تاریخ انتشار :دوشنبه ۲ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۵۶
شیوع ویروس منحوس کرونا و آشفتگی بازار کالاهای اساسی در حالی جیب برخی از سودجویان را پر زرق و برق کرد که در هیاهوی کم‌فروشی و گران‌فروشی ها، کاسبانی هم بودند که در خرید و فروش‌ها انصاف را رعایت کردند.
همدلی عنصر مورد نیاز در روزهای کرونایی است/ رضایت مردم، سود کاسبان منصف در زاهدان
به گزارش عصرهامون، جدای از تحریم ها، مدیریت ناصحیح اقتصادی و عدم نظارت کافی که باعث گرانی و تورم در جامعه شده انصاف حلقه گم شده دیگر این زنجیره بود که شیوع ویروس منحوس کرونا بر گستره آن دامن زد و باعث شد تا برخی از آب گل آلود ماهی گرفته و با تلخی کام مردم، سود و منفعت خود را افزایش و کسب و کارشان رونق گیرد.

ویروسی که با پاقدم نحس خود معادلات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی همه و همه را دست خوش تغییر و تحول کرد تا جایی که تعطیلی برخی کسب و کارها باعث شد معیشت مردم تحت تاثیر قرار گیرد و شرایط بد اقتصادی عرصه را بر کاسبان تنگ کند اما بعضی ها قناعت را ضامن شادی و برکت دانستند.

آنها کاسبان منصفی بودند که در هیاهوی کم فروشی و گران فروشی و احتکار کالاهای اساسی، رضای خدا و رضایت مردم را اولویت کار دانسته و به فکر کسب روزی حلال بر سر سفره خویش بودند، چرا که کسب روزی حلال یکی از موضوعاتی است که در دین مبین اسلام با سفارش فراوان مورد تاکید قرار گرفته تا جایی که رسول اکرم(ص)، کسب روزی حلال را یک عبادت دانستند.

وجدان مان را در معامله در نظر بگیریم
 
محسن زحمتکش یکی از کاسبان منصف زاهدانی در اتحادیه اغذیه و لبنیات در گفت وگو با خبرنگار ما بیان کرد: با شیوع ویروس منحوس کرونا که تمامی معاملات را تحت تاثیر خود قرار داد و به طبع آن معیشت بخشی از افراد جامعه برای تأمین حداقل امکانات زندگی را با مشکل مواجه کرد، اولویت کارمان همچون همیشه رضای خدا و رضایت مشتری قرار گرفت.

وی گفت: از آنجایی که ویروس کرونا وضعیت اقتصادی جامعه و خانوارها را دچار بحران و شرایط را برای همگان سخت کرد، رضایت مصرف کننده و مشتری که کمک به همنوعان است در ترازوی کسب و انصاف که توصیه پیشوایان دینی است را ملاک کار قرار دادیم.

این کاسب منصف با تاکید بر این مطلب که همدلی در چنین شرایطی عنصر مورد نیاز اقتصاد به شمار می رود، افزود: وقتی بتوانیم شرایط را طوری مهیا کنیم که انصاف و وجدان در آن دیده شود قطعا پاداش کار نیک اجری بزرگ دارد و برگشت آن در زندگی هایمان ملموس است.

وی اذعان کرد: در دین مبین اسلام سفارشات زیادی مبنی بر منصف بودن کاسبان شده، اما اینکه عده ای اقدام به گرانفروشی و احتکار در چنین شرایطی می کنند ذهنیتشان این است که اگر درآمد مالی آنها حتی از طریق ناسالم افزایش یابد شرایط شان بهتر می شود؛ در صورتی که بنده معتقد هستم اگر راه مناسب انتخاب و به عنوان کاسب، سود درست را ملاک بدانیم خیر و برکتی که بر مال ما افزوده می شود قطعا شرایط را بهتر از قبل می کند.

زحمتکش خاطر نشان کرد: رعایت عدالت و انصاف و رضایت مشتری همواره برایمان اولویت بالاتری نسبت به سود داشته و دارد، به ویژه در این برهه از زمان که شیوع ویروس کرونا و عمل به توصیه های بهداشتی و عدم حضور مردم در مکان‌های عمومی بسیاری از کسب و کارهای خرد را دچار بحران کرده‌؛ و به نظر می‎رسد راهکاری جز رعایت انصاف و همدلی بیشتر در این روزهای بحرانی وجود ندارد.

 انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdceep8zxjh8x7i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما