تاریخ انتشار :چهارشنبه ۴ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۰۱
شهرستان هامون دارای جاذبه های تاریخی از جمله شهر سوخته، کوه خواجه، قلعه رستم و آسبادهای حوضدار بوده و تالاب بین المللی هامون هم در این خطه واقع شده است.
"کیانسه" و "شهرسوخته" جاذبه هایی که در سرزمین "هامون" اساطیری قرار دارد
به گزارش عصرهامون، شهر سوخته به نام جدیدی است و قدمت تاریخی چندانی ندارد، بر پایه متن های موجود سابقه این نام به اواخر قرن نوزدهم میلادی برمی‌گردد در آن زمان کلنل انگلیسی از منطقه بازدید کرد و راهنمایان محلی این نام را به کار بردند.
 
آثار سوختگی در این شهر به وفور قابل رویت است، شهرسوخته 2 بار به آتش کشیده شد یک بار در ابتدای مرحله رشد و بار دیگر در لحظه مرگ و انهدام.
 
سندی که نام واقعی و قدیمی این شهر را مشخص کند هنوز به دست نیامده است و نام شهر سوخته به دلیل آتش‌ سوزی در دوره زمانی بین سال‌های سه هزار و دویست تا 2 هزار و هفتصد قبل از میلاد است.
 
این اثر در سال ۱۳۹۳ در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید این شهر در حدود هزار و دویست قبل از میلاد پایه گذاری شده و برای دوره حدود ۱۴۰۰ سال زندگی در اینجا جریان داشته است و چهار دوره استقرار در شهر سوخته شناسایی شده‌اند.
 
شهر سوخته در دوره دوم به اوج شکوفایی خود رسید و از دوره سوم نابودی آن آغاز شد و در پایان دوره چهارم از بین رفت. این محوطه در سال ۱۳۹۳ در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است.

 
کوه خواجه
 
کوه خواجه، اوشیدا یا کوه رستم تنها عارضه طبیعی در دشت سیستان بوده و نام خود را از آرامگاه خواجه مهدی یکی از دوستداران خاندان علوی که مزارش بر فراز این کوه واقع شده گرفته است.
 
به دلیل مقدس بودن این کوه نزد ایرانیان باستان جز در موارد خاص سازندگان هرگز در صدد برداشت سنگ و استفاده از مصالح و مواد این کوه در ساخت و سازهای خود نبودند و با وجود فراوانی سنگ در محل این کار را انجام ندادند.
 
بر روی این کوه آثاری از دوران اشکانیان، ساسانیان و دوران اسلامی به جا مانده، مانند کهن دژ، قلعه چهل دختران و زنان، برروی این کوه چند زیارتگاه اسلامی قبرستان دوره میانه اسلامی و آرامگاه خواجه مهدی خواجه غلطان و محوطه‌های باستانی وجود دارد.

 
قلعه رستم
 
قلعه رستم یک ارگ حکومتی مربوط به دوره صفوی است که تاکنون چند دوره مرمتی بر روی این اثر انجام گرفته، وجود بزرگترین و مرتفع‌ترین گنبد خشتی و گلی استان در این بنا بر اهمیت آن می‌افزاید.
 
قلعه رستم که در دوره خود به عنوان پادگان نظامی شهر هزار کاربر داشته بزرگترین قلعه تاریخی استان است وجود بناهای عظیم و خشت و گل در سه طبقه زیبایی و گیرایی این اثر را صد چندان می‌کند.
 
آسبادها
 
یکی دیگر از شاخص‌های مهم تمدن و پیشرفت سیستان مجموعه آسبادهای زیبا و دیدنی حوضدار کندر است، این آسبادهای عظیم با استفاده با ارتفاع تقریبی ۱۰ تا ۱۵ متر مبین وفور غلات و کشاورزی گسترده در این شهر و باعث شناخته شدن سیستان به نام انبار غله کشور از روی سوی تاریخ‌نگاران است.
 
 
تالاب بین المللی هامون

دریاچه ها و تالاب بین‌المللی هامون در دشت سیستان با مساحت چهار هزار کیلومتر مربع در فصول پر آبی بزرگترین دریاچه آب شیرین کشور است که در شمال و شمال غربی این دشت قرار گرفته، هامون پوزک در شمال شرقی، هامون صابوری در شمال و هیرمند یا هلمند در غرب سیستان قرار دارد.
 
این پهنه وسیع توسط برگ ها، نیزارها و مراتع پوشیده و بخشی از آن به وسیله آب فراگرفته شده است و زیستگاه انواع پرنده های مهاجر مانند فلامینگو، پلیکان، درنا، انواع اردک، غاز، خوتکا، چنگر و چور است.
 
این دریاچه از مناطق بسیار زیبا و دیدنی در شرق ایران است که قداست خاصی نزد زرتشتیان دارد و به دریاچه کیانسه در اوستا معروف است.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjomevxuqetyz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما