی به دلیل عدم مسافرت شاهد نگهداشت جمعیت بودیم که افزایش 23 درصدی مصرف را رقم زد و تابستان سختی را گذراندیم.
 
این مقام مسئول اضافه کرد: برای تابستان سال آینده از تصمیم گرفتیم با استفاده از ظرفیت خط انتقال آب از زابل به زاهدان، استفاده کنیم که در نزدیکی زاهدان چاه هایی حفر و با اضافه شدن پمپ ها، موفق به افزایش ۲۵۰ لیتر آب در ثانیه شدیم که می تواند ۲۱ هزار مشترک را در تابستان از تنش نجات دهد.
 
وی گفت: این خط در زمان اتصال با حادثه مواجه شد که با کار جهادی موفق به رفع آن شدیم، این اتفاق تنش آبی چند روزه را در زاهدان رقم زد که برای کاهش اثرات آن آبرسانی سقایی به وسیله ۶۰ تانکر توسط ۱۲۰ نیرو انجام و محصول ۲۱ آب شیرین کن به منظور اعطای آب رایگان به مردم، خریداری شد.
 
به گفته قاسمی، برنامه ریزی کردیم که این طرح تا خرداد وارد مدار شود آب شیرین کن جدید زاهدان نیز با تولید 15 هزار مترمکعب آب تا پایان سال، تست و نهایی می شود که ۱۵ هزار نفر از آن بهره مند خواهند شد، با اجرای این طرح ها تابستان بهتری را پیش بینی می کنیم، اما صد در صد کمبود آبی از بین نمی رود.
 
وی بیان کرد: هویت انسان امروزی با توجه به فراگیر شدن ارتباطات و از بین رفتن مرزها، ماهیت بین المللی پیدا کرده است که در این عرصه ارتباطات حرف اول را می زند.
 
قاسمی با بیان این که رسانه ها نقش زیادی در تقویت اعتماد ملی یا ایجاد تفرقه دارند، افزود: هر خبری که پخش می شود، اگر به صحت آن توجه نشود می تواند تحت الشعاع قرار گیرد، چراکه آن سوی مرز اتاق فکرهایی وجود دارد که می خواهد از هر اتفاقی بر ضد نظام بهره برداری کند، با همکاری و همدلی رسانه ای توانستیم تنش آبی چند روز گذشته زاهدان را به بهترین شکل مدیریت کنیم که این همگامی جای تقدیر دارد.
 
این مقام مسئول اظهار کرد: انتشار اخبار کذب شعله های ناامیدی را بیشتر می کند که با دامن زدن به موضوع های مختلف در آن سوی مرزها ناامیدی مطلق به وجود می آید، بنابراین انتظار می رود که بتوانیم به همراه هم امید و همدلی را در دل مردم زنده کنیم.
 
انتهای پیام/
 


کد مطلب: 135495

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/135495/جمعیت-زاهدان-۲-۵-برابر-منابع-آبی-کلانشهر-جنوب-شرق-تولید-۲۷۵۰-لیتر-ثانیه-آب-نیاز

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir