تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۱۲
از ابتدای امسال ۱۳ هزار و چهارصد و سی و نه واحد خون اهدایی در سیستان و بلوچستان دریافت شده که این میزان خون اهدایی می تواند حدود ۵۵ درصد نیاز خونی استان را تامین کند و باقی واحدهای خونی مورد نیاز از شبکه خون رسانی کل کشور دریافت می شود.
۴۵ درصد نیاز خونی سیستان و بلوچستان از شبکه خون رسانی کشور تامین می شود/ خون سالم؛ نیاز همیشگی برای نجات جان بیماران
به گزارش عصرهامون؛ اتحادیه بین المللی سازمان های اهداکنندگان خون از سال ۲۰۰۴ میلادی (۱۳۸۳)، ۱۴ ژوئن مصادف با ۲۴ خردادماه را روز جهانی اهداکننده خون نامگذاری کرد، انتخاب این روز به مناسبت تولد پروفسور لنداشتاینر کاشف گروه های خون و برنده جایزه نوبل بود که طب انتقال خون پس از این کشف بزرگ پیشرفت زیادی کرد.

رویدادهای زیادی در سراسر جهان رخ می دهد که منجر می شود افراد به دریافت خون سالم و یا فرآورده های خونی نیاز پیدا کنند، بروز حوادث و سوانح گوناگونی نظير تصادفات رانندگی، سوختگی ها و اعمال جراحی نمونه ای از آن هاست.

همچنين خانم های باردار در حين زايمان، نوزادان و به ویژه نوزادان نارسی که به زردی دچار می شوند، بيماران مبتلا به سرطان که تحت شيمی درمانی يا اشعه درمانی قرار دارند، به خون نیاز دارند.

بيماران تالاسمي و هموفيلي نيز ناگزيرند برای بهره مندی از يك زندگی نسبتاً طبيعی برای تمامی عمر به شکل منظم خون يا فرآورده هاي خون دريافت کنند.

نياز به خون و فرآورده هاي خون به صورت مداوم وجود دارد و در حال افزايش است، با وجود پيشرفت های چشم گير در زمينه علم پزشكي هنوز هيچ گونه جايگزين مصنوعی برای خون ساخته نشده و فقط خونی که توسط انسان های نيكوکار اهدا می شود، می تواند جان انسان های ديگر را از مرگ نجات بخشد.

عدم وجود جاي گزين مناسب برای خون، محدود بودن مدت زمان نگه داری خون و فرآورده های خونی و هميشگی بودن نياز به خون و فرآورده های خون سبب شده تا اهدای خون از اهميت و جايگاه ويژه ای برخوردار شود.

شرایط مورد نیاز برای اهدای خون

سهیلا خسروی، مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: بیشترین مصرف خون و فرآورده های خونی در سیستان و بلوچستان مربوط به بیماران تلاسمی بوده، زیرا این استان دارای بیشترین تعداد بیماران تالاسمی در کل کشور است.

وی با اشاره به انتخاب شعار "اهدای خون تو تداوم تپش قلب جهان" به عنوان شعار جهانی امسال روز اهدای خون اظهار کرد: افراد دارای ۱۷ تا ۶۵ سال سن و وزن حداقل ۵۰ کیلوگرم که شرایط مناسب جسمی و روحی و فشارخون متعادل دارند می توانند برای اهدای خون اقدام کنند.

این مقام مسئول تصریح کرد: همچنین مبتلا نبودن به کم خونی، نداشتن پیشینه هپاتیت ویروسی، برخی دیگر از بیماری‌های عفونی و بیماری‌های مهم و جدی قلبی و ریوی، نداشتن اعتیاد به مواد مخدر تزریقی و الکلی و گذشت حداقل هشت هفته از آخرین مرتبه اهدای خون از دیگر شرایط مهم برای اهدای خون است.

تامین ۴۵ درصد نیاز خونی استان از شبکه خون رسانی کشور

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان عنوان کرد: از ابتدای امسال تا روز گذشته ۱۳ هزار و چهارصد و سی و نه واحد خون اهدایی در سیستان و بلوچستان دریافت شده است.

خسروی بیان کرد: این میزان خون اهدایی فقط می تواند حدود ۵۵ درصد نیاز خونی استان را تامین کند که باقی واحدهای خونی مورد نیاز از شبکه خون رسانی کل کشور دریافت می شود، همچنین میزان اهدای خون روزانه ۱۷۰ واحد و درخواست بیمارستانی روزانه ۱۹۰ واحد خون است.

وی اظهار کرد: میزان اهدای خون از سوی بانوان بسیار پایین بوده، در سیستان و بلوچستان که بالاترین مشارکت بانوان در اهدای خون را در کل کشور دارد این رقم به هفت درصد رسیده است.

وی بیان کرد: در کل کشور در مجموع بانوان پنج درصد خون اهدا می کنند، این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته بیش از ۶۰ درصد خون های اهدایی مربوط به بانوان است.

این مقام مسئول تصریح کرد: خون بانوان سالمترین خون است، زیرا رسیدگی بهداشتی آن ها بیشتر است و کمتر در معرض عوامل خطر هستند.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: نیمی از جمعیت استان را بانوان تشکیل می دهند که با توجه به مشارکت اندک هفت درصدی آن ها در اهدای خون عملا نیمی از جمعیت استان خون اهدا نمی کنند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgn79qtak9w74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما