کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مطرح کرد؛

طرح صیانت از کاربران؛ مرزبانی فضای مجازی و ‌دفاع‌ سایبری از‌ کشور/ولنگاری فضای مجازی تهدیدی برای بنیان خانواده هاست

7 مرداد 1400 ساعت 13:43

حسینعلی شهریاری با اشاره به این که ولنگاری فضای مجازی تهدیدی برای روان خانواده هاست، گفت: هدف از طرح صیانت از کاربران مرزبانی فضای مجازی و ‌دفاع‌ سایبری از‌ کشور است.


حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اصل ۸۵ شدن طرح صیانت از کاربران فضای مجازی در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: چند سال قبل مقام معظم رهبری درباره مدیریت فضای مجازی دستور دادند و شورای عالی فضای مجازی به ریاست رئیس جمهور تشکیل شد و وزیر ارتباطات و تعداد زیادی از صاحب نظران و خبرگانی که باید می بودند، حضور داشتند، ولی متاسفانه به وظیفه ای که رهبر انقلاب تعیین کرده بودند، عمل نکردند و نتوانستند فضای مجازی را مدیریت کنند.
 
وی ادامه داد: مدیریت فضای مجازی به معنی محدودیت نیست، متاسفانه اینقدر ولنگار است که بنیان بعضی خانواده ها را به هم زده و مشکلات زیادی به وجود آورده است، همه جای دنیا فضای مجازی را مدیریت می کنند و این گونه نیست که هر کسی هر کاری بخواهد، انجام دهد و رها شده باشد.
 
نماینده مردم زاهدان در مجلس بیان کرد: مردم در ایران شاهد مسائل اخلاقی زیادی، تهمت، افترا و توهین و مسائل دیگری هستند، هر کسی هر کاری می خواست و تصمیم گرفت در فضای مجازی انجام می هد، هیچ کس هم جوابگو نیست و کار را دنبال نمی کند.

بسیاری از ادعاها خلاف واقعیت است
 
وی با بیان این که بسیاری از ادعاها درباره طرح خلاف واقعیت است، گفت: با اجرای این طرح که اصل ۸۵ شدن آن به تصویب مجلس رسید، برای کسب و کارهای مردم، مشاغلی که ضرورت دارد و مسائل درستی که در پلتفرم‌های پرکاربردی مانند اینستاگرام دنبال می شود و و ارتباطات صحیح، اتفاقی نمی افتد و نمایندگان دنبال ایجاد محدودیت برای مشاغل نیستند.
 
 شهریاری با بیان این که در دنیا اکثر کشورها فضای مجازی را مدیریت می کنند، بنابراین نباید کسی درباره اجرای این طرح نگران باشد، اظهار کرد: متاسفانه عده ای بی اطلاع جوسازی و برخی که مغرض و ضد انقلاب هستند حرف های غیرواقعی را مطرح می کنند که این طرح کمیسیون اصل ۸۵ است و زمان می برد تا تصویب شود، بعد از آن به شورای نگهبان می رود و بررسی های لازم انجام می شود، ضمن این که دولت جدید می تواند با شرکت در جلسات نقطه نظرات خودش را به صورت کارشناسی مطرح و اعمال کند.
 
وی تاکید کرد: نباید کسی نگران باشد و فکر کند قرار است برای مردم مشکلی و برای کسب و کارها محدودیتی به وجود آید، اینترنت را ضعیف کنند و ارتباطات را از بین ببرند، بلکه می خواهند به جای خود درست انجام دهند، در گذشته هم شاهد استفاده از نرم افزارهایی مانند ویز بودیم که داخلی ها اقدام هایی را انجام دادند و روش های مختلفی در این رابطه شبیه ویز ساماندهی شد و اکنون قابل استفاده است که از جمله آن می توان از نشان، بلد و نرم افزارهای مختلفی که مردم می توانند استفاده کنند، نام برد.

توانمندی ایرانی ها در طراحی نرم افزارهای متعدد 
 
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: ما نیز توان این را داریم که همه چیز را طراحی کنیم و به طور قطع هیچ کس نباید نگران باشد و فکر کند که مجلس در جهت محدود کردن و ایجاد مشکلات برای مردم و کشور است، به طور قطع اتفاق های خوبی خواهد افتاد، متاسفانه در این فضای ولنگار فضای مجازی حتی فرزندان 5 – 6 ساله مان مسائلی را می توانند ببینند و شاهد باشند که مشکلات جدی اخلاقی، روحی و روانی را برای آن ها به همراه داشته است.
 
وی عنوان کرد: موارد زیادی صورت گرفته که بچه ها تصاویری از سر بریدن را در فضای مجازی مشاهده کرده و از نظر روحی و روانی دچار مشکل شده اند، مسائل زیادی در فضای مجازی وجود دارد که می تواند روح و روان جامعه را تحت تاثیر قرار دهد و اطلاعات غیر واقعی ارائه می شود.
 
شهریاری اضافه کرد: گاهی ضد انقلاب می خواستند کارهای سیاسی در کشور انجام دهند از ویز استفاده و  ماشین ها را به جاهایی هدایت می کردند که راه بندان یا تجمع بود، وقتی فضای مجازی را دیگران کنترل و مدیریت کنند هر اتفاقی ممکن است در جامعه رخ دهد، به همین دلیل امیدواریم طرح مناسبی با اعمال نقطه نظرات صاحب نظران و رفع ایرادات برای مدیریت فضای مجازی تصویب شود که البته ممکن است حدود ۶ ماه زمان ببرد تا این طرح اجرایی و عملیاتی شود.

ارائه خدمات سالم برای همه سنین
 
وی با بیان این که ارائه خدمات سالم برای همه سنین به ویژه کودکان و نوجوان از مزایای اجرای طرح صیانت از کاربران است، گفت: بسیاری از کشورها چنین اقدامی انجام داده اند و حتی کشورهای غربی که به هیچ چیز پایبند نیستند، فضای مجازی را مدیریت می کنند و در ژاپن، انگلیس، فرانسه و آمریکا این گونه نیست که هر کسی در شبک های اجتماعی هر کاری بخواهد انجام و تصمیمی ارائه دهد و به جامعه تهمت و افترا بزند، این مسائل با اجرایی شدن این طرح مدیریت می شود.

بیش از ۷۰ درصد پهنای باند کشور در اختیار پلت‌فرم‌های خارجی
 
نماینده مردم زاهدان در مجلس با اشاره به این که مرزبانی فضای مجازی و دفاع سایبری از کشور از دیگر اهداف طرح صیانت از کاربران است، اظهار کرد: بیش از ۷۰ درصد پهنای باند کشور در اختیار پلت‌فرم‌های خارجی است، این یکی از مشکلات جدی است که مقام معظم رهبری بارها تذکر دادند و شورای عالی فضای مجازی را به همین دلیل تشکیل دادند تا در داخل اقدام هایی صورت گیرد.
 
وی افزود: شرکت های دانش بنیان، نخبگان و جوانان ما توانمندی زیادی دارند، هر لحظه اگر اراده ای باشد که کاری انجام دهند صورت گرفته است، به عنوان مثال در رابطه با مسائل دفاعی موشک های نقطه زنی ساخته شده است که آمریکا هم نگران می شود و می ترسد یا در دیگر حوزه ها از جمله واکسن تمام پلت فرم هایی که در دنیا ساخته اند، دانشمندان ما در کشور ساخته اند و خیلی ها توانسته اند به تولید صنعتی انبوه برسانند، در بخش سلول های بنیادین یا نانو نیز به همین صورت پیش رفته است.
 
شهریاری گفت: توانمندی زیادی وجود دارد اما دولت دنبال بسیاری از مسائل نبوده است، متاسفانه دولت روحانی در جهت تخریب فضای روانی جامعه گام برداشته و بقای خود را در این می دید و خانواده های زیادی به دلیل مسائلی که در فضای مجازی مطرح می شد، از هم پاشید، با روی کار آمدن دولت مردمی، انقلابی که به فکر جامعه و بنیان خانواده و مردم باشد و مدیریت صحیح به تدریج به سمت و سویی می رویم که همه چیز در توان کشور باشد و بتوانیم تمام برنامه ها را تنظیم و برنامه ریزی کنیم.
 
انتهای پیام/
 


کد مطلب: 140215

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/140215/طرح-صیانت-کاربران-مرزبانی-فضای-مجازی-دفاع-سایبری-از-کشور-ولنگاری-تهدیدی-بنیان-خانواده-هاست

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir