تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۰۰:۴۹
حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه با بیان این که امام علی (ع) نمونه کامل جمع زهد و سازندگی در حکومت داری هستند، گفت: نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از مولای متقیان الگو بگیرند.
امام علی (ع)؛ نمونه کامل زهد و سازندگی در حکومت داری/نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از مولای متقیان الگو بگیرند
حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه، کارشناس مسائل مذهبی در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: یکی از اسرار لیله مبارکه قدر، وجود امیرالمومنین علیه السلام است، این از مقدرات پروردگار بود که امام علی (ع) را در شب قدر حاضر و سِر این شب و روح لیله قدر را که وجود امام معصوم (ع) و حجت خدا بعد از پیامبر (ص) است، برای ما روشن تر کند.

وی ادامه داد: امیرالمومنین علیه السلام شخصیتی است که پروردگار، این خورشید را از دل کعبه به جهان مادی و ظلمانی و این دنیای تاریک معرفی و به همگان هدیه کرد، لحظه بردنش را از این دنیا هم در آن لیله مبارکه قدری قرار داد که برترین ایام و ساعات عالم خلقت است.

این کارشناس اذعان کرد: در شب قدر امیرالمومنین (ع) از دار دنیا می‌روند تا نشان دهند که اگر امام، حجت خدا و ولی الله نباشد، دنیا یک شب تاریکی است، همان گونه که حافظ گفت "شب تاریک و بیم موج و گردابی چنین هایل"، در قرآن نیز آمده است که کسانی که به کفر رفتند، به این معنی که از امام معصوم (ع) دور شدند، در یک دنیای تاریک مواج و گردابی گرفتار شدند.

ائمه (ع)؛ مصداق لا يَشْغَلُهُ شَأْنٌ عَنْ شَأْنٍ

 وی با بیان این که ویژگی های امیرالمومنین (ع) در ابعاد مختلف قابل بررسی است، گفت: اهل بیت (ع) و حجت های الهی مصداق "لا يَشْغَلُهُ شَأْنٌ عَنْ شَأْنٍ" هستند، یعنی اینطور نیست که در یک بعد رشد کنند، یا اگر به یک بخش پرداختند، به بعد دیگر نتوانند، بپردازند.

 به گفته اصغری حسامیه، ما آدم ها این گونه هستیم، وقتی کاری انجام دهیم، نمی توانیم به کار دیگری بپردازیم، وقتی مشغول یک موضوع می شویم، به موضوع دیگر نمی توانیم توجه کنیم، اما اهل بیت عصمت و طهارت (ع) اینطور نیستند، آن ها "لا يَشْغَلُهُ شَأْنٌ عَنْ شَأْنٍ" هستند، یعنی اگر مشغول به وجهی باشند، از مسئله ای دیگر غافل نیستند.

وی افزود: اهل بیت (ع) در دنیا و در ماورای دنیا هم هستند، کما اینکه الآن هم اگر شفاعتی صورت می گیرد، گاهی مریض دارها، گرفتارها و حاجتمندان به ائمه (ع) متوسل می شوند، به این دلیل است که آن ها در آن دنیا قرار دارند، اما در این دنیا هم اثرگذار هستند، این خاصیت حجت خداست، ویژگی هایشان هم همین است.

این خطیب شهیر اضافه کرد: می بینید که برخی افراد در یک ورزش، عده ای در هنری، یکی در چشم پزشکی و دیگری در رشته حلق و بینی دکترا گرفته، کسی که پزشک شده دیگر نمی توانسته مهندس ساختمان شود یا کسی را که در صد حوزه، مهارت کامل گرفته باشد، پیدا نمی‌کنید، حتی مورد هم نداریم که در دو بخش مهارت کامل گرفته باشند.

وی تصریح کرد: اهل بیت (ع) در همه امور مهارت کامل دارند و الگوی کاملی هستند، هم در رفتار فردی، زندگی شخصی و اجتماعی، هم در ابعاد اقتصادی، مسائل سیاسی و عبادی، در همه امور آنها الگویی تمام عیار هستند.

اهل بیت (ع)؛ جمع اضداد هستند

اصغری حسامیه ادامه داد: نکته عجیبی که درباره اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به صورت بسیار قوی، کامل و تمام وجود دارد و کمتر در غیر اهل بیت است و حتی در مواردی هم اگر باشد، بسیار ضعیف بوده، جمع اضداد بودنشان است، چراکه آدم فکر می‌کند، اگر کسی به وادی حکومت رفت، دیگر از وادی ورع و تقوا دور است، اما اهل بیت عصمت و طهارت (ع) این ویژگی ها را با هم جمع می‌کنند.

وی افزود: امیرالمومنین علی علیه السلام حدود پنج سال حکومت و ثابت کردند که آدم می تواند هم یک حاکم مقتدر و هم اهل ورع و پرهیزکاری باشد، به طور معمول زمانی می گویند کسی ورع دارد که از امور بسیار شبهه‌ناک دور باشد، برخی اظهار می کنند که مگر می شود آدم در حکومت‌داری تا این حد ظرافت در رفتار داشته باشد، بالاخره حکومت و مدیریت کردن جاهایی اقتضا می‌کند که به بعضی های ظلمی شود و با تبعیض هایی هم همراه است و چاره و گریزی از این امور نیست.

ورع و اقتدار در حکومتداری

این کارشناس مذهبی ادامه داد: در مقابل این همه جزئیات و ظرافت حکومتداری حواسمان باشد که کوچکترین ظلمی به کسی نشود، به ظاهر حکومت با ورع نمی سازد، اما امیرالمومنین (ع) ثابت کرد که در اوج اقتدار و دقت در اجرای قانون و حکومت داری، نهایت ورع را دارد.

وی با بیان این که نمونه‌هایی از این موضوع را در زندگی امیرالمومنین (ع) می‌بینیم، عنوان کرد: در جریان نجاشی شاعر که داستانش بسیار معروف است، فردی مدح امام علی (ع) را می‌کرد، علیه دشمنان آن حضرت شعر می سرود، اما ماه رمضانی در فضایی قرار گرفت که علی‌رغم این که تمایلی نداشت، ولی به جهات مختلف از فضای حاکم بر آن‌ جمع، شرب خمری کرد، وقتی خبر به امیرالمومنین (ع) رسید، آقا وی را خواستند و ۸۰ ضربه تازیانه زدند و 10 ضربه هم اضافه کردند، چرا که حرمت ماه رمضان را شکسته بود، نجاشی گفت شما که با دوستانت این گونه رفتار می کنید، چه توقعی از اینکه با شما باشند و همچون دشمنانتان دشمنی نکنند، آقا فرمودند من حد خدا را تعدیل نمی کنم.

اصغری حسامیه تصریح کرد: نکته اینجاست که امیر المومنین (ع) حکومت می کند، در حالی که در حکومتداری عملیات روانی بسیار مهم است، هنر شعر و شاعری آن زمان محدود بود، رادیو تلویزیون، روزنامه و نشریات هم نبود و شاعر و خطیب همه چیز و مهمترین ابزار رسانه‌ای حکومت بود، اما آقا به این راحتی یکی از تریبون های مهم چند جانبه را از دست می دهند و می فرمایند که من مأمور به اجرای حکم خدا هستم.

وی تاکید کرد: می بینیم که برای امام علی (ع)، اهمیت ندارد که طرف می خواهد علیه اش، یا به نفع وی باشد، ولی اهمیت دارد که حکم خدا انجام شده یا خیر، کم نیست در حکومت امیرالمومنین (ع) از این قبیل مسائلی که آقا حکم خدا را بر نفع شخصی و تبلیغات به نفع خودشان ترجیح می‌دادند.

این کارشناس اظهار کرد: ایام انتخابات ریاست جمهوری نزدیک است، آن هایی که کاندیدا می شوند، باید برایشان اسلام، حکومت و جامعه اسلامی، امیدوار نکردن دشمن، قوت دادن به اسلام مهم باشد و حکم خدا را بر منافع شخصی ترجیح دهند.

الگوی سازندگی و زهد در حکومت‌داری

 وی گفت: یکی از مسائلی که به طور معمول در حکومت‌داری، آن را چیزی شبیه به محال می دانند، جمع بین سازندگی و زهد است، یعنی مسئولی که برای آباد و ثروتمند کردن جامعه بسیار تلاش کند، اما بسیار آدم بی رغبت به دنیا باشد، در تصور حاکمان و مدیران جامعه نیست، نمی توان هم دنبال سازندگی بود و هم آدمی زاهد، اما امیرالمومنین (ع) ثابت کرد که در نهایت زهد، می توان بیشترین خدمات را برای آباد کردن جامعه انجام داد، امیرالمومنین (ع) بسیار پر درآمد بودند، اما پرمصرف نبودند، فقیرانه زندگی می‌کردند و هنرشان این بود که می‌توانستند ثروتمندانه زندگی کنند، چراکه برخوردار بودند، اما ترجیح دادند فقیرانه زندگی کردند.

اصغری حسامیه ادامه داد: روایتی منسوب به پیامبر (ص) است که فرمودند "الفقر فخری"، افتخار من این است که فقیرم، اگر کسی قدرت درآمد و سرمایه کلان نداشته باشد، فقیرانه زندگی کردنش، افتخار نیست، خیلی در این جمله حکمت است، اما ما دقت نکردیم.

 افتخار پیامبر (ص) و امام علی (ع) به زندگی فقیرانه

 وی تاکید کرد: پیامبر (ص) می فرمایند افتخارم این است که فقیرانه زندگی می کنم، جایی همچون فقیران زندگی کردن افتخار دارد که فرد درآمد بالایی دارد، اگر امیرالمومنین (ع) هم به زندگی فقیرانه افتخار می کنند، به خاطر این است که پر درآمد هستند.

این خطیب اضافه کرد: مولای متقیان چاه های مختلفی حفر می کردند، چاه هایی که در آن زمان همچون منابع عظیم آبی امروزی قیمت داشت، منبع آب بود و هر چیزی از آب زنده می ماند، اما با حفاری چاه ها، آن را سند می زد و وقف می کرد. 

وی عنوان کرد: در یکی از این روایت هاست که می گویند، وقتی امیرالمومنین (ع) انتهای زمینی را حفر می کردند، آب مثل گلوی شتری که نهر می‌کند و خون از آن بیرون می زند، خارج شد، اما امام علی (ع) با همان گل و لایی که به لباس و سر و صورتشان بود، از چاه بالا آمدند، قلم و کاغذ برداشتند و نوشتند که این چاه را به فقرا وقف می کنند.

اصغری حسامیه تاکید کرد: درآمد اهل بیت (ع) بالا بود، اما دل نمی بستند و جمع نمی کردند، ثروت اندوز و اسیر مال نبودند، اینها ارزش دارد و این جمع زهد و سازندگی است.

انتهای پیام/ 
https://www.asrehamoon.ir/vdcfvedyxw6dmya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما