تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۰ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۲۲
از ابتدای سال جاری تا کنون طوفان های 120 روزه مهمان منازل مردم شمال سیستان و بلوچستان بوده و به نوعی ضعف دولت در تامین حق آبه هامون مردم را خانه نشین کرد.
ضعف دولت در تامین حق آبه هامون مردم را خانه نشین کرد/زابل رکورد دار آلودگی هوا
به گزارش عصرهامون، به نقل از اوشیدا؛ یکی از مهمترین معضلاتی که همواره مردم ساکن شمال سیستان و بلوچستان را در فصل بهار و تابستان در منازل حبس می کند وزش طوفان های ۱۲۰ روزه به همراه گرد و غبار است.

این طوفان ها بر اثر خشکی تالاب هامون و همچنین از بین رفتن پوشش گیاهی در بستر این تالاب با ریزگرد همراه هستند این ریزگرد ها آلودگی هوا را به طوری افزایش می دهند که حتی زابل بارها به عنوان آلوده ترین شهر جهان نیز معرفی شده است.



دلیل گرد و غبار سیستان چیست؟

کارشناسان بارها عنوان کردند که تنها راه مبارزه با ریزگرد ها می تواند احیای تالاب هامون باشد، تالابی که روزگاری بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران نامیده می شد و تمدن کهن پنج هزار ساله ای در کنار آن زندگی می کرده اند.

یکی از مهمترین عوامل در خشکی تالاب هامون دخالت های انسانی در طبیعت بوده است، کشور افغانستان که سال هاست با احداث سد و بند های آبی در صدد کمرنگ کردن ورود آب به ایران بوده چند روز قبل با افتتاح بند کمال خان آخرین قطره امید سیستانیان را نیز خشکاند.

احداث بند کمال خان و تغییر مسیر آب توسط افغان ها باعث شده است تا در سال جاری حتی یک قطره آب نیز از سوی رودخانه هیرمند به ایران سرازیر نشود تا رویای احیای تالاب هامون برای مردم کمرنگ تر از قبل شود.



وزارت خارجه وارد عمل شود

احمد ملاشاهی کارشناس مسائل سیاسی در همین خصوص به خبرنگار ما گفت: وزارت امور خارجه ایران که سال هاست مدعی دست برتر در مذاکرات است باید برای حق آبه تالاب هامون خیلی زودتر دست به کار می شد.

وی افزود: این روزها افغان ها بدون در نظر گرفتن حق همسایه داری و همچنین کمک هایی که سال هاست ایران به مردم این کشور می کند برای یک رودخانه بین المللی تصمیم گیری می کند.

ملاشاهی بیان کرد: رئیس جمهور این کشور نفت را در ازای آب می خواهد، آنها وابستگی مردم سیستان را به تالاب هامون می دانند و میلیون ها دلار هزینه برای جلوگیری از ورود آب به ایران کرده اند.

این کارشناس سیاسی تصریح کرد: باید وزارت امور خارجه برای رایزنی حق آبه تالاب هامون زودتر دست به کار شود.



مردم ماسک بزنند و یا از منزل خارج نشوند

هادی میرزایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل در همین خصوص به خبرنگار ما گفت: منطقه سیستان بالاترین آمار بیماری سل را در کشور دارد که از مهمترین دلایل آن می تواند به وجود ریزگردها و گرد و غبار در این منطقه اشاره کرد.

وی افزود: در هنگام طوفان معمولا بیماران بسیاری به مراکز بهداشتی به جهت تنگی نفس، بیماری های چشمی و حتی تصادفات جاده ای مراجعه می کنند.

میرزایی بیان کرد: مردم در هنگام طوفان ها حتما باید از ماسک استفاده کنند و افراد مسن و خردسال از متازل خارج نشوند تا در این آلودگی سالم تر بمانند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdj90f5yt0sf6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما