تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۰ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۳۶
در ستاد استانی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا سیستان و بلوچستان عنوان شد؛

سیستان و بلوچستان را یک هفته دیگر تعطیل کنید/ صدور مجوز واکسیناسیون افراد بالای ۵۰ سال استان

ادامه دار شدن تعطیلی در سیستان و بلوچستان، صدور مجوز واکسیناسیون افراد بالای ۵۰ سال، درخواست دریافت یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن جمعیت بالای ۱۸ سال استان، کمبودهای سیستان وبلوچستان از جمله نبود بیمارستان در ۱۰ شهرستان و ضرورت نگاه ویژه به استان به عنوان جبهه اول مقابله با بیماری ها از مهم ترین ابعاد جلسه ستاد استانی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا استان بود.
سیستان و بلوچستان را یک هفته دیگر تعطیل کنید/ صدور مجوز واکسیناسیون افراد بالای ۵۰ سال استان
به گزارش عصرهامون؛ حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی امروز در ستاد استانی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا که با حضور حریرچی معاون وزیر بهداشت و دیگر اعضای ستاد استانی مقابله با کرونا برگزار شد، گفت: سیستان و بلوچستان را یک هفته دیگر تعطیل کنید، تخت های بیمارستانی پر است و باید سیستان وبلوچستان را یک هفته دیگر تعطیل کنیم.

وی ادامه داد: از ائمه جمعه سنی و تشیع بابت تعطیلی نمازجمعه تشکر می کنم، برخی مسئولان نمی فهمند و کنکور را با این شرایط کرونا برگزار کردند، من به رئیس جمهور گفتم کنکور برگزار نشود اما رئیس جمهور وتو کرد، علیرغم تصویب ستاد اما برخی ادارات در استان هنوز دایر هستند.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: از نظر تخت بیمارستانی، استان نسبت به متوسط کشوری پایین است اما با این وجود در زاهدان فعلا بیماری نبوده که نیاز به بستری داشته باشد و نشده باشد.

شهریاری تصریح کرد: از وزیر بهداشت خواستم تیم بفرستید که امروز دکتر حریرچی آمد، وزیر گفت آنچه نیاز است به مردم و مراکز بهداشت و درمان استان می دهیم و فقط می خواهیم که مردم پروتکل ها را رعایت کنند چون اگر رعایت نشود این بیماری افزایش می یابد.

وی ادامه داد: در حال حاضر بیماری خانوادگی شده و سرایت شدیدی ایجاد کرده و ابتلا بالاست، امیدواریم همکاران ما هم خدمات سرپایی، غربالگری و تعداد آزمایشات را افزایش دهند و مردم هم با مشاهده اولین علائم به پزشک مراجعه کنند، امید است با تعطیلی هایی که استاندار پیگیری می‌کند بتوانیم پیک را پشت سر بگذاریم.

صدور مجوز واکسیناسیون افراد بالای ۵۰ سال در سیستان و بلوچستان/متوسط استفاده از ماسک در استان ۴۸ درصد است

ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت هم در این جلسه بیان کرد: متوسط استفاده از ماسک در سیستان و بلوچستان ۴۸ درصد است در حالی که متوسط کشور ۷۵ درصد است و برخی استان ها تا ۸۵ درصد رعایت می کنند.

وی ادامه داد: زمانی که مردم تا این حد به ماسک زدن بی توجه هستن قطعا شاهد عوارض و خطرات آن خواهیم بود، دستگاه های تبلیغی، فرهنگی و شخصیت های مذهبی و شاخص مردم را به ماسک زدن تشویق کنند. 

این مقام مسئول اضافه کرد: با توجه به مجوز خاصی که برای واکسیناسیون افراد بالای ۵۰ سال برای استان صادر شده، همه مردم به محض اینکه گفته شد واکسن بزنند این کار را انجام دهند و تا رسیدن به ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون حداکثر رعایت دستورالعمل ها را داشته باشند.

حریرچی عنوان کرد: مردم به خاطر خود و خانواده و همشهریان از ماسک استفاده و از هر گونه تردد غیرضروری پرهیز کنید و فعالیت های دو هفته آینده فقط به فعالیت های معیشتی و بنزین و برق و پلیس خلاصه شود تا همه گیری در استان رد شود.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان به دلیل اقدامات مناسبی که انجام شده بود، خصوصیات اقلیمی، جغرافیایی و فاصله گذاری طبیعی در هفده ماه گذشته دچار موج سنگینی از کرونا نشده بود و تقریبا تا بیست روز گذشته میزان بستری در استان بیش از دو و چند دهم نبود که الان بیشتر از شش و نیم شده است.

این مقام مسئول بیان کرد: تا زمان واکسیناسیون ما باید ابتلاها و مرگ و میر را به تاخیر بیندازیم که جمعیت واکسینه شوند و ایمنی یابند، ما هیچ کمبود بهداشتی درمانی نداریم و اعلام شده هرچه در راستای کرونا می خواهید تامین می کنیم، زیرا می دانیم سیستان و بلوچستان محروم است.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: حق مردم سیستان و بلوچستان این است که از امکانات بهره مند شوند زیرا مرزداران ما هستند، ما در شرایطی که در برخی استان های کشور میزان مرگ و میر 16 درصد است در بیمارستان سیستان و بلوچستان هشت درصد است افتخار می کنیم.

حریرچی گفت: هیچ کمبودی از تجهیزات برای مردم این استان نخواهیم داشت و همه چیز فراهم می شود، باید همه تمرکز داشته باشند تا موج را در استان کنترل کنند، این اولین تجربه موج شدید در استان است، برای مقابله با بحران وحدت کلمه باید داشت.

وی بیان کرد: کرونا سیاسی نیست و از آن برای حل مشکلات دیگر استفاده نکنیم، باید متحد شویم تا افراد کمتری برای بیماری کرونا فوت کنند و پاسخگو باشیم، بر راه حل هایی که می توانیم انجام دهیم متمرکز باشیم که یکی از علل جاری این است که مردم این استان با وجود فرهنگ غنی استفاده از ماسک ندارند که حتما نقص در راهبردهای ماست.  

با دریافت یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن جمعیت بالای ۱۸ سال استان واکسینه می شوند/ تعطیلی ها ادامه پیدا خواهد کرد

احمدعلی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان نیر در این جلسه گفت: کشورهای پیشرفته در مقابله با این بیماری زمین گیر شدند و در استان ما یک دهم تخت های استاندارد کشورهای خاص را نداریم. 

وی ادامه داد: در جریان شرایط اقتصادی و معیشتی مردم هستیم، اما حفظ جان مهم است و با رعایت پروتکل ها  و ماسک و ... می توان بیماری را کنترل کرد. 

این مقام مسئول افزود: با توجه به نامه اول هفته به رییس جمهور اگر یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن به استان ما بدهند می توانیم جمعیت بالای ۱۸ سال را واکسینه کنیم، بخشی از جمعیت جوان فعال استان اگر واکسینه شوند بیماری مهار می شود.

استاندار بیان کرد: در کنار آن اقدامات دیگر مانند تعطیلی بازارها و مجموعه ها و دورکاری ادارات که باید انجام شود ادامه پیدا خواهد کرد، از طرفی برای درمان هم معاونین وزیر بهداشت یه استان آمدند و تیم واکسن سریع در استان است، کمک به تجهیز بیمارستان و اعتبارات مورد نیاز و... ضروری است و امیدواریم با حداکثر سرعت امکانات مورد نیاز را تامین کنیم.

موهبتی بیان کرد: اگر همه امکانات را داشته باشیم و مردم در استان همکاری لازم را انجام ندهند این بیماری قابل کنترل نیست‌ و باید همه افراد صاحب نفوذ ما را در این زمینه همراهی کنند، امروز انگشت اشاره به سمت خودمان است که چرا کسی به مراکز درمانی نمی آید.

وی اظهار کرد: سال گذشته خروجی بیماری در کنکوری ها مصادف با پیک کشور بوده است، امسال تمام افراد فعال در ستادهای انتخاباتی که ۲ ماه حضور کامل داشتند کرونا نگرفتند، کسانی که در جلسات محفلی و خانوادگی حضور داشتند بیمار شدند.

۱۰ شهرستان سیستان وبلوچستان بیمارستان ندارد

این مقام مسئول عنوان کرد: علاوه بر اینکه تخت بیمارستانی در استان کم است، پرسنل هم کم داریم، در استان ۱۰ شهرستان از ۷۰ هزار تا ۱۱۰ هزار نفر جمعیت داریم که بیمارستان ندارند، این بحران جدی است.

استاندار اظهار کرد: دلیل افزایش تعداد مرگ و میر در زاهدان این است که این شهرستان خدمات تخصصی هم دارد و از دیگر نقاط استان برای درمان به زاهدان می‌آیند، اگرچه در استان تعداد تخت ها در چندسال گذشته نسبت رشد خوبی داشت، اما در موقعی که صدای ما برای تجهیز بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی و دیگر بیمارستان ها شنیده می شد شنیده نشد.

موهبتی بیان کرد: نباید بگذاریم مردم نسبت به رعایت پروتکل ها بی تفاوت شوند، در حوزه امتحانات و آزمون های استخدامی محکم پای کار بودیم و خطا از آنجا نداریم، آنچه ما را گرفتار کرد شب نشینی ها و دورهمی های ایام انتخابات بود و از همین طریق هم به ادارات و ... منتقل شد.

وی گفت: ما با همین حداقل ها با تمام توان پای کار بودیم و البته حتما اشکال هم داریم، در ۲ شهرستان ۵۵ هزار نفری دو پزشک عمومی داریم، در برخی از مراکز درمانی در استان ما ماشین ندارند، در حالیکه بین دو خانه بهداشت استانمان ۱۳۵۰ کیلومتر فاصله است که شاخصی برای این مباحث در کشور دیده نمی شود.
سیستان و بلوچستان خط اول جبهه است که نباید ضعیف باشد

استاندار افزود: پست های سازمانی استان ۴۸ درصد اشغال است و در اعتبارات جاری به اندازه کافی کمک‌ نمی شود، با این سختی ها و کمبودها این مدیریت ایجاد شده است، سیستان و بلوچستان خط اول جبهه است، بیماری های مسری آن سوی مرز مثل التور و فلج اطفال و بیماری های نوظهور وجود دارد که خط اول جبهه  نباید ضعیف باشد، اما متاسفانه این گونه نیست.

موهبتی اظهار کرد: حتما از خودمان و مردمی که رعایت نکردند گله مندیم، من نتوانستم این فرهنگ را نهادینه که رعایت کنم که شیوه نامه ها رعایت شود، مسئولان کشوری هم وقتی به اینجا می آیند قول می‌دهند و وقتی می روند فراموش می کنند.‌

وی ادامه داد: ستاد ملی مقابله با کرونا هیچ جایی را تعطیلی اعلام نکرده، دورکاری و شیفت کاری وجود داشت، چند بیمارستان از جمله نبی اکرم، تامین اجتماعی و پیامبر اعظم را در استان داریم که وقتی قرار است پای کار بیایند امکانات کم دارند.

از جاسک تا راسک یک بیمارستان ناقص چابهار به میلیون و ۲۰۰ هزار نفر خدمت می دهد

استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: از جاسک تا راسک یک بیمارستان ناقص چابهار برای یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر خدمت می دهد، اقدامات ما در سیستان و بلوچستان با دیگر نقاط کشور فرق دارد..

موهبتی عنوان کرد: با افرادی که همراهی لازم را در زمینه کنترل کرونا نداشته باشند برخورد می شود، اگر شرایط این باشد مسجدی که همکاری نمی کند پلمپ کنید. خیابان ها را در زاهدان بستیم و کنترل کردیم که عادی انگاری از بین برود.

وی اظهار کرد: عملیات روانی انجام دادیم، باید با رعایت پروتکل ها چرخ اقتصاد هم بچرخد، با وجود همه مشکلات استان که همواره بوده است مردم ما همراهی داشتند و در انتخابات حداکثر شرکت کردند، بنابراین ارزشی بیش از خدمت کنونی را دارند.

این مقام مسئول اضافه کرد: نقاط ضعف از جمله تامین آب خوردن، برق تا جاده و ... سبب می شود دشمن بار روانی بر مردم ایجاد کند، سیستان‌ و بلوچستان خط اول جبهه است و باید این مشکلاتش هم حل شود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchvwnzx23nxkd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما