تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۱۶
سیستان و بلوچستان روزانه حداقل ۳۰۰ واحد خونی مورد نیاز را از استان های دیگر تامین می کند که به دلیل تعدد بیماران تالاسمی در استان، وقوع تصادفات در محورهای مواصلاتی و آمار زایمان این آمار متغیر است و با توجه به تشدید بیماری کرونا و نزدیک شدن ماه رمضان اوضاع ذخایر خونی استان بحرانی تر می شود.
زنگ خطر بحران ذخایر خونی در سیستان و بلوچستان به صدا درآمد/ بیماران تالاسمی چشم انتظار دریافت قطره های زندگی
به گزارش عصرهامون، با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در سیستان و بلوچستان و نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، آمار مراجعه کنندگان به پایگاه های انتقال خون استان به شدت کاهش پیدا کرد، به طوریکه میزان مراجعات در تعدادی از پایگاه ها و برخی ساعات به کمتر از انگشتان دست می رسد.

این در حالی است که سیستان و بلوچستان نیاز مبرم به خون دارد، وجود تعداد زیادی بیمار تالاسمی در استان و مصرف خون از سوی آن ها، آمار بالای زایمان و وقوع تصادفات در محورهای حادثه خیز پهناورترین استان کشور سبب شده است نیاز به واحدهای خونی در سیستان و بلوچستان بیشتر شود.

بسیاری از بیماران تالاسمی در جنوب سیستان و بلوچستان و در روستاهای دورافتاده زندگی می کنند، برخی از آن ها پس از طی مسافت های طولانی خود را به بیمارستان می رسانند که به دلیل کمبود در برخی از گروه های خونی امکان خون دهی به موقع به این بیماران وجود ندارد.

این باعث می شود کودکی که رنج بیماری را تحمل می کند دست خالی و بدون دریافت حداقل نیاز خونی خود دوباره به روستا برگردد و در انتظار تامین واحدهای گروه خونی مورد نیاز خود باشد.

300 واحد خونی مورد نیاز سیستان و بلوچستان از دیگر استان ها تامین می شود

سهیلا خسروی، مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: میانگین روزانه اهدای خون در سیستان و بلوچستان ۱۵۰ واحد است، در حالیکه میانگین روزانه مصرف خون در این استان به ۴۵۰ تا ۵۰۰ واحد هم می رسد و در صورت وقوع تصادف و ... به ۵۰۰ واحد می رسد.

وی ادامه داد: کمبود واحدهای خون مورد نیاز در سیستان و بلوچستان از استان های دیگر تامین که حدود ۳۰۰ واحد را شامل می شود، اما در حال حاضر شرایط استان های دیگر هم به گونه ای نیست که بتوانند نیاز سیستان و بلوچستان را تامین کنند.

این مقام مسئول بیان کرد: وضعیت همه شهرستان های استان بحرانی بوده و ذخایر خونی حتی در شرایط عادی هم در حال اتمام است و برخی از گروه های خونی مورد نیاز بیماری تالاسمی قابل پاسخگویی نیستند.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان عنوان کرد: بیماران تالاسمی تا زمانی که خون دریافت نکنند حال مساعدی ندارند و به همین دلیل با نوبت دهی تلاش می کنیم گروه خونی مورد نیاز آن ها در هر صورت تامین شود.

در ماه رمضان اوضاع بحرانی تر می شود

خسروی تصریح کرد: تاکنون هم شبکه خون رسانی کشور به ما کمک کرده است تا کمبود خون مورد نیاز استان تامین شود، اما با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان پیش بینی می شود اوضاع خونی استان بحرانی تر شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه وضعیت کرونا در سیستان و بلوچستان و وخیم شدن این بیماری، بسیاری از مردم از حضور در پایگاه های انتقال خون امتناع می ورزند و این موضوع سبب کاهش میزان اهدای خون شده است.

این مقام مسئول بیان کرد: بیشترین میزان مصرف خون در سیستان و بلوچستان به دلیل تعدد بیمارستان ها در زاهدان و بعد از آن مربوط به جنوب استان به علت بیماران تالاسمی، تعدد زایمان ها و وقوع بیشتر تصادفات است.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjamev8uqettz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما