تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۱۶
مدیر کل راه و شهرسازی جنوب سیستان و بلوچستان خبر داد:

توسعه شبکه شتاب‌نگاری با نصب ۱۲ دستگاه شتاب‌نگار جدیدِ

حمزه امیریان گفت: شبکه‌های شتاب‌نگاری و لرزه‌نگاری مهم‌ترین ابزار ثبت و مطالعه زمین لرزه‌هاست؛ بر این اساس ۱۲ دستگاه شتاب‌نگار آنلاین تا آخر اسفندماه در شهرهایی که بر روی گسل‌های اصلی واقع شدند، نصب می‌شود.
توسعه شبکه شتاب‌نگاری با نصب ۱۲ دستگاه شتاب‌نگار جدیدِ
به گزارش عصرهامون حمزه امیریان، مدیر کل راه و شهرسازی جنوب سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار پهره بیان کرد: با پیگیری مدیریت بحران، ۱۲ دستگاه شتاب‌نگار برخط در مناطق جنوب استان در شهرهای ایرانشهر، بزمان، دلگان، نیکشهر، سرباز، راسک، قصرقند، دشتیاری، پیرسهراب، اسپکه و فنوج، با هزینه‌ بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریالی مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی نصب و راه‌اندازی خواهد شد.

وی با بیان این که پیش‌تر از یک دستگاه شتاب‌نگار برخط در شهر چابهار و نیز چندین دستگاه دیجیتال شتاب‌نگار آفلاین در جنوب استان وجود داشته است، افزود: با نصب شتاب‌نگارهای برخط در منطقه و افزایش ۱۲ دستگاه برخط جدید وسعت سطح پوشش در جنوب سیستان‌وبلوچستان افزایش خواهد یافت.

مدیرکل راه و شهرسازی جنوب سیستان و بلوچستان تصریح کرد: دستگاه‌های شتاب‌نگار برخط در مرحله نخست در شهرهای لرزه‌خیز استان نصب می‌شود و هر دستگاه دارای عملکردی به شعاع چندصد کیلومتر است.

این مقام مسئول با بیان این که دستگاه‌های شتاب‌نگار، سنجش ابعاد حوادث زلزله و خسارات ناشی از آن را می‌سنجند، اضافه کرد: سرعت در انتقال اطلاعات مربوط به شتاب زلزله به مراکز مدیریت بحران زمینه افزایش سرعت عمل مسئولان مدیریت بحران و گسیل نیروهای امدادی را به مناطق زلزله‌زده فراهم می‌کند.

امیریان عنوان کرد: امروزه کشورهای لرزه‌خیز و پیشرفته‌ جهان قدم‌ های بسیار مهمی را در طراحی و اجرای این سامانه‌ها در شهرها و مناطق مهم و پرجمعیت برداشتند و ضرورت راه‌اندازی این سامانه و شناسایی و تعیین حریم گسل‌های سیستان وبلوچستان و ضوابط اجرای آیین‌نامه ۲۸۰۰ در استان کمک مهمی در کاهش آسیب و تاب‌آوری شهرها در مقابله با مخاطراتی مانند زلزله و زمین‌لرزه در این منطقه می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به‌ عنوان متولی شبکه شتاب‌نگاریِ زلزله در کشور، مرجع مهمی در طراحیِ سازه‌های مقاوم و مدیریت بحران و زلزله در کشور بوده و از این‌ رو با پیگیری‌های صورت گرفته در فاز اولِ توسعه ۱۲ دستگاه شتاب‌نگارِ برخطِ نسل جدید و ۱۲ دستگاه شتاب‌نگار دیجیتال در مناطق جنوب استان نصب خواهند شد و در صورت آماده‌سازی زیرساخت ایستگاه‌ها در فاز بعدی، ۴ دستگاه دیگر در مناطق جنوب سیستان و بلوچستان نیز نصب خواهد شد.

مدیرکل راه و شهرسازی جنوب سیستان و بلوچستان در خصوص مزایای نصب دستگاه شتاب‌نگار، گفت: اگر زلزله های بزرگی مانند چون زلزله سرپل ذهاب رخ دهد، ایستگاه‌های لرزه‌نگاری نزدیک به کانون آن ها به دلیل حرکت شدید زمین از کار می‌افتند اما دستگاه‌های شتاب ‌نگار در نزدیکی کانون زمین‌لرزه از کار نمی‌افتند و از این رو لازم است کشور به دستگاه‌های جدید شتاب‌نگاری مجهز شود.

امیریان تصریح کرد: این دستگاه‌ها که جنبش زمین و حرکت‌های تکنیکی آن را رصد و اطلاعات را آنلاین در اختیار قرار می‌دهند، برای کاهش خطر پذیری و افزایش تاب‌ آوری شهر امکان بسیار خوبی را فراهم می‌کند.

به گفته وی، در صورتی که مجموعه‌ای از دستگاه‌های شتاب‌نگار در یک شهر یا ناحیه همزمان با رویداد زمین‌لرزه بزرگ بتواند داده‌ها را به مرکز مدیریت بحران منتقل دهد، قادر هستیم بفهمیم که کدام بخش آن مکان ها بر اثر این زلزله بیشترین شتاب را تحمل کرده و احتمالاً بیش‌ترین خسارت به آن وارد شده است.

امیریان خاطرنشان کرد: براساس این اطلاعات، نیروهای امدادی به مناطقی اعزام خواهند شد که بیشترین میزان خسارت به آن وارد شده است‌.

وی گفت: اولین دستگاه شتاب‌نگار در ایرانشهر در ۵ خرداد۱۳۵۴ در فرمانداری این شهرستان نصب و راه اندازی شده است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcirwazwt1apw2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما