کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رییس انجمن آسیب های اجتماعی ایرانشهر؛

استرس کووید_19 را با اجرای ایده‌های خلاقانه خنثی کنیم/اضطراب، روی پنهان ویروس کرونا

10 اسفند 1399 ساعت 7:45

ابراهیم انصاری گفت: انواع مشکلات جسمی و روانی می‌توانند در اثر اضطراب‌های ناشی از کرونا در افراد پدیدار شود اما با اجرای ایده‌های خلاقانه در خانه می‌توان از بند این اضطراب‌ها رها شد.


به گزارش عصرهامون ابراهیم انصاری، کارشناس ارشد روانشناسی در گفت و گو با خبرنگار پهره بیان کرد: شیوع بیماری کرونا ویروس برای برخی افراد استرس‌ زا بوده و باعث ایجاد استرس بین آنان شده است و ترس و نگرانی در مورد یک بیماری می تواند بسیار زیاد باشد و باعث ایجاد احساسات شدید در بزرگسالان و کودکان شود.

وی افزود: هر کسی نسبت به موقعیت های استرس‌زا، واکنش متفاوتی از خود نشان می‌دهد و نحوه پاسخگویی افراد نسبت به شیوع بیماری می تواند متفاوت و به گذشته فرد بستگی داشته باشد.

این کارشناس ارشد روانشناسی تصریح کرد: افراد مسن و مبتلا به بیماری‌های مزمن، در معرض خطر بیشتری در اثر مبتلا به کرونا قرار دارند.

وی خاطرنشان کرد: استرس در هنگام شیوع بیماری عفونی می تواند شامل مواردی چون ترس و نگرانی در وجود افراد شامل شود و تغییر در الگوی خواب یا تغذیه، مشکل در خوابیدن یا تمرکز کردن باعث وخیم تر شدن مشکلات سلامتی می شود.

وی عنوان کرد: افرادی که از قبل مشکل بهداشت روانی داشتند باید به درمان خود ادامه دهند و به علائم جدید یا بدتر شدن مشکل خود توجه داشته باشند.

انصاری خاطرنشان کرد: مراقبت از خود و خانواده می تواند در مقابله با استرس به ما کمک کند. کمک به دیگران برای کنار آمدن با اضطراب خود می تواند جامعه مان را نیز قوی تر کند.

وی اضافه کرد: کسانی که در راستای همه گیری کرونا دارای استرس فراوان هستند از تماشا کردن، خواندن یا گوش دادن به اخبار، از جمله رسانه های اجتماعی فاصله بگیرند و شنیدن مکرر در مورد همه‌گیری‌ها، می‌تواند برایشان ناراحت‌کننده باشد.

به گفته این روانشناس، هر شخصی باید مراقب بدن خود باشد و با حرکاتی چون کشیدن نفس عمیق، کشش یا حرکات مدیتیشن جسمی و استفاده از وعده های غذایی سالم، متعادل و ورزش منظم، دوری از مصرف الکل و مواد مخدر سلامتی خود را تضمین کند.

وی تصریح کرد: برای دوری از استرس باید هر فروی برای خودش وقت بگذارد و سعی کند فعالیت‌ هایی را که از آن ها لذت می‌برد انجام دهد و با دیگران در ارتباط باشد، با افرادی که به او اعتماد می‌دهد درباره نگرانی‌های خود و آنچه احساس می‌کند، صحبت کند.

انصاری افزود: اگر استرس در طول فعالیت‌های روزانه، برای چندین روز پیاپی ادامه داشت، با ارائه‌ دهنده خدمات درمانی باید تماس گرفت.

وی گفت: انسان ها باید در کاهش استرس در وجود خود باید تلاش کنند و با به اشتراک گذاشتن حقایق در مورد ویروس کرونا و درک خطر واقعی برای خودشان و افرادی که به آنها اهمیت می دهند، می توانند شیوع بیماری را کم‌ استرس‌تر کنند.

این کارشناس روانشناسی عنوان کرد: هنگامی که اطلاعات دقیقی را در مورد ویروس کرونا به اشتراک می‌گذارید، می‌توانید به مردم کمک کنید احساس استرس کمتری داشته باشند.

وی بیان کرد: کودکان و نوجوانان، تا حدودی متناسب با آنچه از بزرگسالان پیرامون خود می بینند، واکنش نشان می دهند هنگامی که والدین و مراقبان با آرامش و اطمینان با ویروس کرونا برخورد می کنند، می توانند بهترین پشتیبانی را برای فرزندان خود ارائه دهند و در صورت آمادگی بهتر، والدین می توانند به اطرافیان به ویژه کودکان قوت قلب بیشتری بدهند.

به گفته‌ وی، همه کودکان و نوجوانان به یک روش به استرس پاسخ نمی دهند. برخی از تغییرات روحی متداول می تواند شامل گریه یا ناراحتی بیش از حد در کودکان کم سن، بازگشت به رفتارهایی که از آن خارج شده‌اند (به عنوان مثال، خیس کردن رختخواب)، نگرانی یا غم بیش از حد، عادات ناسالم خوردن یا خوابیدن کج خلقی و رفتارهای “تخلیه ی هیجانی” در نوجوانان، عملکرد ضعیف در مدرسه یا گریز از مدرسه، مشکل در دقت، توجه و تمرکز، اجتناب از فعالیت هایی که در گذشته از آنها لذت می‌بردند، سردردهای غیرقابل‌توضیح یا درد بدن استفاده از الکل، دخانیات یا سایر مواد مخدر باشد.

وی تصریح کرد: والدین برای صحبت درباره شیوع ویروس کرونا با کودک یا نوجوان خود باید وقت بگذارند و به سوالات شان پاسخ دهند و حقایق مربوط به کووید-19 را به روشی که آنان می‌توانند درک کنند، با آن ها در میان بگذارند.

انصاری گفت: پدران و مادران باید به کودک یا نوجوان خود اطمینان بدهند که از امنیت برخوردار هستند و اگر آن ها ناراحت هستند به آنها بگویند اشکالی ندارد، نحوه برخورد با استرس را با فرزندانشان در میان بگذارند تا بتوانند از یاد بگیرند که چگونه از عهده آن بر آیند.

وی خاطرنشان کرد: برای کاهش استرس قرار گرفتن خانواده‌ در معرض پوشش اخبار مربوط به بیماری کرونا از جمله رسانه‌های اجتماعی را باید محدود کرد و کودکان ممکن است آن چه را که می‌شنوند نادرست تفسیر کنند و از چیزی که نمی‌فهمند، وحشت کنند.

وی عنوان کرد: خانواده باید از روند کارهای روزمره پیروی کنند و اکنون که مدارس تعطیل هستند، برنامه‌ای را برای فعالیت های یادگیری و فعالیت‌های آرامش‌بخش یا تفریحی ایجاد کنند و نقش یک الگو را داشته باشند.

این کارشناس روانشناسی افزود: همه افراد بعد از بیرون آمدن از قرنطینه بیماری کرونا، احساسات متفاوتی دارند که می توان به برخی از جمله تسکین پس از قرنطینه برای حفظ سلامتی اشاره کرد.

انصاری بیان کرد: دلیل این که برخی افراد ترس بی‌اساس از سرایت کرونا در تماس با مبتلایان به این بیماری را دارند، حتی اگر هم مشخص شده باشد که انتقال دهنده نیست در وجودشان غم، عصبانیت یا ناامیدی را به وجود می آورند.

انتهای پیام/


کد مطلب: 135507

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/135507/استرس-کووید-19-اجرای-ایده-های-خلاقانه-خنثی-کنیم-اضطراب-روی-پنهان-ویروس-کرونا

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir