ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> چالش های بانوان؛ از نداشتن شناسنامه تا ازدواج با اتباع بیگانه غیرمجاز سبک زندگی زنان در بافت های ناکارآمد شهری ایرانی- اسلامی نیست | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۳۳
حجت الاسلام غلامرضا نجفی گفت: وجود جامعه گسترده فاقدین شناسنامه مدعی تابعیت ایرانی در میان بانوان استان، عدم ثبت واقعه ازدواج در بین برخی دختران، ازدواج گروه کثیری از دختران استان با اتباع بیگانه غیرمجاز نمونه ای از چالش های بانوان است.
چالش های بانوان؛ از نداشتن شناسنامه تا ازدواج با اتباع بیگانه غیرمجاز/ سبک زندگی زنان در بافت های ناکارآمد شهری ایرانی- اسلامی نیست
به گزارش عصرهامون، حجت الاسلام غلامرضا نجفی، سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان امروز در دیدار با مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری و جمعی از سازمانهای مردم نهاد و تشکل های مدنی حوزه بانوان که در محل این معاونت برگزار شد گفت: نقش و جایگاه خانواده در تعالی نظام اجتماعی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی بسیار مهم است.

وی ادامه داد: تحقق اهداف عالیه تکریم نظام خانواده و سرفصل های مرتبط با پیشگیری های رشدمدار، بدون نهادینه سازی آموزش های کاربردی در حوزه زنان، میسر نمی شود و ضرورت دارد همه فعالان مدنی و کنشگران اجتماعی، مسائل و چالش های پیش روی نظام خانواده و بانوان استان را شناسایی و باتوجه به امکانات محلی نسخه مناسبی را برای آن تجویز و اجرا کنند.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان افزود: یکی از محدودیت های جدی فرآیند برنامه ریزی در حوزه زنان و خانواده در سیستان و بلوچستان توجه محدود و نامناسب به مقوله آمار و معضلات این حوزه با رویکرد علمی و کارشناسی است.

نجفی تصریح کرد: بررسی و مطالعات پیرامون مسائل و مشکلات زنان در ابعاد زندگی فردی، خانوادگی، اجتماعی و فراهم آوردن زمینه های لازم برای ارتقای سطح دانش و مهارت های اجتماعی بانوان بدون دستیابی به آمارهای متقن و شناسایی دامنه معضلات موجود، مقدور نیست.

این مقام قضایی افزود: با نگاهی آماری در حوزه تعدد مراکز و عملکرد کیفی تشکل های مدنی ثبت شده در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی حوزه بانوان و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار باید پذیرفت که در مقام ارزیابی کیفی و احصاء مستندات عملکرد، این مراکز با فقدان پویایی و برونداد ملموس مواجه بودیم.

وی ادامه داد: ضرورت دارد برای شفاف سازی عملکردهای موجود، سیاست غربالگری سازمان های مردم نهاد مدنظر دستگاه های متولی قرار گیرد تا مجموعه های فعال، توانمند و دارای دستاوردهای فاخر به استمرار فعالیت های خویش بپردازند و مراکز فاقد تعهد اجتماعی و اقدامات شاخص در رصد ارزیابی عملکرد قرار گیرند و در صورت استمرار ناکارآمدی، مجوزهای مربوطه آن ها لغو شود.

چالش های بانوان؛ از نداشتن شناسنامه تا ازدواج با اتباع بیگانه غیرمجاز

نجفی با اشاره به برخی معضلات جدی حوزه زنان و خانواده در سیستان و بلوچستان عنوان کرد: وجود جامعه گسترده فاقدین شناسنامه مدعی تابعیت ایرانی در میان بانوان استان، عدم ثبت واقعه ازدواج در بین برخی دختران، ازدواج گروه کثیری از دختران استان با اتباع بیگانه غیرمجاز نمونه ای از چالش های بانوان است.

وی خاطرنشان کرد: گسترش آسیب های نوظهور اجتماعی در جامعه هدف بانوان، بروز تنش های خانوادگی و افزایش آمار طلاق و عدم توسعه زیرساخت های مرتبط با عدالت آموزشی در محلات محروم به ویژه در بین دختران استان، تنها برخی از چالش های اولویت دار پیش روی سیاستگذاران اجتماعی در حوزه بانوان استان محسوب می شود.

این مقام قضایی گفت: ضرورت دارد دستگاه های حاکمیتی ضمن تعامل مستمر با سازمان های مردم نهاد به ویژه تشکل های فعال حوزه زنان از ظرفیت های موجود بهره برداری کنند و نشست های منظم و مستمری با فعالان مدنی حوزه بانوان برای یافتن راه حل های مناسب جهت رفع تنگناهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی این گروه تأثیرگذار اجتماعی برگزار شود.
     
نجفی گفت: جایگاه بانوان در دین مبین اسلام منحصر به فرد است و باید همه مسئولان به بالندگی مضاعف این عنصر اجتماعی در استان توجه و اهتمام داشته باشند.

وی اظهار کرد: سبک زندگی بخشی از جمعیت هدف بانوان در حاشیه شهر زاهدان و سایر بافت های ناکارآمدشهری استان به هیچ وجه سنخیتی با سبک زندگی اسلامی-ایرانی ندارد.

جرایم مرتبط با امنیت اخلاقی و خشونت خانگی در بانوان دارای مصداق است

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان عنوان کرد: متأسفانه معضلاتی همچون تجاهر به اعتیاد، تکدی گری، طلاق، جرایم مرتبط با امنیت اخلاقی و خشونت خانگی در این گروه دارای مصداق است.

نجفی بیان کرد: این مصادیق حسب قوانین موضوعه کشور برای پیشگیری و درمان بازتوانی آن، دارای متولی حاکمیتی بوده و مقرر است تا معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان با نگاهی مطالبه گر دستگاه های متولی را برای تسریع در تحقق وظایف و رسالت های خویش در حوزه بانوان به چالش بکشد و در صورت بروز هرگونه اهمال و قصور در انجام وظایف محوله، برای صیانت از حقوق عامه، وفق مقررات قانونی اقدامات لازم را به عمل آورد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjtaeviuqettz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما