ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> تورهای انتظاری بلای جان اکوسیستم دریایی کاهش قاچاق و تامین معیشت صیادان در گرو تغییر روش صید است | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۳۶
به گفته عطااله رئیسی، معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل آب های ساحلی شیلات سیستان و بلوچستان هزار فروند از شناورهای کلاس لنج و ۱۵ هزار صیاد از تورهای گوشگیر انتظاری استفاده می کنند و عمده صید در این روش هم ماهی تون است.
تورهای انتظاری بلای جان اکوسیستم دریایی/ کاهش قاچاق و تامین معیشت صیادان در گرو تغییر روش صید است
به گزارش عصرهامون، چندی پیش گزارشی با عنوان تکرار قصه پرغصه مرگ لاک پشت ها در سواحل مکران/ وقتی صید غیرمجاز، بلای جان آبزیان می شود در این پایگاه خبری منتشر شد.
 
در این گزارش عنوان شده بود؛ به دلیل صید غیر مجاز از سوی برخی منفعت طلبان باز هم شاهد تکرار قصه پر غصه مرگ لاک پشت ها در سواحل مکران هستیم، اتفاقی که علاوه بر این که بلای جان آبزیان شده، صیادی و اقتصاد منطقه را تحت تاثیر قرار داده و طبق گفته متولیان چالش معیشتی در انتظار این منطقه است.
 
وحید پورمردان، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان نیز با تایید خبر مرگ لاک پشت ها در درک، عنوان کرد: هر سال شاهد بروز چنین اتفاقی در سواحل جنوب سیستان و بلوچستان هستیم، موضوعی که طی سه سال اخیر شدت بیشتری پیدا کرده است.
 
به گفته این مقام مسئول، این اتفاق ها در سواحل بندر تنگ و درک رخ می دهد، با توجه به این که صید تورهای انتظاری در منطقه اتفاق می افتد و عمده ماهیان هدف هم سفره ماهی ها هستند.
 
به گفته پورمردان، این هشداری جدی برای زیستگاه ها، صیادی و معیشت مردم است، اگر حواسمان نباشد در این منطقه هم چالش معیشتی برای مردم اتفاق می افتد، صیادانی هم به محیط زیست کنارک مراجعه کردند و از این موضوع ناراحت بودند، چرا که قاچاق باعث شده است صیادی به خطر بیفتد و صیدشان کم شود‌.
 
بر اساس اظهارات مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تورهای انتظاری که کار می گذارند، باعث می شود تا در همین فصول لاک پشت هایی که به ساحل نزدیک تر شده اند، در این تورها گیر بیفتند و وقتی صیادان تورها را بالا می کشند و سفره ماهی ها را جدا می کنند، لاک پشت هایی که تلف شده اند را در دریا رهاسازی می کنند.
 
به نظر می رسد این روش صید سبب آسیب زیست محیطی به جانوران دریایی شده و علاوه بر لاک پشت هایی که در تورهای انتظاری جان می سپارند کاهش ذخایر سفره ماهیان دریای عمان را در پی داشته است.
 
علاوه بر این ها برخی از صیادان منطقه از این موضوع ناراحت هستند، زیرا قاچاق، صیادی آن ها را به خطر انداخته است و در همین رابطه خبرنگار ما موضوع را از معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل آب های ساحلی شیلات سیستان و بلوچستان پیگیری کرد.
 
استفاده 700 شناور از تورهای گوشگیر انتظاری
 
عطااله رئیسی، معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل آب های ساحلی شیلات سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: حدود هزار فروند از شناورهای کلاس لنج از تورهای گوشگیر انتظاری استفاده می کنند که ۷۰۰ فروند شناور در آب های بین المللی و ۳۰۰ فروند در آب های ساحلی به این روش صید مبادرت می ورزند.
 
وی ادامه داد: عمده صید در این روش ماهی تون است که البته حدود ۴۰۰ فروند شناور قایق هم در محدوده آب های ساحلی صید انجام می دهند که حدود ۱۵ هزار صیاد از این روش استفاده می کنند.
 
این مقام مسئول اظهار کرد: جهت حفاظت از گونه های در معرض خطر به ویژه لاک پشت، دوره های آموزشی با همکاری محیط زیست مرکزتحقیقات شیلاتی آب های دور چابهار انجام شد.
 
معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل آب های ساحلی شیلات سیستان و بلوچستان عنوان کرد: همچنین از صیادانی که اقدام به رهاسازی لاک پشت ها کردند تقدیر شد.
 
رئیسی بیان کرد: هم وغم اداره کل آب های ساحلی شیلات استان حذف این روش در آینده و جایگزین کردن روش لانگ لاین است.
 
وی تصریح کرد: همچنین در سال های گذشته دوره های مشترکی با اداره کل حفاظت محیط زیست در خصوص حفظ گونه های در معرض خطر به ویژه لاک پشت ها در بنادر انجام شده است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcg3u9q7ak9wt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما