کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در آخرین روزهای دولت دوازدهم؛

تناقض گویی مسئولان دولتی همچنان ادامه دارد/ تعیین تکلیف قاچاق علوفه معلق بین زمین و هوا/ طوفان بهاری دلالان در خشکسالی محض

27 تير 1400 ساعت 11:46

دامداران سیستان وبلوچستانی در حالی از کمبود و گرانی علوفه گلایه مند هستند که به گفته علیرضا کیخایی، بازرس انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان کشور؛ در سایه عدم نظارت متولیان امر قاچاق کاه و علوفه به راحتی از مسیر نیمروز_ هامون به استان خراسان جنوبی انجام می شود.


به گزارش عصرهامون، خشکسالی و کمبود بارش‌ها موجب عدم سرسبزی رویشگاه‌های طبیعی شد و خسارت چشمگیری به بخش کشاورزی وارد کرد، تا آنجا که باعث شده کار دامداران برای تامین خوارک دام و طیور سخت و سخت تر شود.

از لحاظ اقتصادی، کمبود یک کالا یا محصول همیشه دو نتیجه را به همراه دارد، یکی افزایش قیمت آن و دیگری انحصار و پیدایش سود جویان و دلالانی است که سعی در جمع آوری حداکثری و فروش حداقلی آن محصول دارند .

در شرایط کنونی کاه، بیده و علوفه از این قاعده مستسثنی نیست و این روزها قاچاق آن در برخی از نقاط سیستان وبلوچستان گلایه های دامداران را به دنبال داشته است.

انتقاد از سهل انگاری در مبارزه با قاچاق کاه و علوفه

علیرضا کیخایی، بازرس انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان کشور در گفت وگو با خبرنگار ما از قاچاق سهمیه کاه و علوفه کشاورزان در سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: این اقدام توسط عده ای به صورت غیرقانونی و با قیمت بالاتر در حال داد و ستد است.

وی بیان کرد: در سایه عدم نظارت متولیان امر این اقدام به راحتی از مسیر نیمروز_ هامون به استان خراسان جنوبی قاچاق می شود.

بازرس انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان کشور تصریح کرد: تداوم این روند در حالیست که دامداران منطقه ناراضی بوده و مجبور به فروش دام های خود به علت وجود پاره ای از مشکلات هستند.

چشم‌بندی مقابل چشم مسئولان

کیخایی ادامه داد: علیرغم نامه ای که فرماندار زابل مبنی بر ممنوعیت خروج دام و علوفه صادر کرده است اما این کالای اساسی دامداران منطقه به‎راحتی از مقابل پاسگاه نیروی انتظامی عبور کرده و هیچ منع ترددی برای آنها اعمال نمی شود.

وی از  دستگاه قضا خواستار رسیدگی هرچه سریعتر به این موضوع شد و اذعان کرد: در این راستا نه تنها فرمانداران شهرستان های نیمروز و هامون بلکه جهاد کشاورزی یا سایر متولیان نظارتی نداشته و این امر منجر به گلایه و نارضایتی دامداران شده است.
 
موضوع را به استانداری و مراجع نظارتی اعلام کرده ایم

حسین حسینی جنگجو مدیر امور دام اداره جهاد کشاورزی استان در ادامه به خبرنگار ما گفت: در خصوص قاچاق سهمیه کاه و بیده از منطقه سیستان به خراسان جنوبی مکاتباتی با استانداری و اوامر نظارتی مجموعه طی دو مرحله انجام داده ایم که مانع این اقدام شوند.

به گفته وی، پیگیر این موضوع استانداری است که باید بدانیم راه را بسته یا نه اینکه قاچاق همچنان صورت می‌گیرد.

حسینی ادامه داد: معاون سیاسی امنیتی استانداری پیگیر موضوع بوده، در این زمینه نامه دامداران حوزه سیستان و تعاونی گاوداران زاهدان را نیز برای آنها ارسال کرده ایم که مجدد از ما استعلام گرفتند و پس از تایید، دوباره خواهان جلوگیری قاچاق کاه شده ایم تا مشکل دامداران استان مرتفع شود.

گزارشی از قاچاق علوفه به ما نرسیده است

معاون سیاسی_ انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان در این زمینه گفت: در زمینه قاچاق علوفه از استان به سایر استان‌ها گزارشی به استانداری نرسیده است.

محمدهادی مرعشی در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: تصمیم انتقال و یا عدم انتقال علوفه با توجه به نیاز خود استان ها با وزارت جهاد کشاورزی است، البته جابجایی تولیدات داخل کشور برای جابجایی، قاچاق محسوب نمی شود ولی حسب نظر دستگاه متولی و طرح در جلسات مربوطه، موارد قابل تصمیم گیری و کنترل خواهد بود.

انتهای پیام/


کد مطلب: 139864

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/139864/تناقض-گویی-مسئولان-دولتی-همچنان-ادامه-تعیین-تکلیف-قاچاق-علوفه-معلق-بین-زمین-هوا-طوفان-بهاری-دلالان-خشکسالی-محض

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir