تاریخ انتشار :شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۳۶
گیاهان دارویی در سیستان برای اولین بار است که به زیر کشت می رود و پیش بینی می شود که کشاورزان از هر هکتار 100 میلیون سود عایدشان شود.
درآمد 100 میلیونی با کاشت یک گیاه کوچک/الگو کشت در سیستان دستخوش تغییرات پر سود
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از اوشیدا؛ یکی از مهمترین راه های دور زدن تحریم های ظالمانه آمریکا توجه به تولید داخل است که در سال های اخیر با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و نامگذاری شعار سال در همین رابطه بسیاری از شهروندان به کارآفرینی روی آورده اند.

در شمال سیستان و بلوچستان به واسطه وجود مزارع کشاورزی و منابع آب شیرین زمینه تولید انبوه محصولات کشاورزی وجود دارد، اما با توجه به خشکسالی در این سرزمین باید با مدیریت صحیح و تغییر الگو کشت محصولات کشاورزی مناسبی را انتخاب و به مرحله تولید رساند.

بسیاری از کارشناسان کشت گیاهان دارویی را برای مزارع سیستان مناسب می دانند، گیاهان دارویی مثل زیره و سیاه دانه نیاز به آب کمتری دارند و از طرفی سود زیادی عاید کشاورزان می کنند.

هرچند که این مهم هنوز در منطقه سیستان به خوبی جایگزین کشاورزی سنتی نشده است اما با فرهنگ سازی و برگزاری کلاس های متنوع برای کشاورزان می توان به کشت این محصولات امیدوار بود.

در سال زراعی جدید جمعی از کشاورزان منطقه سیستان برای اولین بار با تغییر الگو کشت از روش سنتی گندم و جو به سمت آبیاری قطره ای و کشت گیاهان دارویی رفته اند.



برداشت 5 تن از هر هکتار


عبدالرشید سارانی یکی از کشاورزان شهرستان هیرمند در همین خصوص به خبرنگار ما گفت: گیاهان رازیانه، سیاه دانه و زیره را هر کدام به مقدار نیم هکتار در مزارع کشاورزی خود کشت کرده ایم که پیشبینی می شود ۵ تن از آن برداشت کنیم.

وی افزود: این محصولات ارزش اقتصادی بالایی دارند و سود بیشتری نسبت به گندم و جو دارد از طرفی آب کمتری هم مصرف می کند.

این کشاورز سیستانی بیان کرد: برای اولین بار است که پس از ۳۰ سال کشاورزی به کشت این محصولات روی آورده ایم و می توانیم به جرات بگوییم که این محصولات دردسر کمتر و سود بیشتری دارد.


100 میلیون سود خالص از کشت گیاهان دارویی در یک هکتار


عباس جهانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هیرمند نیز در همین خصوص به خبرنگار ما گفت: محصولات کشاورزی در منطقه سیستان با توجه به آب رسانی از طریق طرح ۴۶ هزار هکتار باید به سمت آبیاری مدرن تغییر پیدا کنند.

وی افزود: برای اولین بار در شهرسان هیرمند که یکی از مهمترین قطب های کشاورزی در استان نیز به شمار می رود ۶۲ هکتار از مزارع کشاورزی به کشت گیاهان دارویی اختصاص پیدا کرده است.

جهانی بیان کرد: این گیاهان پس از برداشت در هر هکتار حدود ۱۰۰ میلیون تومان سود خالص عاید کشاورز می کند که رقم بالاتری نسبت به گندم و جو خواهد بود.

مدیر جهاد کشاوری شهرستان هیرمند خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود که در سال جاری حدود ۷۰۰ تن گیاه دارویی از مزارع کشاورزی منطقه سیستان برداشت کنیم.


انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdci5yazpt1app2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما