تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۲ تير ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۱۲
نمایندگان مردم سیستان و بلوچستان در مجلس در واکنش به مشکلات حوزه سلامت این استان گفتند: برخی برای حفظ صندلی خود، واقعیات را منعکس نمی کنند، رئیس جمهور به علت کوتاهی در حوزه کرونا به قوه قضائیه معرفی می شود.
رئیس جمهور به علت کوتاهی در حوزه کرونا به قوه قضائیه معرفی می شود/برخی برای حفظ صندلی خود، واقعیات را منعکس نمی کنند
به گزارش عصرهامون؛ فداحسین مالکی، نماینده مردم زاهدان در مجلس شب گذشته در نشست ستاد مقابله با ویروس کرونا سیستان و بلوچستان خطاب به وزیر بهداشت بیان کرد: ممنون هستیم بعد از سی ماه به استانی تشریف آوردید که مقام معظم رهبری حداقل ۹روز چند سال قبل در آن حضور داشتند و تعابیری مانند گنج پنهان و تنگه احد را برای آن به کار بردند.
 
وی با پخش سخنان وزیر مبنی بر  وجود ۵۰۰ تخت در سیستان و بلوچستان به نمکی گفت: القابی با عنوان سیاه نمایی به کار بردید که در شان مردم و نمایندگان استان نیست، بنده و سایر نمایندگان درباره این موضوع صحبت کردیم، اگر منظورتان ما هستیم یا اگر هیچ کدام نیست، شما باید از مردم استان عذرخواهی کنید.
 
وی با تاکید بر حفظ حرمت و مهمان داری، اظهار کرد: در روزی که شما اعلام کردید فقط یک پیرمرد به دلیل دیابت فوت کرد، فوتی های استان ۳۲ نفر بود که همه این آمار مربوط به زابل و زاهدان نیست، مطالبی که فرمودید ماهیت حقوقی و قضایی دارد که ثابت خواهد شد.
 
مالکی با اشاره به چهل سال کار سیاسی اش اذعان کرد: ما از پشت کوه نیامدیم، وقتی سفیر بودم، شما کجا بودید؟ از مردم استان عذرخواهی کنید، یک روز بعد از حرف هایی که شما زدید معاون وزیر کشور برای بازدید آمد، به ۳۰۰ تخت خالی اشاره کرده بودید، دیدند در بیمارستان ۳۲ تختخوابی که آماده شده، نیرو ندارند و بسیاری از تجهیزات استان هم فرسوده است.
 
امکانات شهر آقای جان بابایی ۲ برابر سیستان و بلوچستان!
 
وی با بیان این که بیماران استان برای درمان به یزد و دیگر نقاط می روند، اضافه کرد: امکانات شهر آقای جان بابایی در مازندران دو برابر سیستان و بلوچستان است، ما شدیدا کمبود اکسیژن داریم واکسنی که به استان تخصیص داده شده نیاز استان ما را تامین نمی کند، اگر امکان دارد با توجه به اینکه سیستان و بلوچستان خاکریز اول سلامت کشور است و چنانچه انتشار این ویروس به استان های مرکزی برسد به چالش جدی میخوریم افراد بالای ۱۸سال را واکسینه کنید.
 
نماینده مردم زاهدان اضافه کرد: اگر نماینده شما که اخبارش با اخبار دانشگاه متفاوت است، چند ماه جلوتر ورود پیدا می کرد این آمار فوتی را نداشتیم، ما آمار غیررسمی داریم که در جلسه ای از استاندار و فرمانداران و دهیاران تقاضا کردیم، آمار را بگویند، خیلی جاها در روستا کرونایی فوت می کند در آمار نمی آید، آمار استان را بحرانی بدانید و اگر با همین نگاه و شیب پیش برویم، امیدواریم بتوان این بیماری را کنترل کرد.
 
خون "روحانی" از دیگران رنگین تر نیست
 
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان نیز با تقدیر از کادر درمان علیرغم همه نامهربانی ها و بی حرمتی های صورت گرفته، سپاه برای اجرای طرح شهید سلیمانی و راه اندازی بیمارستان های سیار و صحرایی، ارتش، انتظامی و هلال احمر گفت: اینکه بیماران هنگام مراجعه به بیمارستان ها در سیستان و بلوچستان پشت در معطل مانده و پذیرش نمی شوند، واقعیت ندارد.
 
وی افزود: خون "روحانی" از سایرین رنگین تر نیست که حتی یکبار در بیمارستان ها حضور نیافت، گفت: از ۶ اردیبهشت ماه تذکرات لازم مبنی بر بسته شدن مرزهای شرقی را بارها به رئیس جمهور اعلام کردیم اما گوش ندادند و علی رغم شیوع ویروس کرونا روزانه تردد های زیادی صورت می‌گیرد؛ برخی از تریلی ها دو سرنشین دارند آیا این افراد قرنطینه می شوند.
 
رئیس جمهور به علت کوتاهی در حوزه کرونا به قوه قضائیه معرفی می شود
 

وی با تاکید بر این که ۳۰ درصد مشکلات حوزه سلامت به وزارت بهداشت و درمان بوده و بقیه مربوط به سایر ارگان ها و خود رئیس جمهور است، تصریح کرد: روحانی را به خاطر تخلفات و از دست رفتن جان تعداد زیادی از هموطنان در عید نوروز و موج جدید کرونا به قوه قضاییه معرفی می کنیم زیرا به وظایف خود ان طور که باید عمل نکرد.
 
نماینده مردم زاهدان با تاکید بر که مشکلات با همیاری برطرف می شود، افزود: بعضی از اتفاق ها در بیمارستان ها رخ می دهد که در این رابطه به دنبال سرنخ هستیم، با توجه به خواسته نماینده مردم خاش، در خصوص بیمارستان آن نیز با حضور یکی از معاونان وزیر بهداشت به این شهرستان می رویم و مشکلات را از نزدیک احصا کنیم.
 
عدم پرداخت به موقع حقوق و دستمزد کادر بهداشت و درمان
 
وی اذعان کرد: کادر بهداشت و درمان خسته اند، کار کردن در شرایط کرونایی با وجود هوای گرم و پوشیدن فرم بیمارستان از یک سو و عدم پرداخت به موقع حقوق و دستمزد از سوی دیگر انگیزه پرسنل را کاهش داده است.
 
به گفته رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلش، دلیلی ندارد که مشکلات رسانه ای شود، بلکه باید پشت درهای بسته پیگیری و رفع شود، چراکه ممکن است ضد انقلاب از آن بهره برداری کنند، اگر مشکل وجود دارد باید دوستانه مطرح و برطرف شود.
 
وی با تقدیر از خدمت بی منت گروه های جهادی و درمانی افزود: واکسیناسیون افراد بالای ۵۰ سال در استان شروع شده، این در حالی است که در سایر نقاط کشور افراد ۶۸ سال به بالا می توانند واکسن دریافت کنند.
 
شهریاری با اشاره به قول وزیر بهداشت مبنی بر واکسیناسیون افراد ۴۰ سال و پایین تر از آن در استان، گفت: در این زمینه سیستان و بلوچستان مستثنی دیده شده است.
 
وی ادامه داد: در بخش های کرونایی حضور یافته و با بیماران صحبت می کنم، در این سفر دو روزه نیز وزیر با همه خواسته های مطرح شده موافقت کرد و قول تامین و تجهیز آنها را داده است.
 
حاشای معاون وزیر کشور
 

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان با بیان اینکه پست و مقام ماندنی نیست، افزود: آنچه به یادگار خواهد ماند صداقت با مردم است، دین پرست، معاون وزیر کشور برای بازدید آمده بود که رئیس یکی از بیمارستان ها گفت حتی از آن ها یک تشکر نکرده، برای پیگیری به وی زنگ زدم حاشا کرد، این گونه نیست هر کسی بیاید سرش را پایین بیندازد و برود، شرایط به قدری سخت است که کسی کار بهداشت و درمان قبول نمی کند.
 
وی با بیان این که مشکلات با همیاری قابل حل است، اضافه کرد: در گذشته از وزارت بهداشت آمدند و سه بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی را در چابهار، ایرانشهر و زاهدان کلنگ زدند، از آنجایی که می دانستم کلنگ بیمارستان نمی شوند، در این مراسم شرکت نکردم تا مردم یقه من را نگیرند.
 
گلایه از عدم حضور وزیر بهداشت در برخی نقاط به دلیل نبود باند فرودگاه
 
اسماعیل حسین زهی، نماینده خاش در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: از هفته گذشته در استان و منتظر بودیم که جان بابایی یا وزیر بهداشت به حوزه انتخابیه خاش، تفتان و میرجاوه بیایند که استاندار دلیل این عدم حضور را نبود باند فرودگاه در خاش اعلام کرد.
 
وی افزود: از فرودگاه زاهدان تا استانداری تنها ۱۵ دقیقه راه است و تا میرجاوه ۳۰ دقیقه، مرزداران این شهرستان در انتخابات به بیانات رهبری لبیک گفتند و ۹۵ درصد مشارکت داشتند و انتظار می رفت که  وزیر بهداشت و همراهان وی از این شهرستان مرزی بازدید کنند، رفتن به تفتان ۴۵ دقیقه زمان می برد و نیازی به باند فرودگاه نبود، از سراوان تا خاش نیز فقط یک ساعت راه بود.
 
تقدیر از سپاه برای حضور تاثیرگذار در کنترل و درمان کرونا
 
 حسین زهی با تقدیر از سپاه برای حضور تاثیرگذار در کنترل و درمان کرونا، اذعان کرد: از سپاه و بسیج قدر دارن هستم پای کار بودند و به خوبی نیز عمل کردند، تسکین الام مردم یکی از کارها و وظایف است.
 
وی خطاب به وزیر بهداشت ادامه داد: گزارش هایی که به شما دادند این طور نیست، تمام گزارش ها به حق است وقتی بازدید می روید، حاضر هستم موردی به شما بگویم و جا دارد یادی کنم از برادر شهید پیروزی، خبرنگار هاشمی فر، نیاز کهرازهی، نصرت زهی و  دیگر خانواده هایی که این روزها عزادار شده اند.
 
زنگ خطر شیوع بیماری قارچ سیاه و ضرورت پشگیری
 
 نماینده خاش در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اردیبهشت مکاتباتی انجام شد و برای پیک کرونا هشدار دادیم، تصریح کرد: هم اکنون زنگ خطر از شهرستان های حوزه انتخابیه به عنوان شایعات قارچ سیاه را داریم، پیشگیری بهتر از درمان بوده و نیاز است که در این راستا اقدام شود.
 
وی افزود: افتتاح بیمارستان سراوان در دهه فجر بود، امروز بازدید کردید، ۱۵ ماه زمان برد که تجهیزات به این بیمارستان برسد، رئیس کمیسیون بهداشت چه بخواهد چه نخواهد ما انتظار داریم در هفته آتی برنامه ریزی انجام داده و  از حوزه انتخابیه خاش بازدید کند.
 
خود درمانی مردم در نزدیکی مرکز استان
 
حسین زهی با اشاره به اینکه در بخش کورین که نزدیک به مرکز استان است مردم خوددرمانی می کنند، گفت: نیاز است که مراکز درمان بستر برای چنین نقاطی پیش بینی شود.
 
وی ابراز امیدواری کرد: بیمارستان خاش به عنوان یکی از قدیمی ترین بیمارستان به دستگاه ام آر آی مجهز شود، چراکه بیشترین اعزام ها از خاش به مرکز استان به دلیل جاده های دوطرفه و تصادفات انجام می شود.
 
برای کرونا آمده بودید از زیرساخت ها بازدید کردید
 
نماینده خاش با گلایه از عملکرد وزیر بهداشت در این سفر دو روزه، بیان کرد: برای کرونا آمده بودید ولی از زیرساخت ها بازدید کردید، برخی شهرهای ما با تک پزشک اداره می شود، شهرستان هایی مثل خاش، تفتان، سیب و سوران، گلشن و میروجاه منطقه سه و زاهدان منطقه دو محسوب می شود، آیا انصاف است که رقابت کنکوری های آن برابر باشد، انتظار می رود مجوزی صادر شود که رقابت فقط با منطقه سه باشد.

حسین زهی ادامه داد: امروز به بیمارستان های زاهدان مراجعه کردم بیماران با ۸۰ درصد درگیری ریه بستری نمی شود،  کپسول داده اند به خانه بروند به همه می گویند تخت خالی نیست برسد منازل با مدرک و موارد می گویم، دستور دادید که از بیماران کرونایی هزینه دریافت نشود، این را به فال نیک می گیریم اما بدانید تخت خالی نیست در شریعتی شمالی، شیرآباد و ... مراجعه کنید هر خانواده ای چند نفر بیمار کرونایی دارد.
 
وی همچنین با گلایه از کندی روند واکسیناسیون در استان، تصریح کرد: بسیاری از خانواده ها هنوز واکسن نزدند، مادرم با ۸۰ سال واکسن نزده است، منم واکسن نزدم چون خونم رنگین تر از مردم نیست، اول مردم بعد خودم چون عهد کردم و میخواهم در واکسیناسیون مردم عجله کنید.
 
گرفتاری های امروز از کشورهای همسایه نشات می گیرد

 
حبیب اله دهمرده، نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از همکاری سپاه، ارتش و دیگر نهادهایی که در بحران کرونا از سیستان و بلوچستان حمایت کردند، گفت: در خیلی از شاخص ها از میانگین کشوری پایین تر هستیم.
 
وی افزود: کشورهای افغانستان و پاکستان و هندوستان همسایه ما هستند که گرفتاری امروز از آنجا نشات می گیرد، مرز با وجود فرصت ها مشکلات زیادی دارد، در بسیاری از شاخص ها در رده های پایین هستیم، ظرفیت داریم اما مشکلات نیز وجود دارد.
 
مردم تحت فشار مشکلات جدی هستند

 
دهمرده اذعان کرد: آب منطقه به رودخانه هیرمند وابسته بوده، امروز اشتغال و درآمد مردم دچار اشکال شده و کرونا هم جولان دهد، طوفان و خشکسالی مشکلات جدی برای مردم ایجاد کرده است، بر این اساس حق دارند که واکنش نشان دهند.
 
دهمرده ادامه داد: برای گذر از این مراحل دشوار باید همه دست به دست هم داده و با تعامل و همدلی مشکلات را حل کنیم، در این زمینه نیازمند حمایت دولت هستیم تا نگاه ویژه ای به این استان داشته باشند.
 
تنگه احد در حال خالی شدن است
 
وی اذعان کرد: سیستان به عنوان تنگه احد در حال خالی شدن است، برای رفع مشکلات تاریخی این منطقه انتظار نگاه وحمایت ویژه  داریم.
 
به گفته نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی، مردم غیور و صبور این سرزمین با وجود اینکه منبع درآمدی ندارند اما برای اینکه ضدانقلاب سوء استفاده نکند، حتی اقدام به تجمع نکرده اند و این نشان از فرهنگ غنی و بزرگ آنان است.
 
اگر توانایی انجام کار نداشتید از مردم عذرخواهی کنید
 
عبدالناصر درخشان، نماینده مردم ایرانشهر در مجلس نیز گفت: کشور از هر سو مورد تهاجم و محاصره اقتصادی است، اما در خیلی از مسائل در حال مقاومت هستیم که به دلیل عرق به وطن است، در این زمینه دستمزد پرستاران ما با دیگر کشورها قابل قیاس نیست، اما با تمام توان کار کردند و این تلاش کادر درمان از هم نوع دوستی است.
 
وی خطاب به رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر مبنی بر اینکه حق پنهان کاری ندارید، گفت: اگر کوتاهی صورت گرفته و توانایی انجام آن را نداشته اید از مردم عذرخواهی کنید.
 
فاصله معنادار شاخص های سلامت سیستان و بلوچستان با کشور
 
وی ادامه داد: شاخص های سلامت سیستان و بلوچستان با کشور فاصله معناداری دارد، امکانات می آید اما آنچه می تواند فاصله را کم کند، نیروی انسانی مستعد است، همچنین باید بیمارستان هایی که جزو خدمات نظام بوده از جمله در دلگان، فنوج و دیگر نقاط تجهیز شوند.
 
درخشان با انتقاد از نبود عزم جدی برای احداث و تکمیل مراکز درمانی در استان، افزود: بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی ایرانشهر که از اولویت های برنامه ای بهداشت و درمان در سیستان و بلوچستان به شمار می رود به یک رویا برای مردم این خطه تبدیل شده که برای احداث آن طی سال جاری ۶۰ میلیارد ریال اختصاص یافته که نسبت به میزان مورد نیاز بسیار اندک است.
 
نماینده مردم ایرانشهر افزود: وعده می دهیم هر میزان اعتبار که به صورت ملی برای این پروژه اختصاص یابد دو برابر آن مبلغ، در استان اختصاص پیدا کند تا هرچه سریعتر این پروژه به بهره برداری برسد.

تخصص برخی مدیران در پاک کردن صورت سوال
 
معین الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه برخی مدیران تخصصی در پاک کردن صورت سوال دارند، گفت: امروز هم آماری منعکس شد که واقعیت نداشت، باید قبول کنیم علی الرغم خدمات بی شمار انقلاب، فاصله معناداری و حتی نجومی بین شاخص های سلامت داریم، پهنه ای از جاسک تا راسک با یک میلیون نفر جمعیت فقط ۳۰۰ تخت بیمارستانی دارد.
 
وی افزود: نحیف بودن حوزه سلامت خودش را در بیمارستان های شلوغ استان نشان می دهد، هر چند تصمیم هایی که دیشب و امروز گرفته شد از جنس متفاوتی بود و جای تقدیر دارد، نکته ای اشاره نشد که برای آن راه حلی مطرح نشده باشد.
 
برخی برای حفظ صندلی خود، واقعیات را منعکس نمی کنند
 
سعیدی با اشاره به این که هنوز برخی برای حفظ صندلی های خود، واقعیات را منعکس نمی کنند، اذعان کرد: سرباز نظام هستیم و نوکر مردم، ما فقط دردهایی که باشد بیان می کنیم، بی تردید سیاه نمایی را آن هایی بیان می کنند که از ابتدا مسبب مشکلات جمهوری اسلامی بوده اند.
 
وی با اشاره به مصوبات سفر وزیر در چابهار بیان کرد: تعیین تکلیف بیمارستان ۵۴۰ تختخواب، پلان بعد از  ۳۱ سال، تجهیز بیمارستان کنارک، ایجاد ۱۰۰ تخت برای بیمارستان نیکشهر و دیگر برنامه ها از جمله این مصوبات است، تا زمان استقرار دانشگاه علوم پزشکی در چابهار انتظار می رود، دانشکده چابهار راه اندازی و با بودجه مشخص آغاز به کار کند.
 
نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: خداوند این مملکت را از آفت، دروغ و خشکسالی محافظت کند.
 
مردم سیستان و بلوچستان را دریابید
 
ملک فاضلی نماینده سراوان هم در این جلسه با تاکید بر اینکه توان جمهوری اسلامی فوق العاده زیاد است، گفت: در گوشه گوشه مملکت با افتخار زندگی می کنیم، تقاضای ما این است این مردم را دریابند تا آنچه شایسته آنان است، محقق شود.
 
وی ادامه داد: عزیزان سپاه ارتش و بقیه بخش ها از بخش سلامت هستند، اما فعالیت در حوزه سلامت کار بزرگی است، اگر می توانستیم همه بخش ها را هماهنگ پیش ببریم مانند بخش نظامی که پیش رفت و امنیت پایداری داریم، هر آنچه شایسته مردم است محقق شده بود.
 
مجلس و دولت سیستان و بلوچستان را به عنوان تقدس بشناسند
 
فاضلی افزود: هر آنچه در شان جمهوری اسلامی است، به خوبی انجام ندادیم، فاصله شاخص ها بی نهایت است و باید جبران شود، خواسته ام این است با توانی که دارم در مجلس و دولت وقتی اسمی از سیستان و بلوچستان گرفته می شود به عنوان تقدس بشناسند و با اولین حرکت پای کار بیایند، همچون سپاه و ارتش که با این تفکر به میدان آمده اند تا دیگر آنچه اینجا می بینیم که یکی از آنها کم آبی است دیگر وجود نداشته و شاهد آن نباشیم.

حمایت های ویژه مقام معظم رهبری در مجموعه های مختلف

محمد سرگزی، نماینده مردم سیستان در مجلس نیز گفت: از مردم قدردانی می کنم با تمام کمبودها ساخته و همراهی کردند و آنچه برای قطع زنجیره این بیماری لازم است انجام می دهند.

وی ادامه داد: رهبر انقلاب درباره برای سیستان تعبیر تنگه احد جمهوری اسلامی ایران و برای بلوچستان گنج پنهان را به کار می برند، اگر خدماتی به گستره استان پهناور سیستان و بلوچستان حرکتی می کند به واسطه حمایت های ویژه مقام معظم رهبری در مجموعه های مختلف است.

سرگزی اضاغه کرد: رایگان شدن هزینه درمان تمام بیماران کرونایی، اختصاص واکسن کرونا به هر میزان که مردم نیاز دارند و اعتباراتی جهت پرداخت مطالبات کادر زحمت کش درمان که در مدت ۱۷ ماهه مجاهدت کردند و تخصیص تجهیزات ویژه به حوزه های درمانی در شهرهای مختلف از جمله مطالباتی است که در نشست با وزیر پیگیری شد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchvwnzv23nxqd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما