ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> دومینوی گرانی و نبود گوشت سفید زیر سایه ضعف نظارت در سیستان وبلوچستان فروش یک کیلو مرغ زنده بالاتر از یارانه پرداختی دولت! | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۵۹
کمبود شدید گوشت مرغ در بازار و عدم ثبات قیمت این کالای اساسی در کنار ضعف نظارت‌ها، مشکلاتی را برای مردم سیستان وبلوچستان به‌وجود آورده و هم اکنون یک کیلو مرغ زنده بیشتر از واریز یارانه دولتی به فروش می رسد.
دومینوی گرانی و نبود گوشت سفید زیر سایه ضعف نظارت در سیستان وبلوچستان/ فروش یک کیلو مرغ زنده بالاتر از یارانه پرداختی دولت!
به گزارش عصرهامون، صف های طولانی اقلام کالای اساسی در اقصی نقاط استان پهناور سیستان و بلوچستان با وجود وعده مسئولان همچنان پابرجاست و این امر خود منجر به افزایش آمار مبتلایان به کرونا به شمار می رود.

بیان این مطلب بدان جهت است که مردمان ساکن در این دیار چندین روز باید برای یافتن یک عدد مرغ کشتار روز مغازه های شهر را بالا و پایین کرده و در آخر دست خالی به خانه بازگردند.

ماجرای افزایش شدید قیمت مرغ زنده نیز این روزها به یکی از دغدغه‌های اصلی مردم تبدیل شده به گونه ای که قیمت یک کیلو مرغ زنده گوی سبقت را از یارانه پرداختی دولت ربوده و به 50 هزار تومان رسیده است، و باعث شده تا این محصول از سبد غذایی و سفره مردم پر بکشد و نایاب شود.

 مشاهدات میدانی از فروشگاه‌های عرضه مرغ در سطح شهر حاکی از آن است که مردم این روز‌ها باید در صف خرید مرغ بایستند و تقریبا تمام مغازه‌های عرضه مرغ خالی از مرغ است و مشتری‌های این فرآورده پروتئینی با دست خالی از مغازه‌ها بر می‌گردند و اگر هم هست با قیمت بالا به فروش می‌رسد.
 

 
مرغ همچنان بر پاشنه گرانی می چرخد

در مهرستان نیز به گفته شهروندان علیرغم اینکه قیمت درج شده محصول 24 هزار تومان عنوان شده برخی مراکز فروش اقدام به عرضه مرغ به ازای هرکیلو 28 هزار و 500 می کنند و این نشان از ضعف در نظارت مسئولان به شمار می رود.

فروشندگان اما  در اینباره از کاهش سهمیه روزانه مرغ کشتار روز گلایه دارند چرا که میزان مرغ توزیع شده کفاف سه ساعت بیشتر را نمی دهد؛ و آنچه مشهود است کمبود عرضه مرغ و نبود نظارت بر این آشفته بازار توزیع است که باعث شده مرغ همچنان بر پاشنه گرانی بچرخد.

مسئولان هم اگر چه وعده های زیادی داده و می گویند دچار کمبود نیستیم اما اکنون شواهد گویای خالی بودن ویترین و یخچال مغازه ها از این کالای اساسی است؛ از سوی دیگر نیز قیمت ها هم خیلی بالاتر از قیمت مصوب در برخی نقاط استان به فروش می رسد و مردم از این وضعیت ناراضی و گلایمند هستند.

مرغ در سیستان و بلوچستان نایاب و گران!

علیرضا کیخایی، بازرس انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان کشور در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: یک ماه از مصوبه ای که از ستاد تنظیم بازار مبنی بر اینکه انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان کشور رصد و پایش بازار را هفته به هفته انجام دهد می گذرد.

وی افزود: در این زمینه قیمت تمام شده 100 قلم کالای اساسی بازار تحت انجمن استان های کشور شنبه هر هفته جمع آوری و به انجمن ملی ارائه می شود تا آنها میانگین کشوری را گرفته و در قالب یک گزارش و در ستاد تنظیم بازار کشور روزهای دوشنبه ارائه کنند.

این مقام مسئول گفت: در این مرحله اگر یکی از اقلام کمبود یا افزایش قیمتی داشته باشد گزارش آن ارائه و دستوراتی پیرامون آن گرفته خواهد شد.

کیخایی ادامه داد: هفته گذشته در خصوص مرغ که در سیستان و بلوچستان گران و نایاب شده بود گزارشی تهیه و ارسال کردیم که مرغ گرم و کشتار روز به هیچ عنوان در استان موجود نیست و اگر باشد هم در بازار سیاه با مبالغی هنگفت بین 50-40 هزار تومان به فروش می رسد.
 

 
این مقام مسئول تصریح کرد: از انجمن ملی تقاضا کردیم این نامه را صراحتا در جلسه ستاد تنظیم بازار به نام سیستان وبلوچستان مطرح و کمبود این گزارش را در جلسه فوق اعلام کند تا چاره اندیشی صورت گیرد.

چند روز طول می کشد وضعیت عادی شود

 محمد مهدی اکبری، مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان هم چندی پیش در اینباره به خبرنگار ما بیان کرد:  با توجه به این که چند روز مرغ کمتری وارد بازار شد، زمان می برد که وضعیت آرام شود، کشش پذیری بازار این گونه است و زمانی که کالایی با کمبود مواجه می شود، چند روزی طول می کشد که وضعیت عادی شود.

وی افزود: گاهی ممکن است در استان همجوار برای یک شب کشتارگاه تعطیل شود و وقفه ای صورت بگیرد که زمان می برد تا شرایط به روال عادی برگردد، اما پیگیر هستیم تا اطمینان را در بازار به وجود آوریم.

این مقام مسئول تصریح کرد: تا زمانی که سهمیه افزایش می یابد، انتظار می رود مردم نیز همچون قبل ماه رمضان همکاری کنند، با توجه به این که مرغ از استان مجاور وارد می شود، ممکن است ورود آن چند ساعتی زمان ببرد و در این مدت مردمی که برای خرید مراجعه می کنند، منتظر بمانند و این کنار هم بودن صف ایجاد می کند.

به گفته مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان، طی دو ماه گذشته سال جاری با پیگیری‌های انجام شده بمنظور تنظیم بازار گوشت مرغ استان، بیش از ٢ هزار و ٧٠٠ تن گوشت مرغ کشتار روز در سطح استان توزیع ودر اختیار مصرف کنندگان قرار گرفت.
 
گفتنی است عمده گوشت مرغ کشتار روز مورد نیاز سیستان وبلوچستان از استان‌های همجوار خصوصا خراسان جنوبی و بخشی هم از محل تولیدات کشتارگاه های داخل استان تأمین و به بازار مصرف عرضه می شود.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcezv8zzjh8xxi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما